[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Artefactes Twilight - Viquipèdia

Artefactes Twilight

De Viquipèdia

Artefactes Twilight
Série The Legend of Zelda
Creador Shigeru Miyamoto
Aparició The Legend of Zelda: Twilight Princess (2006)

Aquest article enumera els dos grans artefactes màgics procedents de la cultura dels Twili, els mestres de la màgia negra en l’univers fictici de The Legend of Zelda. Es tracten de la Fused Shadow i del Mirror of Twilight. Dits artefactes contenen per si sols una poderosa influència maligne; ni tant sols cap ésser tindria que acostar-s’hi . De lo contrar-hi els resultats podien ser dràstics, com es el cas de la Yeti Yeta, que es va veure sotmesa baix la seva màgia.

Taula de continguts

[edita] Màgia negra

Vegeu també: Twili

La màgia negra controlada pels Twili, per ells, es de lo més natural del món. No els hi costa res controlar-la. Es una cosa natural, es de naixement, i es bona i beneficiós per ells. Però per la resta de races del univers sencer, pot ser la pitjor amenaça de totes (a excepció d’una màgia negra molt superior, la del King of Evil). Una màgia molt perillosa, que pot corrompre la voluntat de qui la posseeixi i fer-la canviar per a mal. Tan perillosa, que pot per si sola, assassinar gent innocent. Per aquest motiu les Deesses van decidir tancar als Twili al Twilight Realm, junt amb tota la seva màgia. Només un artefacte Twili va quedar a la terra consagrada per les Desses, Hyrule.

[edita] Fused Shadow

Fused Shadow.
Fused Shadow.

La Fused Shadow (en català: Ombra Fosa) conté un gran poder obscur. Originariament, els Twili eren una raça de fetillers que van aprendre a dominar una màgia negra molt poderosa denominada Fused Shadow. Aquesta era un artefacte màgic que donava un poder malvat i prohibit als fetillers. Van desenvolupar un tal domini que es van poder infiltrar al Regne Sagrat, amb l’intenció de controlar-lo i de posseir la sagrada i llegendària Triforce, la coneguda Relíquia Daurada. Però les Deesses es van enfurismar, i van enviar els Esperits de la Llum, per tancar-los al Twilight Realm, utilitzant un poderós artefacte màgic anomenat Twilight Mirror. La Fused Shadow els va ser arrabassada i dividida en fragments custodiats per aleshores per els Esperits de la Llum. Només un sol fragment del maligne i poderós artefacte va ser conservat...

Quant, Zant, el Tirà de les Ombres, va derrocar la Princesa Midna, la legítima Reina del Crepuscle, i la expulsar del Regne Crepuscular, aquesta es va servir de la màgia del fragment no arrabassat pels esperits, amb l'intenció de reunir els altres fragments de la Fused Shadow i venjar-se del tirà, utilitzant la màgia prohibida d’aquesta. La Princesa Midna va unir forces amb Link, el jove protagonista, amb l’objectiu de derrocar la tirania de Zant, però primer tenia que recuperar els fragments de la Fused Shadow. Un cop reunits els fragments d’aquesta, custodiats en diferents Temples d'Hyrule per els seguidors de Zant, aquest va fer acte de presencia i els va prendre els fragments de l'artefacte.

Però finalment, després de restaurar el Twilight Mirror, que havia estat trencat per Zant, cercant-los per tota la Hyrule coneguda, Link i Midna varen poder entrar al Regne Crepuscular, derrotant al malvat Rei Usurpador i recuperant la Fused Shadow. Així, la Princesa del Crepuscle va poder utilitzar el seu poder i matar definitivament al malvat Twili. Més endavant Midna utilitza tot el seu poder per trencar labarrera del Castell d'Hyrule de Ganondorf, transformant-se en una bèstia aràcnida. Però malauradament, la Fused Shadow va ser destruïda en la batalla final contra el despietat Ganondorf, Rei del Mal, quant Midna va enfrontar-se al malvat utilitzant el seu poder. La màgia d’aquesta no va ser suficient per a rivalitzar amb el poder de Ganondorf, i finalment l'artefacte maligne va ser mutilada per la prosperitat.

[edita] Fragments de la Fused Shadow

Els fragments del maligne artefacte originàriament es trobaven a mans dels Twili, però els i fos arravatats per els Light Spirits. Els tancaren dintre de diferents temples d’Hyrule, lluny de caure en mans innocents. Es trobaren en: Forest Temple, Goron Mines, i Lakebed Temple. Tots els fragments havien adoptat i creat un monstre del qual cadascun contenia el fragment del maligne artefacte. Aquests monstres (més tard serien els bosses, Diababa, Fyrus i Morpheel) qui els derrotés, podria recuperar els fragments de la Fused Shadow de l’antiguitat, però no podria ser complert excepte que es trobés el quart fragment, que no es trobava en Hyrule, sinó en Twilight Realm.

