[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Triforce - Viquipèdia

Triforce

De Viquipèdia

Triforce
Imatge:Triforce.svg
Sèrie The Legend of Zelda
Creador Shigeru Miyamoto
Aparició The Legend of Zelda (1987)

Als videojocs de la franquícia The Legend of Zelda de Nintendo, la Triforce (トライフォース, Toraifōsu) és la Relíquia Sagrada, el Triangle Daurat capaç de fer realitat els somnis de tots els mortals que el posseeixin. La seva ubicació és el Regne Sagrat (Golden Land), una dimensió paral·lela pràcticament infranquejable per a tot ésser vivent conegut.

És un símbol de l'equilibri entre els tres grans poders amb les Deeses Din, Nayru i Farore que foren les creadores del món: Poder, Saviesa i Valor, respectivament. Diu la llegenda que si una persona amb el cor del qual mantingues un equilibri entre aquests poders i obtingues el sagrat artefacte, aconseguirà la Veritable Força que el permetrà controlar-ho tot i dur al món sencer a una Època Daurada. Tanmateix, si una persona desitja un do per damunt de tot, si el seu cor no mantingues l'equilibri i toques la relíquia divina, només romandrà en ell el fragment de la Triforce que més desitges, (Poder, Saviesa o Valor) i la resta serien atorgats a altres individus elegits per les designes de les Deesses de la relíquia sagrada. Cal destacar que la Triforce se la coneix com la Força Veritable.

A The Legend of Zelda: Ocarina of Time, la llegenda es fa realitat quan Ganondorf, ple de cobdícia i amb un cor fosc i sense equilibri, aconsegueix fer-se amb la Triforce del Poder mentre que les Triforces del Valor i la Saviesa són atorgades, respectivament, a en Link i a la Zelda. Link obté la Sagrada Triforce del Valor mentre que Zelda n'obté la de la Saviesa. Els tres tenen la marca de la Triforce en una de les seves mans. A les acaballes de l'Ocarina of Time, en Link i els set Savis Hylians envien Ganondorf al Regne Sagrat, transformat en el Regne Fosc, amb la Triforce del Poder. Link i Zelda mantendrien els seus dons especials, fins a tenir legítima descendència. Aquesta dita descendència seria maleïda per Ganondorf des de el Regne Fosc, jurant destruir-los (The Legend of Zelda: The Wind Waker).

Segons els fets narrats en The Legend of Zelda: Twilight Princess, molt abans que Ganon, l'usurpador de la relíquia, la Triforce havia estat amenaçada per uns poderosos fetillers anomenats Twili, que havien aprés a controlar una poderosa màgia negra prohibida anomenada Fused Shadow. Aquesta els hi va permetre infiltrar-se al Sacred Realm, i dominar la relíquia. No obstant la intervenció dels Esperits de la Llum, enviats per les Deesses, va ser més que afortunada, per impedir que els fetillers s'apoderessin de la Triforce.

Taula de continguts

[edita] Fragments de la Triforce

Advertiment: A continuació, pot haver-hi informació detallada sobre l'argument. Més informació.

L'estàtua de la Triforce en Twilight Princess.
L'estàtua de la Triforce en Twilight Princess.

El Triforce es divideix naturalment en tres porcions, que poden llavora’ns ser inclòs més subdividit, segons les indicacions de The Legend of Zelda(1986) (on la Triforce de la Saviesa estava dividit en vuit fragments), i en The Legend of Zelda: The Wind Waker (on la Triforce del Coratge estava partit e vuit trossos i la Triforce de la Saviesa estava partit en dosfragments). En alguns jocs, cadascun de las tres peces de la Triforce es manifesta com símbol en la mà del seu portador. Quant dos o més portadors de la Triforce entren en proximitat constant, els símbols de la Triforça en les seves mans brillen intensament. Quant els tres son units (segons lo vist en el The Wind Waker i Ocarina of Time), la Triforce entera pot potencialment ser recombinat.

