[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Selim III - Viquipèdia

Selim III

De Viquipèdia

Selim II
Sultà Otomà
Califa
Retrat de Selim III
Regnat 17891807
Predecessor Abdülhamit I
Successor Mustafà IV

Selim III (turc otomà: سليم ثالث Selīm-i sālis) (24 de desembre de 176128 de juliol de 1808) va ser soldà de l'Imperi Otomà des de 1789 fins el 1807. Era fill de Mustafà III (175774) i va succeir el seu oncle Abdülhamit I (177489).

Va continuar la guerra contra Rússia i Àustria, que era cada cop més desfaborable per l'Imperi. El fracàs de la seva aliança amb Suècia i les pèrdues de Bucarest, Belgrad i Bendery el van obligar a signar el tractat de Iaşi (1792).

Just quan s'acabà l'enfrontament a Europa va haver de plantar cara a Napoleó Bonaparte per la seva invasió d'Egipte i Síria. Deixant enrera l'antiga aliança amb els francesos, s'alià amb la Gran Bretanya per combatre'ls.

Selim III concedint audiència. Oli de Konstantin Kapıdağlı
Selim III concedint audiència. Oli de Konstantin Kapıdağlı

Selim va procurar millorar les condicions de vida l'Imperi, abolint l'ocupació militar dels feus, reformant l'administració i difonent l'educació. També va contractar oficiales estrangers per entrenar una nova classe de tropes anomenades nizam-i-jedid. Aquestes tropes van ser utilitzades per defensar-se contra els rebels geníssers que en moltes províncies europees feien costat a governadors descontents.

Encoratjat pels seus èxits inicials va intentar reformar el cos dels geníssers. Aquest cop, però, els geníssers es van tornar a revoltar i van aconseguir derrocar-lo, situant al seu nebot Mustafà al tron com a Mustafà IV.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Selim III

El comandant i gran visir Mustafà Bayrakdar, un ferm partidari de les reformes, va reunir un exèrcit de 40.000 homes i va marxar cap a Constantinoble amb el propòsit de reinstaurar Selim III. Per evitar-ho Mustafà IV va fer que els seus eunucs assassinessin a Selim.