[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Zant - Viquipèdia

Zant

De Viquipèdia

Viquipèdia:Articles de qualitat
Zant

Zant, el malvat antagonista de Twilight Princess
Sexe Home
Hàbitat Twilight Realm
Raça Twili
Edat Desconeguda
Primera aparició The Legend of Zelda: Twilight Princess (2006)

Zant (ザント Zanto) conegut com Usurper King, el Twilight King (Rei del Crepuscle) o King of Darkness (Rei de la Foscor), és el principal antagonista del videojoc The Legend of Zelda: Twilight Princess de la saga de The Legend of Zelda, i un dels principals desencadenants dels esdeveniments del joc juntament amb el malvat Rei del Mal, Ganondorf. És un fetiller i practica la màgia o fetilleria; posseeix poders màgics il·limitats que sobrepassen la naturalesa compresa. Els seus poders la sobrepassen i són antinaturals.

És un antagonista molt peculiar, amb una història molt llarga que està lluny d'acabar-se. Les promeses incomplertes i els seus anys al servei de la Royal Family of the Twilight Realm el varen dur a una profunda depressió. Va ser aleshores que un malvat ésser es va aprofitar d'ell: un ésser omnipotent, malvat i cruel que li canviaria el destí per sempre pels designis del mal, i a qui ell anomenaria el seu Déu.

Com a penúltim boss (enemic final) del joc Twilight Princess, Zant es un dels més difícils i complicats. Les complicacions que afronta el jugador (que evidentment controla Link) en enfrontar-s'hi són la varietat d'estratègies que aquest utilitza. El jugador l'ha de derrotar en sis escenaris diferents. Cada vegada que el jugador supera l'estratègia corresponent a l'escenari, Zant teletransporta Link a un altre escenari i canvia d'estratègia (variant alguns esquemes de batalla i alguns atacs).

Taula de continguts

Twilight King

Història

Advertiment: A continuació, pot haver-hi informació detallada sobre l'argument. Més informació.

Zant era un Twili, un dels descendents dels malvats fetillers que van amenaçar amb conquerir per mitjà de la seva poderosa màgia negra la Fused Shadow (Sombra Fundida en la versió Pal) i apoderar-se de la Relíquia Sagrada, la llegendària Triforce, al Sacred Realm. Però van fracassar per la intervenció dels Light Spirits que, per voluntat de les Deesses, els van tancar al Twilight Realm segellant la seva poderosa màgia. Durant tots els segles que havien estat tancats al Twilight Realm, els Twili es van anar convertint en una raça pacífica, oblidant-se de l'agonia i de la rancúnia dels seus avantpassats. Però precisament va aparèixer Zant, un antic servidor de la Royal Family, [1] que amb la seva poderosa màgia va autoproclamar-se com a Twilight King, derrocant la Família Reial i convertint els seus súbdits en éssers despietats (Shadow Beasts). Zant va acusar la Família Reial del Twilight Realm de ser els màxims culpables de la vida desgraciada que els Twili, la seva raça, tenien en aquesta dimensió límbica, ja que amb el pas dels anys i dels segles es van haver de resignar a viure al Regne Crepuscular. Així Zant, amb el seu exèrcit, es va disposar a conquerir el Món de la Llum, provocant la Invasió de Zant sobre Hyrule, el fet més destacable i important del videojoc de Twilight Princess.

Precisament va ser ell qui va embruixar la legítima Reina Twili, Midna la Twilight Princess, usurpant-ne la corona i expulsant-la del Crepuscle. La raó per la qual Zant posseïa una màgia molt superior a la seva gent era que havia fet un pacte amb l'antagonista principal de la trama: Ganondorf. A canvi de què aquest li oferís poder il·limitat, ell hauria d'alliberar-lo de l'empresonament del Crepuscle [2]. Aquest se li va presentar com un fals déu amb el qual Zant, que estava frustrat per les promeses incomplertes i per no haver estat escollit com a Rei del Crepuscle per la Família Reial Twili, es va omplir encara més de desig de poder, convertint-se en la principal amenaça del Regne d'Hyrule [3].

