[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Joan XII - Viquipèdia

Joan XII

De Viquipèdia

Joan XII
L'emperador Otó I rebent Joan XII
Nom Ottaviano dei Conti di Tuscolo
Nascut 936
Roma (Itàlia)
Mort 6 de novembre de 963
Roma (Itàlia)
Papat 16 de desembre de 9556 de novembre de 963
Predecessor Agapit II
Successor Benet V

Octavià de Tusculum posteriorment Joan XII (Roma 936 - 964) va ser Papa de Roma de 955 a 963 i uns mesos el 964.

Fou fill d'Alberic II de Tusculum i Alda (filla del comte Hug d'Arles). Amb divuit anys, fou consagrat Papa el desembre del 955, essent el primer que es va canviar de nom al pujar al tron. Fou molt corrupte i era mal vist pel poble i la jerarquia. El seu es considera un dels pitjors papats de la història.

El 963, durant la invasió imperial, Otó I el va fer deposar amb acusacions d'incest, homosexual, perjur, homicida i sacríleg en un sínode convocat a Roma el 6 de novembre del 963.

Al cap de poc, però, va organitzar un exèrcit amb els tresors de l'Església que havia robat i va aconseguir de nou tornar al soli pontifici. Aleshores va excomunicar el seu successor en un sínode celebrat el febrer de 964.

Quan les tropes imperials s'acostaven de nou a Roma per treure'l del govern, va morir assassinat (maig de 964). Existeixen dues teories per explicar la seva horrible fi: la primera, que fou assassinat per un marit gelós que havia sorprès al Papa amb la seva amant casada. La segona, que morí d'apoplexia durant un acte sexual.


Precedit per:
Agapit II
Papa
955 - 963
Succeït per:
Benet V
v  d  e
Papes de l'Església Catòlica
Escut d'armes del Papat