[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Vaati - Viquipèdia

Vaati

De Viquipèdia

Vaati

Vaati, el malvat Mag dels Vents.
Sexe Home
Hàbitat Hyrule
Raça Minish
Edat Desconeguda
Primera aparició The Legend of Zelda: Four Swords (2002)

Vaati (グフー Gufū), el Wind Mage (en català: Mag dels Vents) és un antagonista pertanyent a la franquícia The Legend of Zelda de Nintendo. El seu aspecte més comú es un orbe gegant amb sol ull, encara que el seu aspecte original era el d'un Minish púrpura. És el segon antagonista principal de la franquícia i que és repeteix en la saga, després de Ganon. En la 210a edició de Nintendo Power, Vaati fou esmentat com un dels principals antagonistes de la sèrie, només superat per Ganon.

Vaati és un poderós mag (o fetiller) que practica la màgia negra. Se’l atribueix per saber controlar el element del vent, així com altres elements de la natura (en especials el de la terra i el foc, vist així en The Minish Cap). Vaati es convertí en un fetiller quant es desviarà al Mal. En a conseguir el seu objectiu es fes més molt més poderós, i es convertí en una amenaça per Hyrule.

Vaati també és un poderós boss. Es el Boss final (Enemic final) de The Minsh Cap i Four Swords, i també el penúltim Boss de Four Swords Adventures. Com a boss Vaati utilitzà la seva màgia (al igual que Ganon i altres antagonistes de la saga) en combat (i sovint manejant el vent i el foc) contra Link.

Taula de continguts

[edita] Biografia

Advertiment: A continuació, pot haver-hi informació detallada sobre l'argument. Més informació.

[edita] Atributs

Com a malvat, Vaati (que un principi fou un Minish, abans de convertir-se en un terrible i poderós fetiller), es creu un ésser superior, un Déu (mes o menys igual que Ganon, però Vaati es molt més arrogant). Vaati sempre fou molt intel•ligent desde el seu naixement (naixement i passat que es desconegut més enllà del vist en The Minish Cap), i destacà com a un dels millors alumnes de Ezlo. Aquest privilegi el varà fer molt arrogant, i aquesta arrogància fou el seu primer instant i pas al Mal que més tard seria present en ell. Es desconegut si Vaati sofreix narcisisme, però es evident que té a ell mateix un alta autoestima i que es considerà com a centre del Cosmos.

Els seus objectius també o demostren. Volt convertir-se en un ésser diví per damunt de qualsevol constància, i no importa a qui tingui que purgar per aconseguir el seu objectiu. Vaati probablement fou desviat al mal per els seus estudis al costat malvat del cor dels homes, com així ho indica a The Minish Cap, tot i que no està especificat el perquè aquesta atracció. Aquesta fou la seva perdició. Doncs el portaria a dur a terme a la desviació de mal, convertint-se en una de les principals amenaces de la història del Regne d’Hyrule.

[edita] Actor de Veu

Vaati té la veu d’actor del mateix que Happy Mask Salesman, de Ocarina of Time i Majora’s Mask, tot i uqe mai parla com a costum de Zelda fins a Twilght Princess (en el cas de Midna). Les seves rialles són unes clares referències a aquest fet. En Four Sword Adventures i For Swords l’actor de veu es diferent, tal com es mostren en les rialles.

[edita] En els jocs

En Vaati apareix en tres ocasions en la saga, dos dels jocs on ell es l’antagonista principal i on en l’últim - on mort - és un dels antagonistes principals juntament amb Ganondorf (conegut més tard del joc i ja nomenat com Ganon) i Dark Link. Dos dels jocs on apareix, Vaati és tancat en la Four Sword, però no destruït, ja que el seu poder és il•limitat gràcies a la Light Force que posseí en The Minish Cap. Vaati es considerat per la llegenda com un déu malvat, tot i que simplemnet se'l esmenti com fetiller.