[edita] Triforce del Coratge

La Triforce del Coratge no fou referit realment al primer videojoc de la saga. Primer aparegué en The Legend of Zelda: Adventure of the Link tancada dintre d’un gran palau. En aquest joc, en Link requerí al Do del Valor per poder despertar a la Princesa Zelda. S’associa específicament a Link. S’incorpora a menut com símbol en la seva mà esquerra, que demostrà els tres fragments de la Triforce. Quant es accionat per certs esdeveniments dramàtics, una de les tres peces brillarà intensament; la Triforce del Coratge es retrata típicament com la partició de la dreta de la Triforce.

En The Legend of Zelda: Ocarina of Time, el Triforce del Coratge es manifesta dintre de Link després de que el tacte de Ganondorf parteixi la Triforce en tres. Això succeeix probablement m’entres que en Link es travarà en un estat congelat m’entres treia l’Espasa Mestra (Master Sword) del seu pedestal. En la introducció cinemàtica de [[The Wind Waker]], indica que quant l’Heroi del Temps deixà Hyrule, la Triforce del Coratge estava partida en vuit fragments i que foren dispersats a través de la terra, per ser recuperat un diapèr un heroi mereixedor del Do del Coratge. Després de restaurar el poder de la Master Sword, Link, l’Heroi dels Vents trobà els vuit fragments de la Triforce del Coratge.

En The Legend of Zelda: Twilight Princess se indica implícit que el Link portava la Triforce del Coratge a través del joc,doncs la porta en la seva mà sempre. La Triforça protegeix parcialment a en Link quant aquest s’aventura en les zones dels Dominis del Crepuscle afilats d’Hyrule al Twilight Realm, evitant transformar-lo en una esperit perdut com els altres habitants d’Hyrule, y en lloc d’esperit es transformà en llop. A més, el Triforce del Coratge se pot veure en una bandera petita sobre l’entrada de la casa d’en Link en l’aldea de Ordon. El Triforce del Coratge s’associa amb el color verd i amb la Deessa Farore.

[edita] Triforce de la Saviesa

En The Legend of Zelda(1986) es mencionà que la Princesa Zelda divideix la Triforce de la Saviesa per ocultar-la de Ganon. S’associa generalment a Zelda. En The Legend of Zelda: The Wind Waker, Tetra és una pirata que porta un collar feta partir de la meitat de la Triforce de la Saviesa; el Rey d’Hyrule porta l’altre. Quant aquesta es combinada de nou, d’identitat veritable de Tetra es revela a Zelda. En The Legend of Zelda: Ocarina of Time per ocultar-se de Ganondorf, Zelda es transforma en Sheik. Aquesta porta el fragment inclòs durant en la seva transformació. Aquest fragment de la Triforce s’associa al color blau i a la Deessa Nayru. De las tres peces de la Triforce aquesta està situada l’esquerra.

En The Legend of Zelda: Twilight Princess, després de que el malvat Zant l’hi expugnarà a Midna a la llum del Esperit de Lanaryu en un intent per matar-la, Zelda utilitzà la Triforça de la Saviesa per poder salvar la vida de Midna. Però no obstant, en aquest acte de sacrifici debilita a la Princesa Zelda. No s’indica en cap moment del joc que succeeixi, però es possible que Midna portés la Triforce de la Saviesa temporalment, doncs aquesta permet que Midna pugui sobreviure al Món de la Llum sense amagar-se en la seva forma ombria.