El Tirà de les Ombres, desemmascarat
El Tirà de les Ombres, desemmascarat

El màxim anhel de Ganondorf era unir els móns Crepuscular i d'Hyrule [4], objectiu que el corrupte Rei Usurpador va complir al peu de la lletra sense cap mena de reserva, per crear un món on només ell seria Rei. Per aconseguir-ho, va haver d'arrabassar l'essència lluminosa als Esperits de la Llum, els causants de la condemna dels Twili. Així, el Tirà de les Ombres aconseguiria convertir Hyrule en part del Domini de les Ombres (Dominios de las Sombras, a la versió Pal), del Regne Crepuscular, on el seu déu acabaria regnant amb ell.

Per això, va crear uns insectes que arrabassarien l'essència de llum dels Esperits un cop usurpades (Shadow Insects). Més tard s'encarregaria personalment de dirigir els seus exèrcits contra l'Exèrcit Hylian d'Hyrule. La Princesa Zelda poc va poder aturar la invasió provocada pel tirà, i va ser tancada per aquest al seu castell (Hyrule Castle), on més tard Ganon habitaria. Així ningú no s'atreviria a oposar-se als seus propòsits. Però no van comptar amb Midna, que va unir forces amb el protagonista, Link, per derrocar la seva tirania, i van destruir els corruptes Insectes de Llum, acabant amb el domini del Twilight Realm sobre el Regne d'Hyrule que el malvat tirà havia teixit sobre aquest regne (apart de reunir els fragments de la Fused Shadow, per derrotar el tirà) [5].

No obstant, Zant no es va quedar enrere. Va prendre'ls per la força els fragments de la Fused Shadow [6], i va estar a punt de matar Midna, a més de convertir el protagonista Link en llop de nou, introduint-li al cap un fragment de Shadow Crystal i maleint-lo. Aleshores li va proposar a Midna que s'unís a ell, però aquesta es va negar rotundament. Com a venjança per aquest refús, la va deixar greument ferida, així que la Princesa Zelda es va haver de sacrificar per salvar-la d'una mort imminent. Quan aquesta és va recuperar, i van viatjar a la Arbocera Sagrada per cercar l'Espasa Mestra per trencar la maledicció de Zant que retenia el protagonista, Link i Midna van viatjar al Desert Gerudo, concretament al Patíbul del Desert, per derrotar el tirà. Zant va reaparèixer al Dungeon Arbiter's Grounds. Aquí, a la quarta masmorra, a la cambra del Boss, va ressuscitar amb la seva poderosa màgia l'esquelet sobre el qual estava muntat. Li va clavar una espasa màgica (revelant les seves primes mans, l'única vegada que ho fa) al crani a Stallord, el Twilight Fossil, ressuscitant-lo en un intent de matar Link. Link va derrotar l'engendre del malvat. No obstant, el tirà Zant havia trencat en molts fragments el Mirall del Crepuscle, artefacte necessari per viatjar al Twilight Realm, i els havia amagat per tot el món d'Hyrule. Les altres aparicions que va fer en Zant abans del combat definitiu contra ell són escenes explicades per Midna.

Però finalment, després de superar incomptables perills i haver derrotat incomptables seguidors del Rei Usurpador, Link i Midna van reunir tots els fragments del mirall i van poder entrar al Palau del Crepuscle (Palace of Twilight), ex residència de Midna, i nova casa de Zant, on governava aquesta dimensió amb mà de ferro. Després d'arribar al punt més alt de del Palau del Crepuscle, on es trobava Zant, aquest els revelà la seva història, i va atacar Link, que el va reptar a un duel. Amb l'ajuda de la Espasa Mestra imbuïda en la llum de Taiyo, va poder derrotar la seva màgia i el va poder vèncer, recuperant la Fused Shadow, i acabant amb la seva tirania. Midna va acabar definitivament amb ell, però no podia morir mentre el seu déu Ganondorf seguís viu [7]. Inexplicablement, a la batalla final, el malvat Twili, que havia sobreviscut com a esperit, va matar Ganondorf com a venjança per utilitzar-lo, quedant-se suposadament amb la Triforce del Poder. Tot i això, aquest fet podria ser una simple especulació. També podria significar que mentre Ganon morís, Zant també ho fes i el lligam que el mantenia junts els ho obligués a fer-ho, perquè anteriorment, al Palau del Crepuscle, el malvat Twili ja havia estat mort per Midna. De totes maneres, no se sap si el malvat continua amb vida o si va morir definitivament al seu combat o al combat final contra Ganon quan aquest va morir. És un dels misteris del joc de Twilight Princess.

