[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Esteve V - Viquipèdia

Esteve V

De Viquipèdia

Esteve V
Nom  ?
Nascut  ?
Roma (Itàlia)
Mort 14 de setembre de 891
Papat 14 de setembre del 88514 de setembre de 891
Predecessor Adrià III
Successor Formós I

Esteve V ( Roma, ? – 14 de setembre de 891) va se Papa de l'església catòlica des del 885 fins al 891.

Segons consta a la tradició, va ser escollit papa quan encara vivia Adrià III i, per tant, va rebutjar el nomenament, tancant-se durant uns dies a casa seva fins que va morir el seu antecessor i els cardenals van anar a buscar-lo, el van portar fins a la Basílica de Sant Pere i allà el van consagrar el 14 de setembre del 885.

Amb el seu pontificat s'inicia el període conegut com "la nit del papat" en el que els papes van ser simples titelles en mans de la noblesa.

Només començar el pontificat, el 886 va morir l'emperador bizantí Basili I, a qui va succeir el seu fill Lleó VI i que va destituir a Foci com a Patriarca de Constantinoble tot i haver sigut un dels seus preceptors en l'educació del nou emperador. Aquest acte, que en principi va poder suposar esperança d'un aproximament de postures entre Orient i Occident, no va donar els fruits esperats degut al nomenament, com a patriarca de Constantinoble, d'Esteve I, germà de l'anterior emperador.

El 887 al ser deposat l'emperador del Sacre Imperi Romano-Germànic, Carles III el Gros, l'imperi es fragmentà i varen nàixer tres estats: França, governada pel rei Odon, Alemanya, governada pel rei Arnulf i Itàlia governada pel rei Guido de Spoleto.

A l'any següent, el 888 al morir Carles III el Gras, van començar les lluites per aconseguir la corona imperial. Guido de Spoleto, aprofitant la seva proximitat física al papa i el fet que Arnulf i Odon van tenir problemes interns per les invasions vikingues, va aconseguir que Esteve V el coronés emperador el 891.

La desaparició del Sacre Imperi va possibilitar l'aparició de nombrosos poders feudals i el poder dels bisbes a qui els senyors dels feudes van encomanar la seva administració i el govern.

Va morir el 14 de setembre del 891.


Precedit per:
Adrià III
Papa
885 - 891
Succeït per:
Formós I
v  d  e
Papes de l'Església Catòlica
Escut d'armes del Papat