[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Rafal - Viquipèdia

Rafal

De Viquipèdia

Aquest article tracta sobre el municipi del Baix Segura. Per al nom genèric, vegeu Rahal.


Rafal és un municipi del País Valencià que es troba a la comarca del Baix Segura.

Es va segregar del terme general d'Oriola en el segle XVII; va formar part de la jurisdicció de la família Rocamora i va constituir el centre del marquesat de Rafal; dit títol havia estat concedit el 1636 a Geroni de Rocamora i passà, posteriorment als Fernández d'Heredia; el terratrèmol de 1829 va destruir la comarca.

La parla, a Rafal, és castellana. L'ajuntament està governat amb majoria absoluta pel PSPV, que en 2003 obtingué 6 regidors per 5 el PP.

El diminut terme, tan sols 1,6 km2, està completament dedicat a l'agricultura i els paratges més cridaners també tenen a veure amb ella: la séquia de Sant Bartomeu o els assarbs de Mayayo, Suertes i Mudamiento.

L'església de Nostra Senyora del Rosari, construïda en 1640 i reconstruïda rera el terratrémol de 1829 és l'únic testimoni del passat de Rafal.

[edita] Enllaços relacionats


Aquest article sobre el País Valencià és un esborrany i possiblement li cal una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint l'article i millorant-hi la qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.