Caràcter

El meu Déu tenia només un desig.... fusionar Ombra i Llum... i crear Foscor!
Zant a Midna i a Link.

Al principi del joc, quan Ganondorf va transferir el seu poder a Zant, aquest va adoptar el nom de Rei del Crepuscle, senzillament per infondre respecte. Era vist (en la seva aparició en què va envair Hyrule sense miraments) com un malvat fred i calculador, sense escrúpuls i amb l'única intenció de convertir Hyrule en un dels seus dominis. Quan va obligar la Princesa Zelda a rendir-se (car altrament exterminaria sense compassió els seus súbdits), va ser vist com un malvat tirà amb desig de poder. Per si sol, intimidava amb la seva imponent figura (sobretot en l'escena en que va derrotar Link, Midna i l'Esperit de Lanayru amb molta facilitat), i aterroritzava tots els seus enemics. En cada aparició que feia, produïa un esgarrifós crit que gelava els ossos de por. També en una ocasió (en l'escena en què va ressuscitar amb la seva màgia el Boss Stallord) va produir un riure intimidador, caracteritzant-lo com un malvat més terrorífic.

Però simplement estava actuant, perquè el seu caràcter autèntic no era ni de lluny intimidant. En realitat era un maníac psicòpata, fruit d'una profunda depressió. Aquesta depressió el va fer vulnerable al malvat Ganondorf, que se'n va aprofitar. Ja al final del joc, el malvat Tirà de les Ombres, en el seu enfrontament al Palace of Twilight, va demostrar el seu veritable "jo". Una criatura patètica, ansiosa i corrupta de poder, maniàtica i compulsiva, i amb un greu trastorn mental. Movent-se d'una manera patètica i maldestra, saltant i brincant per la Sala de Tro del Palau del Crepuscle, va desfer-se de la seva façana de malvat fred i calculador. Ja en batalla quan va reptar Link, el va atacar amb poderosos atacs màgics maníacs, sense que Link es deixés portar per la bogeria del malvat tirà.

No obstant, encara que tingués un problema mental, seguia sent un contrincant temible, gracies als poders que Ganon li havia donat. Durant el duel proferia crits infantils, erràtics, producte de la seva ànsia. Quan Link va derrotar la seva màgia, Zant va utilitzar uns ganivets per intentar matar Link, atacant-lo amb atacs psicòpates, però a la vegada astuts. Però l'habilitat amb l'espasa de Link va ser més poderosa, el que va ajudar-lo a derrotar el malvat, que després fou mort per Midna (a qui va provocar per fer-ho) amb els poders de la Fused Shadow recentment adquirits de les pròpies mans de Zant.

Relacions

Relació amb Ganon

Posaré el meu poder en vostè... Si hi ha res que desitgi llavors ho desitjaré també.
Ganon a Zant.

Zant va trobar-se amb el despietat Ganondorf, però només amb contemplar-lo ja es va veure seduït pel seu poder maligne. Va quedar impressionat amb tant poder, per la qual cosa Ganon, que es volia aprofitar de la seva màgia, li va dir que era un déu. Ell va quedar confós per tal miracle ja que, en la seva situació, que un ésser omnipotent escoltés les seves pregàries era més que un miracle. Així es va deixar seduir pel poder maligne del mal. Tot i així, el que desitjava era el poder, encara que hagués de servir Ganondorf.

