[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Murat III - Viquipèdia

Murat III

De Viquipèdia

Murat III
Sultà Otomà
Califa
Retrat de Murat III, atribuit a un artista espanyol del s. XVII.
Regnat 15741595
Predecessor Selim II
Successor Mehmet III

Murat III (turc otomà: مراد ثالث Murād-i sālis, turc:III.Murat) (4 de juliol de 154615 de gener de 1595) va ser el soldà de l'Imperi Otomà des de 1574 fins a la seva mort.

Murat III va ser el fill gran del soldà Selim II (1566–74) i la seva esposa Nur-Banu, i va succeir el seu pre el 1574. La seva autoritat es veié condicionada per les influències de l'harem, principalment per les de la seva mare i més tard les de la seva esposa favorita Safiye. El poderós gran visir de Selim II, Mehmed Sokollu, va mantenir-se al capdavant del govern fins al seu assassinat l'octubre de 1579. El regne de Murat III va estar marcat per les guerres amb Iran i Àustria i per la decadència econòmica i institucional otomana.

Va fer transportar dues grans urnes d'alabastre des de Pèrgam i les va col·locar a banda i banda de la nau de Santa Sofia.

Era notable la seva passió per les dones, arribant a comprar més de 1.200 de les noies més boniques disponibles als mercats d'esclaus. El seu harem era dels més grans i prestigiosos del món. Li agradava contemplar les noies com es banyaven nues, a vegades tot jugant a jocs que ell s'havia inventat expressament per a l'ocasió. Mentre el seu Imperi perdia poder, ell vivia satisfet al seu harem. El seu estil de vida el va portar a ser pare de 103 fills.


A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Murat III