[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Esteve VI - Viquipèdia

Esteve VI

De Viquipèdia

Esteve VI
Nom  ?
Nascut  ?
Roma (Itàlia)
Mort 14 d'agost de 897
Papat 22 de maig de 89614 d'agost de 897
Predecessor Bonifaci VI
Successor Romà I

Esteve VI (Roma, ? – † 14 d'agost de 897) foupapa de l'Església catòlica del 896 al 897.

Com el seu predecessor, Bonifaci VI, va ser escollit Papa amb l'ajut del rei d'Itàlia i l'emperador del Sacre Imperi, Llambert de Spolet, que després de ser expulsat de Roma per Arnulf de Caríntia, va poder reconquerir la ciutat després de marxar-ne Arnulf per culpa del seu estat de salut i per problemes interns que sorgiren en el seu propi regne.

Al moment en que fou escolli Papa exercia de bisbe a la diòcesi d'Agnani (designat pel Papa Formós). Després de la seva elecció va ordenar exhumar el cadàver d'aquest per sotmetre'l a judici en un concili reunit per aquesta finalitat i que va passar a la història com el "Concili Cadavèric" o "Sínode del terror".

El Papa Formós i Esteve VI, de Jean-Paul Laurens (1980)
El Papa Formós i Esteve VI, de Jean-Paul Laurens (1980)

En aquest concili, celebrat sota la presidència d'Esteve VI en la Basílica Constantiniana es va procedir a revestir el cadàver de Formos dels ornaments papals i se'l va asseure en un tron perquè escoltés les acusacions. La principal va ser que essent bisbe de la diòcesi de Porto, l'havia deixada per ocupar com a papa la diòcesi de Roma.

Formós I va ser declarat culpable i es va considerar invàlida la seva elecció com a Papa. Per tant, es van anular tots els actes i les ordenances del seu papat. A continuació, es va despullar el cadàver, se li van arrencar de la mà els tres dits amb què impartia les benediccions i va ser llençat al riu Tiber després d'haver-lo cremat (les restes de Formos no es van recuperar fins el pontificat de Teodor II, que les va restituir a la Basílica de San Pere).

El poble romà, en conèixer aquest fets, va prendre Esteve VI al palau luterà. Va ser estrangulat a la presó el 14 d'agost de 897.


Precedit per:
Bonifaci VI
Papa
896 - 897
Succeït per:
Romà I
v  d  e
Papes de l'Església Catòlica
Escut d'armes del Papat