Normalment Vaati es representat com un gran orbe amb un sol ull, tot i que a The Minish Cap es mostrà la seva forma autèntica de Minish i la seva forma de fetiller malèfic un cop li arravatà al seu mestre Ezlo el Hat of the Desires i es convertí en un fetiller terrible, el segon més gran de tots desprès de Ganon (i possiblement igualat amb Zant), tot i que Vaati mai a sàpigut res de l’existència de Ganondorf. Possiblement Vaati tingui més poder que Agahnim, el Dark Wizard i alter ego de Ganon, però res es pot especulat per Nintendo.

[edita] The Minish Cap

El primer aspecte de Vaati en la saga The Legend of Zelda, és en la cronologia de The Legend of Zelda: The Minish Cap, on ell és el de jove fetiller de gran poder màgic obscur, que un bon dia introdueix innombrables monstres en el Regne d'Hyrule, i converteix la filla del Rei d'Hyrule, Princesa Zelda, en pedra per un encanteri malèfic. Apareix diverses vegades al llarg del joc seguint les passes del jove protagonista Link, i emet una rialla aguda i malvada en les seves aparicions.

Més endavant en el joc s'explica la història de Vaati. Era un Minish, deixeble d'Ezlo; corromput pel costat fosc del cor dels homes, havia robat el Hat of the Desires [1] [2] del seu mestre, i així havia esdevingut un poderós fetiller Hylian. Per aconseguir-ho, havia traït el seu mestre Ezlo, transformant-lo en un barret vivent. [3] Un cop convertit Vaati en un poderós mag, perseguiria el seu anhel principal: apoderar-se de la Light Force (Força Lleugera, o Força de la Llum en català) que l'hi atorgaria un poder diví il·limitat. Quant Vaati sabé on era la Força (a l'interior de la Princesa Zelda), s'apoderà del Hyrule Castle i el transformà en el seu cau, Dark Hyrule Castle, amb la intenció de robar la Light Force de la princesa. [4] Abans que això posseí el Rei.

Vaati en la seva forma de fetiller
Vaati en la seva forma de fetiller

Vaati s'apoderà de gran part de la Light Force de la princesa, i és convertí en un ser diví per combatre el jove Link, que amb l'ajuda d'Ezlo volia derrocar-lo. Link vencé la seva màgia i forçà Vaati a convertir-se en un monstre per poder sobreviure a la batalla. Encara que la màgia del fetiller Vaati fos il·limitada, Link el vencé en última instància, i l'empresonà en la làmina de Picori, que més tard seria coneguda com l'Four Sword (Espasa Quàdruple), degut a la seva capacitat de desdoblar el seu portador en tres entitats separades.

[edita] Four Swords

Vaati reapareix en The Legend of Zelda: Four Swords en la seva forma d'orbe amb un sol ull, la forma amb que havia estat presentat el personatge en la franquícia The Legend of Zelda. En el joc present, la Princesa Zelda nota el debilitament de l'encanteri que mantenia el malvat Vaati reclòs en The Minish Cap, i demana Link d'acompanyar-la per a reforçar-lo. El malvat s'evadeix de l'empresonament i rapta Zelda per casar-s'hi. Amb l'ajuda de la Four Sword, Link derrotarà Vaati, l'empresonarà dins de l'Espasa i rescatà la Zelda. Aquest es el joc on debutà el malvat i primer joc on es el antagonista principal.

[edita] Four Swords Adventures

El fetiller Minish tornà de nou en The Legend of Zelda: Four Swords Adventures. L'alter ego malvat del protagonista, en Dark Link, causa estralls per tot el Regne d'Hyrule, empresonant en cristalls foscos les donzelles guardianes de la presó de Vaati. Quant Link derrotà Dark Link amb la Four Sword, inconscientment alliberarà el malvat Vaati, que asolarà el Regne d'Hyrule per conquerir-lo. Al final del joc se sabrà que Vaati era utilitzat per Ganon, el King of Evil, mitjançant el Dark Mirror (Mirall Fosc), per apoderar-se del Trident of Power i així poder conquerir el món sencer. Vaati seria derrotat definitivament en la Tower of Winds per Link, donat que aquest posseïa un poder molt superior al del Minish caigut, Vaati pressumptament hauria mort mentre Ganon conqueria Hyrule.

