[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Esteve IX - Viquipèdia

Esteve IX

De Viquipèdia

Esteve IX
Nom Federic de Lorena
Nascut  ?
Lorena (França)
Mort 29 de març de 1058
Florència (Itàlia)
Papat 3 d'agost de 105729 de març de 1058
Predecessor Víctor II
Successor Nicolau II

Esteve IX (Federic de Lorena), (Lorena, ? – Florència, 29 de març de 1058) fou Papa de l'Església catòlica del 1057 al 1058.

El buit de poder que va deixar la mort d'Enric III va provocar que, en morir Víctor II, s'ignoressin els drets religiosos recollits en la Constitutio Lotharii i en el Privilegium Othonis que reconeixien que cap Papa seria consagrat fins que la seva elecció no fos aprovada per l'emperador.

D'aquesta manera fou escollit Federic de Lorena, que en aquell moment era abat de Montecassino i que va adoptar el nom d'Esteve IX.

Abans de ser escollit, havia actuat com a llegat papal en la delegació que, encapçalada per Humbert de Candida Silva, provocaria el Cisma de l'Església Oriental. El seu pontificat va servir per prosseguir la lluita contra la simonia i el nicolaïsme que havien iniciat els seus predecessors Lleó IX i Víctor II i que desembocaria en la futura Reforma gregoriana.

El 1058 es va desplaçar a Florència per organitzar junt amb el seu germà Jofre III el Barbut una expedició militar contra els normands. En aquesta ciutat va contraure la malària i acabaria morint-hi el 29 de març d'aquell mateix any.


Precedit per:
Víctor II
Papa
1057 - 1058
Succeït per:
Papa Nicolau II
v  d  e
Papes de l'Església Catòlica
Escut d'armes del Papat