Aquests fragments, tal com diu el Spirit Farone, són vitals per salvar el món d’Hyrule de la amenaça del malvat King of Darkness, Zant i del Twilight Realm. Només la màgia que conté l’artefacte pot aturar-lo. Més tard quant Zant robà els fragments recuperats per Link i Midna, els conservaria, i els duria amb ell la resta del joc al Palace of Twilight. Quant Zant fou derrotat es recuperà, no obstant poc més tard serien destruïts per Ganondorf, així mai més serien utilitzats per ningun ésser.

[edita] Mirror of Twilight

Mirror of Twilight .
Mirror of Twilight .

El Mirror of Twilight o Twilight Mirror (en català, Mirall del Crepuscle) es varà ser creat per les Deesses creadores d'Hyrule. Aquest artefacte es va utilitzar per empresonar als despietats fetillers Twili. Així van ser tancats al Regne Crepuscular, on se’ls va prohibir tornar a Hyrule. L’únic nexe entre el aquesta dimensió paral·lela e Hyrule es el denominat Mirror of Twilight.

Deia la llegenda que l’únic persona que podia destruir el mirall era el Rei Twili, però aquest estava empresonat al Crepuscle i no podia ni tocar-lo. Però malgradament aquest va ser trencat per Zant, el Rei del Crepuscle, que va poder sortir del Regne Crepuscular, per sorpresa dels Sages del Mirror of Twilight, guardians i protectors del mirall.

Havia estat trencat, però afortunadament no va ser destruït completament per obra de Zant, que havia usurpat la corona a la legítima Reina Twili, Midna, i era un fals rei. Així, Link i Midna, van tindre que restaurar el Mirall trencat per el tirà Zant, per poder arribar al Crepuscle i poder derrocar-lo. Els fragments espargits per tot el Regne d'Hyrule, contenian un poder màlefic capaç de corrompre la ment de tots els éssers vius, transformant-los en criatures malvades sedentes de sang, com és el cas de la Yeti Yeta.

Yeta, la Yeti, va ser una víctima del poder maligne del del Mirror of Twilight.
Yeta, la Yeti, va ser una víctima del poder maligne del del Mirror of Twilight.

El mirall fou utilitzat per els Savis protectors de l’artefacte per tancar al despietat Ganondorf, un malvat i terrible bruixot que posseïa un poderós e immens domini per controlar la màgia negre; que havia provocat estragons en Hyrule en el intent d’apoderar-se de la sagrada Triforce; que després dels fets d’Ocarina of Time (en l’Etapa de la cronologia de l'Heroi del Temps quant era un jovenet), al Twilight Realm, en la seva condemnació en la recerca de la immortalitat i del poder. Intentaren matar Ganon, clavant-li una espada assaga, però no ho varen a aconseguir perquè aquest posseí la Triforce del Poder. Fou tancat llavora’ns en el Regne Crepuscular, on planificaria el seu retorn a Hyrule.

El protagomista Link, acompanyada de Midna, va tenir que recórrer la Muntanya Nevada, el Bosc Arcant i el Cel de Celestia dels Oocca, en recerca dels fragments del Mirror of Twilight. Una vegada superada la recerca i hagut de combatre a innumerables seguidors del Tirà de les Ombres, Link varà poder infiltrar-se al Twilight Realm derrotant Zant, i recuperant la Fused Shadow. Una vegada tenint-la en possesió, varen poder infiltrar-se al Castell de Ganondorf, Rei del Mal, i mestre de Zant, responsable del malefici que retenia transformada a la Reina Midna, derrotant-lo i rescatant a la Princesa Zelda. Així Midna va poder recuperar el seu aspecte i va regressar al Crepuscle, però no obstant, va destruir el Mirall perquè mai més es tornès a repetir l’amenaça del Twilight Realm.

[edita] Fragments del Mirror of Twilight

Els fragments del Mirror of Twilight contenen una malvada màgia que pot posseir a gent pura i fer-la canviar per a mal. A paraules de Midna, els fragments contenen un gran poder fosc que se li escapen de les mans, i que per tant, mereix ser destruït. Només el veritable cabdill dels Twili pot destruir el mirall, no obstant qualsevol amb suficientment poder pot fragmentar-lo, així fou com Zant, usurpador del Twilight Realm, fragmentar l’artefacte en trossos i els amagà per tota Hyrule.

Els fragments foren amagats per distintes zones del món, Snowpeak Ruins, el Temple of Time, i City in the Sky. Respectivament cadascun dels fragments adoptaren formes monstruoses i malvades: Blizzeta, Armogohma, i Argorok, poderoses criatures que en el seu interior guardaren el fragment del Mirror of Twilight, i per tant, el seu poder malvat i obscur. Un cop es restaurés el mirall es podria entrar en el Twilight Realm, governat pel malvat Zant. Un cop els esdeveniments del joc passaren al seu punt final, el mirall fou trencat per Midna.


v  d  e
Artefactes i Ítems de The Legend of Zelda

Triforce · Master Sword · Artefactes Twilight

Per el joc
A Link to the Past · Link's Awakening · Ocarina of Time · Majora's Mask
Oracle of Ages i Seasons · The Wind Waker · Twilight Princess
Items en els jocs múltiples