Ganon li va donar extraordinaris poders màgics perquè pogués satisfer els seus objectius. Després, Zant va complir al peu de la lletra els desitjos del seu nou amo i senyor, així com els compliria encara que li fos de gran dificultat, ja que Ganon li demanava el domini de Hyrule i del Twilight Realm. Va acceptar la voluntat del seu nou mestre: aquell que l'utilitzaria pels designes malèfics.

No se sap quin grau de respecte i admiració tenia envers Ganondorf, però per considerar-lo un déu, és evident que li tenia molt de respecte, no només pel seu caràcter, sinó pel poder, que prové de les tenebres, segons paraules de Zant i dels Sages. Encara que no se sap del tot, potser la fe que tenia en Ganon era una altra cosa: potser no admirava Ganon, potser li tenia por, i l'obeïa per no prendre mal. Potser era aquesta por que feia que l'obeís instantàniament. Tot i això, aquest fet no està confirmat.

Relació amb Midna

Estimada Midna... que se t’està oblidant? Aquella bèstia és un dels habitants clars que oprimien la nostra gent. No importa quant pot desitjar-lo altrament, mai no serà més que una ombra al seu món. No pot freqüentar la seva classe! Però si podem fer nostre el seu món, Midna... Llum i Foscor es trobaran per fi. La nostra tribu recuperarà el seu regne... i la Foscor assecarà la Llum!
Zant a Midna.

Zant va ser realment cruel amb Midna. A més d'usurpar-li el tron i la corona de Twilight Queen, com a autoproclamat Twilight King, va transformar-la i la va desterrar del seu propi palau (Palace of Twilight). No se sap que va fer amb els seus familiars: potser els va exterminar o potser els va transformar en monstres (Shadow Beasts) sota les seves ordres. Tot i així, no se sap com va exterminar la Royal Family of the Twilight Realm, ja que mai s'esmenta al joc. L'únic que se sap és que la va eliminar d'una manera o altra, deixant Midna com a única supervivent.

Després de desterrar-la, no es va preocupar massa de d'ella ni del que pogués fer. No la veia com una amenaça pels seus plans. Però va cometre un error. Quan va trencar en quatre fragments el Mirror of Twilight, i no el va poder destruir, es va adonar que necessitava el poder de Midna com a autèntica Twilight Queen. Aviat es va assabentar que Midna i Link havien frustrat els plans del seu mestre, i per això de pas trobaria Midna per castigar-la i obtenir el seu poder màgic com veritable líder dels Twili, la Fused Shadow.

Va intentar persuadir-la quan es van trobar, intentant fer que s'unís a ell perquè li donés el seu poder. Ella va rebutjar la seva oferta, i Zant la va deixar moribunda. Acte seguit, en veure el fracàs de persuadir a Midna, la va esperar al seu palau on intentaria derrotar-la a ella i el nen que l'acompanyava, que es feia dir Heroi. Allí li va revelar la seva història, així com el seu passat i els motius de la seva maldat i bojeria. Link el va derrotar, i després Midna el va assassinar, encara que era immortal mentre Ganon continués viu.

No se sap més sobre la relació entre Zant i Midna. Molts fans de la saga Zelda especulen que, en el passat i abans que ell es deixés corrompre per el poder, tenien una relació amorosa, i que per això l'odi entre ambdós era molt fort en sentir-se traïts pel seu ésser estimat. Tot i així això son simples especulacions i Nintendo no ho ha confirmat mai.

Relació amb Zelda

Una qüestió per a vostè i totes les persones d’Hyrule: Vida? o Mort!?
Zant a Zelda.

La relació que va establir amb Zelda va ser breu i curta. Simplement es va limitar a tancar-la a l'Hyrule Castle, on Ganon estaria ressuscitant i hi habitaria després. Abans d'això, la va obligar a rendir-se en una batalla a la Sala del Tron, durant l'atac al Castell d’Hyrule, a la Invasió de Zant sobre Hyrule. Si Zelda no es rendia, l'exèrcit de Zant exterminaria sense compassió els súbdits de la princesa. Per tant, Zelda no va tenir més remei que rendir-se, si no volia provocar l'ira de l'Usurper King.

