[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Daia Vella - Viquipèdia

Daia Vella

De Viquipèdia

Daia Vella
Daya Vieja
Escut de Daia Vella
(En detall)
Localització

Localització de Daia Vella respecte del País Valencià Localització de Daia Vella respecte del Baix Segura


Municipi del Baix Segura
Estat
• CCAA
• Província
• Comarca
• Partit judicial
Espanya
Comunitat Valenciana
Província d'Alacant
Baix Segura
Oriola
Gentilici Daiavellenc, daiavellenca
Predom. ling. Castellà
pressupost 271697.37
Superfície 3,10 km²
Altitud 4 m
Població (2007)
  • Densitat
459 hab.
148,06 hab/km²
Coordenades 38° 06′ 17″ N 0° 44′ 18″ OCoordenades: 38° 06′ 17″ N 0° 44′ 18″ O
Sistema polític
Nuclis

1

Daia Vella és un municipi del País Valencià que es troba a la comarca del Baix Segura.

El topònim del lloc procedeix de l'àrab i significa "petita depressió tancada", com Daia Nova. Fins 1791 formava part del terme d'Oriola, del qual es va independitzar; a principis del XIX se separa de Daia Nova; en 1829 un fort terratrèmol va assolar el poble, sobre els fonaments d'aquell s'aixeca el modern; els seus senyors jurisdiccionals foren els comtes, després ducs, de Pinohermoso; també ha pertangut als Roca de Tabares, els quals van vendre els terrenys del poble, el 1928 per 1.500.000 pessetes, als germans García Palmer i García Castell que els parcel·laren i van vendre a petits propietaris.


Els 222 habitants empadronats en 2003 parlen castellà i estan governats pel PP que en les eleccions d'aqueix any va traure 4 regidors; AEDV en tragué 1. L'única activitat econòmica és l'agricultura.

Els seus 3,1 km2 de terme donen lloc a poques excursions, tot i això esmentarem el paratge d'esbarjo El Marco, la Casa Cabeza i els paisatges d'horta de Las Arenas.

El casc urbà, que com ja hem comentat és de curta història, no depara gaires fites arquitectòniques; esmentarem, si de cas, la plaça del Lleó, amb escultura del XVIII i palmera de sis braços i l'església de nostra senyora de Monserrate.

[edita] Enllaços relacionats


Aquest article sobre el Baix Segura és un esborrany i és possible que li calga una expansió substancial o una bona reestructuració. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.