[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Dimonis de Benimaclet - Viquipèdia

Dimonis de Benimaclet

De Viquipèdia

Icona de copyedit

Nota: L'article necessita algunes millores en el contingut o l'estil:

Cal una revisió de la redacció principal per donar-li un estil més enciclopèdic.


La Colla de Dimonis de Benimaclet es va constituir l'any 1991 entorn de l'Assemblea de Veïns de Benimaclet, amb motiu de la celebració de la Nit de Sant Joan.

D'aleshores ençà, la seua participació en tot tipus de festes, tant de caire lúdic com cultural i cívic ha estat constant, tant al barri de Benimaclet com a tots aquells pobles de la nostra geografia que han volgut gaudir d'un espectacle de foc engrescador i participatiu. Però si el protagonisme del foc és la nota més vistosa del correfoc, la música no és menys important. No debades el grup de dolçainers i tabaleters de la colla ha treballat fins aconseguir un so característic, amb reminiscències medievals, una mena de dansa extàtica que amb la llum i la vistositat del foc provoquen la disbauxa dels participants.

La utilització de la pirotècnia de mà va acompanyada de diversos elements de foc, tant estàtics com dinàmics que combinen el correfoc amb l'animació de carrer, com ara la coca, portada per la diablessa i que representa la llum i el gros del foc al qual tots els dimonis adoren amb una dansa característica, i les espigues, que s'obren per dos extrems alhora que formen un paraigües de foc i de colors, amb un esclat pirotècnic que marca el final de l'espectacle. Això no obstant, no és poc freqüent que la concurrència demane més música, foc i dansa al so de les dolçaines i les percussions de Benimaclet.


Taula de continguts

[edita] Actuacions més destacades

[edita] 1994

[edita] 1995

[edita] 1996

[edita] 1997

[edita] 1998

[edita] 1999

[edita] 2000

[edita] 2001

[edita] 2002

[edita] 2003

[edita] 2004


[edita] Enllaços externs