[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Alexandre IV - Viquipèdia

Alexandre IV

De Viquipèdia

Alexandre IV
Nom Rinaldo Conti
Nascut 1199
Anagni (Itàlia)
Mort 25 de maig de 1261
Viterbo (Itàlia)
Papat 12 de desembre de 125425 de maig de 1261
Predecessor Sant Pere
Successor Anaclet I

Alexandre IV ( Anagni, (1199) - † Viterbo, 25 de maig de 1261) va ser Papa de l'Església Catòlica del 1254 al 1261.

De nom Rinaldo Conti, pertanyia a la família dels comtes de Segni com els dos papes anteriors, igual que Innocenci III i el seu oncle Gregori IX que el va nomenar cardenal el 1227 i cardenal bisbe d'Òstia en 1231.

Va continuar la política del seu predecessor, tractant de suavitzar-la en la mesura del possible. La lluita de Sicília es va prolongar fins que Manfred va haver de retirar-se davant de Carles d'Anjou, que va ser coronat per Urbà IV.

El 1260 va nomenar a Sant Albert Magne, el Doctor universalis, bisbe de Ratisbona. Aquell mateix any es va formar, probablement a Perusa, el primer moviment dels pelegrins anomenats flagelants, un dels fenòmens més característics de l'Edat Mitjana, que recorrien centenars de milles dirigint-se cap a Roma i flagel·lant-se durant el camí, com a signe de penitència.

Les profecies de Sant Malaquies es refereixen a aquest papa com Signum ostiense (El signe d'Òstia), que fa referència tant al seu cognom com al fet que va ser cardenal d'Òstia abans de ser elegit pontífici.


Precedit per:
Innocenci IV
Papa
1254 - 1261
Succeït per:
Urbà IV
v  d  e
Papes de l'Església Catòlica
Escut d'armes del Papat