Apart d'això, Zant va tenir poca relació amb Zelda. És evident que odiava la princesa, car odiava tots els opressors de la seva raça, per racisme. També probablement va voler-la tenir al marge perquè Zelda no pogués ser un rival per Ganon amb el seu fragment de la Triforce de la Saviesa, o també perquè la màgia de Zelda podria rivalitzar amb el seu poder. Tot i això, Nintendo no ha fet cap declaració al respecte.

Relació amb Link

Tu encara vius... Que sorprenent. Per algun motiu li diuen vostè "Heroi". Però aquesta és veritablement una reunió agredolça... Veritablement! Perquè temo que aquesta serà la darrera vegada que el vegi viu!
Zant a Link.

La relació de Zant amb Link va ser molt curta i molt breu. Simplement eren enemics perquè els tocava ser enemics, ja que tenien posicions en la vida contradictòries. Zant odiava eternament Link, l'Heroi Escollit per les Deesses, però no el considerava un rival digne per al seu poder, ja que ell tenia el poder màgic que sempre havia anhelat al seu favor. Simplement el considerava un nen estúpid que no podia ni saber com de terrorífic i perillós que era fer de heroi lluitant contra el malvat mestre, Ganondorf.

La primera trobada entre ell i Link va ser inesperada, però Zant el va derrotar molt fàcilment. Allí, transformat en llop pel Twilight, Zant va considerar Link com una bèstia salvatge. Simplement l'odiava per ser un dels descendents dels opressors de la seva gent, els Twili. Després Link i Zant tindrien una segona trobada a Arbiter’s Grounds, on va subestimar de nou Link, intentant matar-lo embruixant Stallord. La seva tercera i última trobada va ser al seu palau, el Palace of Twilight. Allí, li va revelar la seva història i la seva bojeria. Va lluitar amb Link a diverses zones d'Hyrule, teletransportant-lo i intentant matar-lo, per així acabar amb el enemic de Ganondorf, però la seva màgia i bogeria van ser insuficients per derrotar Link, i el van portar a la derrota.

Paper antagònic

Zant és considerat com la titella de Ganon a Twilight Princess, però ell es l'antagonista principal (així com Agahnim era el de A Link to the Past). Com a antagonista i malvat, té els trets típics de malvat de videojoc, és a dir, donar guerra al protagonista (o el protagonista, en aquest cas, vol derrocar-lo perquè esta fent el mal), però Zant és un antagonista especial, ja que està boig i no és gaire habitual que els malvats de videojocs sofreixin trastorns mentals, com ara depressió, angoixa o ràbia acumulada, entre altres.

Com a antagonista, va ser un dels autors del fets del videojoc, com tot malvat de videojoc. Però ell només complia al peu de la lletra les ordres de Ganon (així com abans d’ell, ho va fer Agahnim) i el considera el seu ídol, el seu mestre, el seu senyor, el seu déu... Moriria per tal de complir els seus objectius. Encara que no ho sàpigues, Ganon només l'utilitzava. Si se n'hagués assabentat potser hauria canviat d'actitud i hauria intentat fer el bé. Potser, si es fa cas a la teoria que diu que Zant va matar Ganondorf al final de Twilight Princess, va convertir-se al , encara que aquest fet no està confirmat i podria ser únicament una venjança.

