[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Sergi II - Viquipèdia

Sergi II

De Viquipèdia

Sergi II
Nom  ?
Nascut  ?
Roma (Itàlia)
Mort 27 de gener de 847
Papat gener de 84427 de gener de 847
Predecessor Gregori IV
Successor Lleó IV

Sergi II. (Roma, ? – 847) va ser un noble romà que va esdevenir de Papa de 844 a 847.

A principis de 844 morí Gregori IV i la noblesa romana escollí com a successor al cardenal Sergi, mentre que el poble aclamava al diaca Joan. Es produïren lluites violentes per tota Roma entre partidaris de Sergi II i de Joan VIII. Amb la derrota dels seguidors de Joan, Sergi II esdevingué papa mentre que Joan passaria a la història com a l'antipapa Joan VIII. Per tal de calmar els ànims del poble romà, Sergi II commutà la pena de mort de Joan VIII per l'exili forçós.

El nomenament de Sergi II es va fer trencant el pacte entre Lotari I i el papa Eugeni II, que especificava que cap papa seria consagrat sense l'autorització de l'Emperador d'Occident. D'aquesta manera, arriba a Roma el rei carolingi Lluís II (fill de l'emperador Lotari) encapçalant un exèrcit nombrós. Davant d'això, Sergi II corona a Lluís rei d'Itàlia i accepta jurar fidelitat davant l'emperador, però només davant ell i no del seu fill.

L'any 846 els sarraïns van desembarcar a Òstia i van saquejar la basílica de Sant Pere, que aleshores es trobava a extramurs de Roma.

Va voler fer de Roma una gran ciutat amb grans monuments, per això va buidar les arques papals i, al final de la seva vida, concedia títols cardenalicis a membres de la noblesa romana (amb la sospita de compra de títols). Va deixar el seu germà Benet (futur Benet III) al capdavant del govern romà, cosa que provocà el descontentament del poble. Va morir el 27 de gener de 847.


Precedit per:
Gregori IV
Papa
844 - 847
Succeït per:
Lleó IV
v  d  e
Papes de l'Església Catòlica
Escut d'armes del Papat