[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

José Antonio Primo de Rivera - Viquipèdia

José Antonio Primo de Rivera

De Viquipèdia

José Antonio Primo de Rivera y Sáenz de Heredia (Madrid 1903 - Alacant 1936), fill del dictador Miguel Primo de Rivera, fou un polític espanyol, fundador i ideòleg de la Falange Española.

Es llicencià en dret l'any 1925. L'any 1930 va ingresar a l'Unió Monàrquica, per defensar el seu pare. En 1931 es presentà a les eleccions, que perdé, però el 1933 aconseguí l'acta de diputat al Congrés dels Diputats. Abandonà el parlament el 1936.

Aquell any la Falange fou il·legalitzada, i Primo de Rivera fou empresonat. Un cop iniciada la Guerra Civil Espanyola fou condemnat per un tribunal popular de la República i afusellat el 20 de novembre de 1936. Les seves restes mortals reposen al Valle de los Caídos.


Aquest article sobre biografies és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat com, per exemple, traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.