[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Osman II - Viquipèdia

Osman II

De Viquipèdia

Osman II
Sultà Otomà
Califa
Miniatura amb Osman II a cavall
Regnat 16181622
Predecessor Mustafà I
Successor Mustafà I


Osman II (turc otomà: عثمان ثانى ‘Osmān-i sānī) (3 de novembre de 160420 de maig de 1622) va ser soldà de l'Imperi Otomà de 1618 a la seva mort. Fou conegut com a Genç Osman: Osman el Jove.

Osman II era fill del soldà Ahmet I (1603-17) i la seva esposa Mâhfirûze. Des de molt jove la seva mare va procurar-li una bona educació, i Osman es convertí en un poeta de renom amb domini de moltes llengües, incloent-hi l'àrab, el persa, el grec, el llatí i l'italià. Va accedir al tron als 14 anys com a resultat del cop d'estat contra el seu oncle Mustafà I (1617-18). Tot i la seva joventut, Osman II va ser capaç d'afermar-se com a governant, i desprès d'assegurar la frontera oriental amb la firma d'un tractat de pau amb Iran, va liderar personalment la invasió otomona de Polònia. La derrota contra els polonesos a la Batalla de Chotin va obligar-lo a firmar un tractat de pau i a tornar a Istanbul. Osman atribuí la derrota a la covardia dels geníssers i la incompetència dels seus funcionaris.

Retrat d'Osman II
Retrat d'Osman II

Conscient del poder que havien adquirit els geníssers i considerant-los una institució incompatible amb un imperi modern, va planejar substituir-los per un nou exèrcit de lleialtat assegurada i ètnicament turc. Els geníssers es van revoltar, empresonant i fent executar el jove soldà al castell de Yedikule.

En retrospectiva Osman II és considerat com un soldà progressista, receptiu i enèrgic, però va precipitar-se al voler imposar reformes radicals de forma sobtada.


A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Osman II