Altres aspectes

En batalla

L'Usurper King, com a penúltim boss [8] del videojoc de Twilight Princess, és un dels més difícils i complicats de combatre. La lluita contra ell va ser un viatge al voltant d'Hyrule amb sis parades diferents. Link va utilitzar tot tipus d'armes i estris per derrotar el despietat tirà amb la Master Sword (Espasa Mestra) imbuïda amb la llum de Taiyo (Solenoide). El cruel Zant posseeïa ràpids atacs d'energia màgica que Link ni podia aturar amb l'escut, ni podia contrarestar de cap manera. El Twili també posseeïa la capacitat de teletransportar-se a voluntat. La batalla amb aquesta malvada criatura consisteix de sis parts diferents i sis estratègies diferents per derrotar-lo i acabar amb ella d'una vegada per totes:

  • Primera Fase: Al Forest Temple, Zant ataca Link sobrevolant un líquid verinós amb ràpids atacs màgics. Link pot bloquejar la seva màgia amb l'escut i contraatacar amb el Boomerang dels Vents, que el desestabilitza, i Link pot aprofitar-ho per atacar amb l'Espasa Mestra. L'escenari on Zant combat amb Link és el mateix on el protagonista ha combatut amb el boss Diababa, el Twilit Parasite (Paràsit de les Ombres).
  • Segona Fase: A les Goron Mines, Zant salta com un excèntric en un dic flotant, amb l'intenció de llençar Link dins la lava. També ataca amb les seves ràfagues màgiques. Link utilitza les Botes de Plom per ésser invulnerable als seus atacs maníacs, i aprofitant que es cansa d'atacar i saltar, contraataca amb l'Espasa Mestra. Aquest escenari de lluita és el mateix del mini boss, Dangoro.
  • Tercera Fase: Al Lakebed Temple, sota l'aigua, Zant s'amaga en una rèplica gegant del seu casc i intenta atacar Link per sorpresa amb la seva màgia. Link utilitza el Ganxo per atrapar-lo i contraatacar-lo amb l'Espasa Mestra. Després el protagonista ha d'endevinar en quin casc es troba per atacar-lo. L'escenari de la lluita és el del boss Morpheel, Twilit Aquatic (Braquiosaure de les Ombres).
  • Quarta Fase: Al Forest Temple, Zant salta damunt dels pals dels babuins i ataca Link amb les seves ràfagues d'energia màgica. Link esquiva els seus atacs i fa caure el pal on es troba Zant, perquè aquest caigui i Link pugui contraatacar amb l'Espasa Mestra. L'escenari de lluita és el mateix que el del Mini Boss Ook del Forest Temple.
  • Cinquena Fase: A les Snowpeak Ruins, Zant es transforma en gegant flotant i intenta caure sobre Link. Aquest ha d'evitar el seu atac i després utilitzar la Bola amb Cadena per clavar-li un cop a la cama per així encongir-lo i transformar-lo en nan, i contraatacar clavant-li l'Espasa Mestra. L'escenari pertany a la lluita contra el boss Yeta, Twilit Massa Ice (Massa de les Ombres).
  • Fase Final: Les afores de l'Hyrule Castle (Castell d’Hyrule) són l'escenari de la batalla final amb el Tirà de les Ombres. L'ira de Zant explota en aquesta fase. Aquest ataca Link amb uns grans ganivets, que atura amb el seu escut i contraataca Zant, incrementant la seva ràbia i ira. Ataca donant voltes amb els seus ganivets, el seu atac definitiu imparable, però quan el realitza és mareja, i Link aprofita per contraatacar, repetint-ho diverses vegades fins derrotar-lo definitivament.

Habilitats màgiques

Les habilitats màgiques que Ganondorf li va donar eren inimaginables. Eren, en paraules del propi Ganon, il·limitades. Amb la unió dels seus nous poders amb els poders que tenia com a Twili, Zant va aconseguir convertir-se en un dels fetillers més poderosos de l'univers de The Legend of Zelda. Molts el classificarien com el segon malvat més poderós en màgia de la franquícia després de Ganon; un bruixot més poderós que Vaati i Agahnim. Tot i això, aquestes són simples especulacions, i res no s'ha confirmat o ha quedat establert per Nintendo. Aquestes teories estan recolzades perquè era mig immortal, ja que Ganondorf podia ressuscitar-lo en qualsevol moment, i la seva font de poder era Ganondorf; mentre aquest seguís viu, Zant seria immortal.

