[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Alexandre VII - Viquipèdia

Alexandre VII

De Viquipèdia

Alexandre VII
Retrat de Gian Battista Gaulli
Nom Fabio Chigi
Nascut 13 de febrer de 1599
Siena (Itàlia)
Mort 22 de maig de 1667
Roma (Itàlia)
Papat 7 d'abril de 165522 de maig de 1667
Predecessor Innocenci X
Successor Climent IX

Alexandre VII, Siena, 13 de febrer de 1599Roma, 22 de maig de 1667. Papa de l'Església catòlica entre 1655 i 1667. Nascut com Fabio Chigi dins d'una il·lustre família de banquers era nebot-nét del papa Pau V, i a causa de els atacs d'apoplexia que sofria va tenir una educació privada per a posteriorment, després de superar la seva malaltia, doctorar-se en filosofia, dret i teologia a la Universitat de Siena.

Sota el pontificat d'Urbà VIII va iniciar la seva carrera eclesiàstica quan el 1627 va ser nomenat vicedelegat papal a Ferrara i, després de ser recomanat per dos cardenals, se li va nomenar inquisidor de Malta i nunci a Colònia (1639-1651). Encara que hauria d'haver participat a les negociacions que van conduir l'any 1648 al Tractat de Westfàlia, va rebutjar deliberar amb heretges i va protestar, una vegada concloses les negociacions, contra el tractat, que va posar fi a la Guerra dels Trenta Anys i que va inaugurar un equilibri de poder a Europa que hauria de durar fins a les guerres de la Revolució francesa.

El papa Innocenci X li va cridar a Roma nomenant-li cardenal l'any 1652 i secretari d'estat.

Va prohibir la traducció del Missal romà al francès l'any 1661 i el 1665 canonitza a Sant Francesc de Sales.

Durant el seu papat es va produir la conversió de la reina Cristina de Suècia, qui, després de la seva abdicació, es va traslladar a Roma on va ser confirmada amb el seu baptisme el dia de Nadal de 1655 pel papa en qui va trobar un amic i benefactor generós.

Va morir en 1667 i fou immortalitzat per una espectacular tomba realitzada per Bernini.

Li va succeir el papa Climent IX. A la Profecia de Sant Malaquies es refereix a aquest papa com Montium custos (Vigilant de les muntanyes), cita que pel que sembla fa referència que al seu escut d'armes figurava una estrella sobre unes muntanyes.


Precedit per:
Innocenci X
Papa
1655 - 1667
Succeït per:
Climent IX
v  d  e
Papes de l'Església Catòlica
Escut d'armes del Papat