[edita] En el manga

[edita] The Minish Cap

Vaati apareix en el manga The Minish Cap com a antagonista i malvat principal d’aquest. El seu objectiu, com el respectiu joc que es basa el manga, es aconseguir la Light Force, un poder sobrenatural que permetrà el seu posseïdor poder diví il•limitat, així com qui la posseeixi podrá cumplir tots el seus desitjos (que en auqest cas era el de ser el fetiller més poderós del món). Vaati conegué a en Link en el bosc de prop de casa seva, on Link estava enfadat – per motius de no participar en el gran torneig d’esgrima de la seva escola en les Parties Minish – va tallar un arbre prop seu amb la seva espasa de fusta amb un cop sec i contundent. Però Vaati, aparegué i deixar en evidència a en Link – que en principi Link li busca brega, perquè pensaba que s’estava fotent d’ell – tallant tots els arbres de la zona amb sol moviment (efectivament utilitzant la seva màgia).

Després Vaati, tal com narra els fets del videojoc, guanya el torneig de les Parties Minish, i a partir d’aquí trenca la Four Sword i converteix la Princesa Zelda en pedra. Però no rova la Light Force en el pedestal de la Four Sword, així que continua buscant-la. Quan Link aconseguí els dos elements – el Forest Element i el Fire Element – i aconseguí el el Water Element a mans de la Great Fairy, Vaati apregué en escena, buscant la Light Force en el Water Temple. Transforma la Great Fairy en un Dragonfly i rebel•la la identitat d’Ezlo: el anterior mestre de Vaati. Finalment Link aconseguí tots els elements. Vaati s’abenta d’això i fou al Hyrule Castle. Allí, descobrí el parader de la Light Force: gràcies a la vitrina del Sactuary de la Four Sword.

A continuació convertí en pedra a tots els habitants del Castell, i practicà un ritual per fer-se amb la Light Force de la Zelda. L’acabà amb èxit i es convertí en un ésser diví. El seu poder millorar enormement. Així batallà a en Link. Però Vaati anava absorbint i conjurant tant poder que se li escapava de les mans; així es transforma en un monstre i se li escapà tot el poder que tenia de les mans. Demanar desesperadament ajuda a Link i al seu mestre. Link aprofità aquesta avantatge per guanyar-lo amb un cop d’espasa. Vaati tornà a la seva forma de fetiller. Ezlo torna a la normalitat i li arravatà el Hat of the Desires i Vaati tornar en la seva forma Minish. Vaati suplica perdó al seu mestre. Ezlo accedí. Vaati varà fer migues amb Link abans d’anar-sen, i junt amb el seu mestre atravesaran la porta del Sactuary.

[edita] Vegeu també

[edita] Referències

  1. Fool! A hat that grants the wishes of its wearer is a spectacular creation! Thanks to you, I have gone from being a meek, miniscule nothing to... the greatest sorcerer alive! You cannot stop me now, and I have you to thank for it! Accept this small gesture of gratitude from me. - Vaati (The Minish Cap).
  2. Hmm-hmm! The hat is breaking apart. It's overflowing with the power of life! The hat has the power to turn the thoughts of its wearer into reality. Vaati's heart was filled with evil, and that was reflected in what he became. But it seems that Zelda's pure heart, coupled with the hat's power... has created a miracle! - Ezlo (The Minish Cap).
  3. That foul Vaati! What could he be scheminig now? Link... I feel I own you an explanation of what has happened. You see, Vaati and I are both Minish. I was once a famous sage and a renowned Minish craftsman. Vaati was only a boy when I took him on as my apprentice. But...he became enchanted by the wickedness in the hearts of men. One day, Vaati took a hat I made for the humans -- my pride and joy. It granted the wishes of its wearer. He put it on without my permission... - Ezlo (The Minish Cap).
  4. If one with a just heart wears this cap, things can be made right again. Princess Zelda! Let your wishes be made real! - Ezlo (The Minish Cap).


v  d  e
Personatges de The Legend of Zelda

Link · Zelda · Midna

Ganondorf · Vaati · Twinrova · Zant


Pel joc
A Link to the Past · Link's Awakening · Ocarina of Time · Majora's Mask
Oracle of Ages i Seasons · The Wind Waker · Twilight Princess
Caràcters en els jocs múltiples