Les seves habilitats màgiques es manifesten al joc de diferents maneres. La més notable és la seva habilitat per teletransportar-se a voluntat i teletransportar els seus seguidors, així com diferents tipus de matèria, amb els seus Twilight Portals. Una altra era la de transformar i mutilar éssers vius (com el cas de la Midna i els Twili) Una altra de freqüent era la seva habilitat per crear engendres i diferents monstres amb la seva màgia, així com de dotar-ne alguns amb els seus poders especials, com per exemple el teletransport. Una altra (i que és la que utilitza per atacar en Link més freqüentment) és la de crear esferes màgiques per atacar Link a distància. Una altra, vista en batalla, és la de poder volar. Un altre també vista en batalla, és de transformar-se en gegant i, curiosament, en nan. Després també compta amb poders telepàtics, així com la capacitat de crear barreres i moure essers vius i objectes amb la ment, vista a l'escena en què deixa moribunda Midna i i derrota Lanayru.

Miscel·lània

Un altres aspecte de Zant és la manera com vesteix. Porta un casc en forma de drac i una llarga túnica que li arriba als talons. També cal destacar que és molt poderós pel fet d'haver derrotat el Spirit Lanayru, i també per ser un dels boss (Enemics Finals) més difícils de matar del videojoc. Té una certa semblança amb altres antagonistes de la franquícia. Posseeix una estranya semblança amb Onox i Veran en la seva roba, i té el mateix símbol que Onox tenia a l'arnès de la seva armadura. Per aquest motiu, Twilight Princess és ple de referències i similituds properes a Oracle of Seasons i Oracle of Ages, i probablement això no és coincidència. Tanmateix, l'arnès d'Onox s'assembla en l'aspecte a un Iron Knuckle, que eren essencialment servidors i monstres sotmesos a la seva voluntat que treballaven per Ganondorf, i Zant, en aquest cas, està en relació amb Ganondorf com a "inferior" i servidor fidel.

La seva aparença no solament s'assembla a les del General Onox i de Veran, sinó que les textures Twili, les formes, i els dibuixos i patrons també poden mostrar un fons cultural similar al dels que van crear la Majora Mask. Tanmateix, una semblança de roba no és l'única cosa aparent en analitzar Zant amb la Majora's Mask. Les seves tècniques de combat, en encarar-se amb en Link, són similars a les tècniques utilitzades per unes quantes formes i encarnacions de Majora's Mask, Ganon, i Phantom Ganon. Utilitzant els seus ganivets a la fase final de seu combat, Zant va alliberar la seva ira, atacant en Link amb atacs maníacs similars a la Majora's Wrath, teletransportant-se amb els seus poders amb astúcia i atacant covardament Link per darrera. A les primeres fases del combat va atacar amb ràfagues màgiques, com Ganondorf, Phantom Ganon, i Agahnim, però a diferencia d'aquests, les seves ràfagues no poden ser retornades contra ell.

Els que hagin vist les películ·les de Harry Potter notaran que Zant té un aspecte similar al del malvat antagonista i arxienemic de Harry, Lord Voldemort. Ambdós tenen cares pàl·lides, amb ulls vermells que brillen intensament, sense cap nas visible i amb narius de serp. També el casc que porta per ocultar la seva cara es similar a les dels Cavallers de la Mort que segueixen Voldemort.

Curiositats

  • Hi ha una teoria que diu que Zant va ser posseït per Ganondorf i aquest era el motiu pel qual el Twili es comportava d'aquella manera al Palace of Twilight. Segons aquesta teoria, Zant mostra accions en el seu cos que demostren sofreix una possessió per part de Ganon, de manera que serpenteja i es corba en posicions que són altrament humanament impossibles. També sofreix un canvi de veu dràstic que deu ser similar al dels éssers posseïts, amb una veu diferent de les escenes anteriors on ell la tenia més greu i amenaçadora. La teoria es confirma quan Ganon manifesta que posaria el seu poder dins de Zant quan es trobés amb aquest, però és possible que quan Ganon contacta amb el cos de Zant amb la seva esfera d'energia, el posseís i el convertís en un alter ego seu.
  • Una altra teoria és que, quan Ganondorf posa el seu poder dins de Zant, aquest creu que el poder novament obtingut és simplement seu per utilitzar quan ho desitgi, i en els seus múltiples intents d'empunyar-lo, es torna boig.
  • Manté ocultes les seves mans sota les mànigues durant gairebé tot el joc, excepte quan ha de reanimar Stallord. Les seves mans són negres com les dels Twili, la seva raça.
  • És el primer gran antagonista de la saga que dóna a Link un Heart Container.

