[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Osman III - Viquipèdia

Osman III

De Viquipèdia

Osman III
Sultà Otomà
Califa
Retrat d'Osman III
Regnat 17541757
Predecessor Mahmut I
Successor Mustafà III

Osman III (turc otomà: عثمان ثالث ‘Osmān-i sālis) (2 de gener de 169930 d'octubre de 1757) va ser soldà de l'Imperi Otomà des de 1754 fins a la seva mort 3 anys més tard.

Fill de Mustafà II (16951703) i germà petit de Mahmut I (173054) va pujar al tron a la mort del seu germà. Un dels trets destacables del seu breu regnat va ser la creixent intolerància envers els ciutadans de l'Imperi no musulmans (els cristians i els jueus van ser obligats a portar vestimentes distintives).

Com era tradició en la família reial, Osman III havia passat gairebé tota la seva vida presoner al Kafes, els departaments del Palau de Toptaki plens de luxes on els parents del soldà hi eren tancats per evitar que usurpessin el tron. Probablement va ser aquesta reclusió dins d'un harem la causa de que durant el seu regnat Osman III manifestès un odi visceral envers la música i les dones: va expulsar tots els músics de palau, i portava unes sabates de ferro perque totes les serventes el sentissin acostar i poguessin apartar-se del seu pas per no ser vistes. També promulgà una llei que obligava a les dones de l'Imperi a portar el vel.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Osman III

Durant els tres anys del seu regnat va canviar set cops de Gran Visir.