[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Formentera del Segura - Viquipèdia

Formentera del Segura

De Viquipèdia

Formentera del Segura
Escut de Formentera del Segura Bandera de Formentera del Segura
(En detall) (En detall)
Localització

Localització de Formentera del Segura respecte del País Valencià Localització de Formentera del Segura respecte del Baix Segura


Municipi del Baix Segura
Estat
• CCAA
• Província
• Comarca
• Partit judicial
Espanya
Comunitat Valenciana
Província d'Alacant
Baix Segura
Oriola
Gentilici Formenterer, Formenterera
Predom. ling. Castellà
pressupost 2818361.65
Superfície 4,30 km²
Altitud 6 m
Població (2007)
  • Densitat
3.518 hab.
818,14 hab/km²
Coordenades 38° 05′ 03″ N 0° 44′ 49″ OCoordenades: 38° 05′ 03″ N 0° 44′ 49″ O
Sistema polític
Nuclis

2

Formentera de Segura és un municipi del País Valencià que es troba a la comarca del Baix Segura.

D'origen islàmic, fou senyoriu de Joan de Portugal, qui va vendre-la a Carles Pérez de Sarrió, marquès d'Algorfa, i a la família Rojas posteriorment; va pertànyer a Oriola, de la que s'independitzà en 1731; en aqueixa data i a l'empar del privilegi "alfonsí" naix històricament Formentera sota senyoriu de Nicolau Pérez de Sarrió, marquès d'Algorfa, qui instal·la 8 colons en règim d'emfiteusi; el terratrèmol del 1829, en què moriren més de 100 veïns, va destruir la població; els hereus del marqués van encarregar-se de la reconstrucció que culminà en 1840 amb l'edificació de l'església.

La població, 2.403 habitants en 2003, es reparteix en dos nuclis: Los Palacios i Formentera. L'ajuntament està governat pel PP, 6 regidors en 2003, en aquelles eleccions el PSPV n'obtingué 5. Com a la resta de la comarca la llengua parlada és el castellà.

L'economia s'hi basa en l'agricultura, cítrics, cereals i hortalisses i la seua transformació comercial. Hi abasta importància l'apicultura.

El petit terme, tan sols 4,3 km2, se situa sobre el marge esquerre del Segura, a 10 km de la seua desembocadura.

Degut al terratrèmol el patrimoni arquitectònic i històric de Formentera és pràcticament inexistent, esmentarem, si de cas, l'església, l'ermita, la sènia i l'assut.

[edita] Enllaços relacionats


Aquest article sobre el Baix Segura és un esborrany i és possible que li calga una expansió substancial o una bona reestructuració. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.