Aparicions

Twilight Princess

Super Smash Bros. Brawl

Article principal: Super Smash Bros. Brawl

Zant també apareix com a trofeu a Super Smash Bros. Brawl. Les seves lectures de descripció de trofeu són:

Anglès:
  • The self-proclaimed King of Twilight (Rei del Crepuscle). Zant is the ringleader scheming to cover Hyrule in Twilight. Zant long served under the Royal Family of the Twilight Realm. Ganon grants great power to Zant in exchange for his allegiance, and Zant makes it his ultimate goal to become the supreme leader of both light and dark.
Català:
  • El Rei autoproclamat del Twilight. Zant és el autor dels fets que maquina cobrir Hyrule en el Twilight (Crepuscle) . Zant fa molt de temps servia sota les ordres de la Família Reial del Twilight Realm. Ganon va donar el seu gran poder a Zant a canvi de la seva fidelitat, i Zant converteix en el seu definitiu objectiu per convenir al líder suprem tant de llum com de foscor.

Cultura

Joguines

En Zant, juntament amb Link, Zelda i Wolf Link amb Midna varen ser replicades a miniatura de joguina de plàstic per Yujin. Aquesta replica és molt detallada, ja què tot detall de la roba i textura, el casc de drac, i altres com les botes. El presumpte símbol Gerudo del pit de la part vermella de la túnica de Zant esta bon ben detallat, i és molt notable també el casc i la seva estructura.

Vegeu també

Referències

  1. Zant: I had served and endured in that depraved household for far too long, my impudent princess. The Legend of Zelda: Twilight Princess. Nintendo. Wii. 19-11-2006.
  2. Ganon: I shall house my power in you... If there is anything you desire, then I shall desire it, too... The Legend of Zelda: Twilight Princess. Nintendo. Wii. 19-11-2006.
  3. Zant: It was then, in the thrall of hatred and despair, that I turned my eyes to the heavens...and found a god. The Legend of Zelda: Twilight Princess. Nintendo EAD. Nintendo. 19-11-2006. Wii
  4. Zant: My god had only one wish....To merge shadow and light...and make darkness! The Legend of Zelda: Twilight Princess. Nintendo. Wii. 19-11-2006
  5. Midna: He said you would need the Fused Shadows to defeat the dark overlord Zant and save the world... The Legend of Zelda: Twilight Princess. Nintendo. Wii. 19-11-2006
  6. Zant: My Midna... Did you forget? That beast is one of the light dwellers who oppressed our people. No matter how much you may desire otherwise, you will never be more than a shadow in their world. You cannot consort with their kind! But if we can make their world ours, Midna...light and darkness will meet at last. Our tribe will take back their realm...and sweet darkness will blot out this harsh light! The Legend of Zelda: Twilight Princess. Nintendo. Wii. 19-11-2006
  7. Zant: As long as my master, Ganon, survives, he will resurrect me without cease! The Legend of Zelda: Twilight Princess. Nintendo. Wii. 19-11-2006
  8. Bosses de The Twilight Princess, inclòs Zant.. Data d'accés: 2-12-2007.


v  d  e
Personatges de The Legend of Zelda

Link · Zelda · Midna

Ganondorf · Vaati · Twinrova · Zant


Pel joc
A Link to the Past · Link's Awakening · Ocarina of Time · Majora's Mask
Oracle of Ages i Seasons · The Wind Waker · Twilight Princess
Caràcters en els jocs múltiples