[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Selim I - Viquipèdia

Selim I

De Viquipèdia

Selim I
Sultà Otomà
Retrat del sultà
Regnat 15121520
Predecessor Baiazet II
Successor Solimà I

Selim I (10 d'octubre de 1465 - 22 de setembre de 1520) (turc otomà: سليم الأول, turc:I.Selim, conegut també com "el Valent"; Yavuz en turc) va ser soldà de l'Imperi Otomà de 1512 a 1520.

Selim va liderar l'Imperi a la conquesta de l'Orient Mitjà en el que represenava un canvi important en la política expansionista otomana, que fins aleshores s'havia centrar en Occident. Al final del seu regnat de tan sols vuit anys, l'Imperi Otomà havia crescut de 2,5 a 6,5 milions de quilòmetres quadrats d'extensió.

Miniatura de Selim I
Miniatura de Selim I
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Selim I

Tenia un caràcter dur i molt temperament. Va destronar el seu pare Baiazet II el 1512, i immediatament en va ordenar l'execució. Com havia fet anteriorment el seu avi Mehmet, va fer executar també tots els seus germans i nebots per evitar que algun dia poguessin disputar-li el tron. Era també molt estricte amb els seus subordinats, i va executar molts dels seus visirs. Hi ha la història d'un visir seu que li va demanar que l'avisés amb temps quan es disposés a executar-lo perquè poguès deixar tots els seus afers en ordre, i al que Selim va contestar que si bé feia temps que havia estat pensant en executar-lo, encara no havia pogut trobar un substitut adequat.