[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Esteve III - Viquipèdia

Esteve III

De Viquipèdia

Esteve III
Nom  ?
Nascut  ?
Siracusa (Sicília)
Mort 24 de gener de 772
Roma (Itàlia)
Papat 7 d'agost de 76824 de gener de 772
Predecessor Pau I
Successor Adrià I

Esteve III (Siracusa, (?) – Roma, † 24 de gener de 772). Papa de la Església catòlica del 768 al 772.

Quan el Papa de Roma Pau I mort es designa com a Papa un sacerdot romà anomenat Felip que renuncia al dia següent. Aleshores, el duc de Nepi provoca una insurrecció armada i proclama anticanònicament com a Papa el seu germà, el laic que prendrà el nom de Constantí II i que després de ser derrotat és considerat per la Església com Antipapa.

Esteve III, que residia en Roma des de que va deixar la seva ciutat natal sota el pontificat de Gregori III, venia realitzant varies funcions, cada vegada més importants, pels successius Sants Pares fins que, una vegada deposat l'Antipapa Constantí, va ser escollit Papa. Durant el seu pontificat destaca la celebració en 769 d'un Concili en Letran en el que, entre altres mesures, es va establir que el Papa hauria de ser escollit entre els cardenals, es va condemnar a l'Antipapa Constantí i es va condemnar la Iconoclàstia confirmant-ne la pràctica de la devoció a les icones.

En la política exterior es va produir la mort de Pipí el Breu el mateix any de la seva elecció com a Papa de Roma la qual cosa va provocar un allunyament de la política dels seus antecessors, a causa del distanciament als reis francs i l'apropament als llombards, arran del matrimoni celebrat pel nou rei franc Carlemany amb la filla del rei llombard Desideri.

Va morir el 24 de gener del 772.


Precedit per:
Pau I
Papa
768 - 772
Succeït per:
Adrià I
v  d  e
Papes de l'Església Catòlica
Escut d'armes del Papat