[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Benet VII - Viquipèdia

Benet VII

De Viquipèdia

Benet VII
Nom  ?
Nascut  ?
Roma (Itàlia)
Mort 10 de juliol del 983
Roma (Itàlia)
Papat octubre de 97410 de juliol del 983
Predecessor Benet VI
Successor Joan XIV

Benet VII (Roma, ? – † 10 de juliol del 983) fou Papa de l'Església catòlica del 974 al 983.

Quan Benet VI va morir assassinat per ordre de l'antipapa Bonifaci VII, aquest va ocupar el tron de Sant Pere durant un breu període de sis mesos fins que el representant de l'emperador Otó II, el conte Sicco de Spolet, el va expulsar de Roma i va imposar com a nou papa Benet VII.

Fill de David, formava part de la família noble dels Contes de Tuscul, i estava relacionat amb Alberic II i amb la família Crescenti.

Bisbe de Sutri en el moment de ser escollit, el nou papa va convocar un concili en el que va excomulgar l'antipapa Bonifaci VII, que s'havia refugiat en Constantinoble.

Benet VII va promoure el monacat i les reformes eclesiàstiques junt amb Otó II. També va consagrar el sacerdot Jaume, enviat a ell per el poble de Cartago "per ajudar la pobre província d'Africa".

Va visitar la ciutat d'Orvieto amb el seu nebot, Filippo Alberici, que més tard s'hi va establir i es va convertir en cònsol de la ciutat-estat el 1016. La família Allberici va viure en aquella ciutat fins avui.

El març del 981, Benet VII va presidir un sínode a la catedral de Sant Pere que va prohibir la pràctica de la simonia, molt generalitzada a l'Església i que provocava, entre altres efectes, incrementar els sacerdots casats (ja que amb el matrimoni aconseguien que els fills legítims heretessin els beneficis i càrrecs comprats). El mes de setembre d'aquell any, va convocar un sínode lateranens.

El Papa Benet VII va morir a Roma el 10 de juliol del 983 però va ser enterrat a Jerusalem.


Precedit per:
Benet VI
Papa
974 - 983
Succeït per:
Joan XIV
v  d  e
Papes de l'Església Catòlica
Escut d'armes del Papat