[edita] Triforce del Poder

Aquest fragment de la Triforce s’associa a menut amb Ganon. Va aparèixer en el primer joc original, però l’únic backstory donat era que Ganon el varà aconseguir en la seva forma humana, Ganondorf. El protagonista Link lo adquireix després de derrotar a Ganon definitivament dintre dels intestins de la Muntanya de la Mort, en el Palau de Ganon. En l' Ocarina of Time, Ganondorf el Rei de les Lladres Gerudo i el únic home de la tribu en nascut cada cent anys en la tribu del desert, varà voler cercar la Triforce amb l’objectiu de posseir-la, amb el màxim anhel de convertir-se en el governant suprem del món sencer. Ajudat inadvertidament per un jove heroi conegut com Link i la princesa Hylian, Zelda, Ganondorf trobà la manera de penetrà en el Regne Sagrat. Ganondorf no sabia que per demandar el Triforça sencer, un tenia que un ésser que compleixi les tres virtuts de la Triforce -Poder, Saviesa, i Coratge – i que no ambicionarà un del sol (concretament, Ganon ambicionava el Poder), així la Triforce es va separar en fragments, deixant en Ganondor solament la Triforce del Poder, que incrementar els seus grans poders màgics considerablement. Quant Link passar a través de la Porta del Temps, obtén la Triforça del Valor. Zelda, per alguns mèrits propis, obtén-hi la Triforce de la Saviesa. Cada un dels tres varà obtenirla marca del Triforce en la part posterior de una mà. Ganon fou derrotat i el poder dels Set Savis, incloent Zelda, fou utilitzada per segregar-lo en el Regne Sagrat junt amb la Triforce del Poder. El Triforce del Poder s’associa al color vermell i a la Deessa Din.

En The Legend of Zelda: Twilight Princess la Triforça del Poder evità que Ganondorf és morís durant la seva execució en les mans del Sages del Twilight Mirror. En el extrem del joc sembla haver sigut extreta de Ganondorf, o l’ha abandonà simplement després de la seva derrota en mans de Link i que l’hi clavés l’Espasa Mestra en la ferida del seu pit, doncs la marca de la Triforce desapareix de la seva mano. Sense la Triforce del Poder, Ganondorf mor aparentment. Per últim, si és fa cas a la teoría de que el esperit de Zant el va matà per no ressuscitar-lo i per venjança per utilitzar-lo, possiblement es quedés amb la Tiriforça del Poder. No obstant, si aquesta teoria de Zant, fos confirmada i hagués matat Ganon, innecessariament es podia quedar amb la Triforce del Poder.

[edita] Light Force

La Light Force (en català: Força Lleugera o Força de la Llum) ha aparegut solament en The Legend of Zelda: The Minish Cap, i no se sap ben bé lo que és. Era la energia o qualitat que Vaati, el antagonista principal del joc, volia aconseguir per convertir-se en un totpoderós ésser diví. Es desconegut si la relíquia Triforce i la Light Force són la mateixa cosa. La representació de la Light Force és en finestra de cristall adornada amb un triangle d’or, similar a la Triforça, integrat per triangles d’or. També, totes dues coses poden fer l’usuari d’omnipotent i atorgar-li poder diví. No obstant, la Light Force no encaixa en la descripció de la Triforce en cap altre aspecte. M’entres que la representació de la Triforce són tres triangles més petits (i per lo tant té un boquet en el centre), la Light Force es un triangle complet i no està fet aparentment de peces més petites.

Alguns han suggerit que la Light Force pot tractar-se d’un altre nom per la Triforça de la Saviesa, post que Zelda era el seu portador. Hi ha controvèrsia aquí també, doncs la vida de Zelda mai depengué del seu fragment de la Triforce; m’entres que en el joc deia que Zelda moriria en el procés de la extracció de la Light Force a mans de Vaati, però no significa que ella no pogués sobreviuré sense el fragment de la relíquia sagrada. També, la Triforce de la Saviesa no podia concedí a algú les energies similars al Triforce enter. En una entrevista, Eiji Aonuma indicà que no es la mateixa energia mística.


v  d  e
Artefactes i Ítems de The Legend of Zelda

Triforce · Master Sword · Artefactes Twilight

Per el joc
A Link to the Past · Link's Awakening · Ocarina of Time · Majora's Mask
Oracle of Ages i Seasons · The Wind Waker · Twilight Princess
Items en els jocs múltiples