[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Els Montesinos - Viquipèdia

Els Montesinos

De Viquipèdia

Els Montesinos és un municipi del País Valencià que es troba a la comarca del Baix Segura. Deu el seu nom a la família nobiliaria que va regir les destinacions de les terres on s'enclava el poble. Des de les reformes del Cardenal Belluga el conjunt del Baix Segura va ser prosperant i amb ella Els Montesinos.

La demarcació territorial de Els Montesinos, va pertànyer al municipi d'Almoradí des de segle XVI, fins a l'any 1990, en el qual va finalitzar la tutela tradicional que havia exercit aquesta població. En efecte, mitjançant Decret 140/90 del Consell de la Generalitat Valenciana, Els Montesinos es va convertir en municipi independent, amb Ajuntament propi i amb territori seccessionat de l'antic terme d'Almoradí.

El terme municipal és situat al sud de la comarca del Baix Segura, en les terres que tradicionalment han conformat el "camp de secà", allunyat de l'horta o terres regades pel riu Segura.

Els primers resultats causals per al desenvolupament i assentament d'aquest municipi, van arribar a principis de segle amb la construcció del Canal de Regs de Llevant, marge dreta, i van prosseguir amb els diverses situacions d'extracció i embassament d'aigües existents en el subsòl. L'ampliació del regadiu va culminar en els anys vuitanta del segle XX amb l'aportament del transvasament Tajo-Segura i prossegueix, en l'actualitat, amb el reciclatge d'aigües residuals i la instal·lació de modernes plantes dessalinitzadores que milloren la qualitat de les aigües hipogees.

La tradició agrícola s'està transformant a passos engegantits a causa de la pressió del turisme de costa, atés la seua proximitat amb Torrevella i Guardamar del Segura.

[edita] Enllaços relacionats