[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Dark Link - Viquipèdia

Dark Link

De Viquipèdia

Dark Link
Imatge:Dark_Link_Twilight_Princess.jpg
Dark Link, l'encarnació malvada d'en Link.
Sexe Home
Hàbitat Hyrule
Primera aparició Zelda II: The Adventure of Link (1987)

Dark Link (també conegut com Shadow Link) es un antagonista fictici de la saga The Legend of Zelda. En la versió japonesa se’l coneixen com Doppelgänger. Apareix en la franquicia com el costat fosc d’en Link, l’Heroi de la sèrie. Originalment, apregué en el videojoc de Zelda II: The Adventure of Link, creat per un terrible i poderós mag per combatre al assassí del Ganon original de The Legend of Zelda (1986), encara que aquest ha aparegut en múltiples jocs de la saga com The Legend of Zelda: Four Swords Adventures, com a múltiples enemics creat per el Dark Mirror. Generalment, Dark Link es una versió negre i fosca del protagonista Link, totalment obscur i amb els ulls vermells.

Dark Link es un Boss (Enemic final). De fet es el Final Boss de Zelda II, així com un dels principals antagonistes en Four Swords Adventures, junt amb Vaati i Ganon. No se sap del tot el origen de Link Fosc, però l'únic que se sap es que varà se creat per màgia negra, i que l´’únic motiu de la seva existència es en Link.

Taula de continguts

[edita] Dark Link

Advertiment: A continuació, pot haver-hi informació detallada sobre l'argument. Més informació.

[edita] Característiques

Dark Link es completament fosc (excepte en Twilight Princess i Four Swords Adventures, on la seva roba, que s visible, però es negra), amb ulls vermells de color sang que brillen intensament. A part d’això físicament poc més es pot descriure Dark Link. Tampoc no es que tingui molta personalitat, simplement es com una màquina assassina que li agrada matar i que disfruta d’això. En el manga de Four Sword Adventures si que té personalitat, i al final, en morir, s’arrepenteix de tots els delictes que ha organitzat.

Shadow Link compte amb l’habilitat al combat de copiar totes les tècniques de lluita d’en Link. En Ocarina of Time, això es més que notable. Podia copiar-les com si res en el combat. Si Link atacava molt a en Link Fosc, aquest es tornava més agressiu, i per tant el combat era més difícil d’afrontar. Un tenia que ser equivalent tant en defensa com en atac per guanyar-lo. Així un es podia fer fàcilment amb la victòria en Ocarina of Time contra Dark Link. En Zelda II, el combat contra Link Fosc es semblant.

[edita] Creació

Dark Link possiblement fou creat en primera instància per Ganon, el King of Evil. Possiblement igual que Phantom Ganon, Ganondorf crear a Shadow Link amb la seva màgia fosca i o fer a partir de l’imatge de Link, l‘Heroi destinat a derrotar-lo. Ganon, per por a que Link el derrotés, crear Link Fosc per evitar de combatre’l directament. Així nasqué Dark Link, el malvat germà bessó de Link destinat a neutralitzar-lo. Tot i així no necessariament podia haver estat creat directament per Ganon, sinó simplement per els seus seguidors , vist com a The Adveture of Link, que varà ser creat per un fetiller misteriós (però no està confirmat).

Es possible també que haver sigut creat per el venerable ancià guardià de la Triforce del Valor, en un intent de provar el coratge de Link, fent-lo de Dark Link com la seva prova fina (vist com a aquest punt de referència seria lo més lògic, ja que l'escena es de lo més clara). Tot i així, aquest fet no està confirmat, tot i que en The Adventure of Link es menciona alguna poca cosa sobre la creació de Dark Link, però es molt confós, ja que per l’escena de l’ancià guardià i el relat del fetiller misteriós crea controvèrsia.

[edita] Aparicions en els jocs

[edita] The Adventure of Link

Article principal: Zelda II: The Adventure of Link

En aquest The Legend of Zelda: The Adventure of Link, Dark Link és el Boss final després de derrotar el guarda Thunderbird. Link descobreix un santuari on conegué un mag. Aquest per provar-lo si veritablement és capaç de portar la Triforce del Valor, crear Dark Link per probar la seva valia. El protagonista té que derrotar al seu costat fosc per probar la seva valentia i superar la seva prova final. En aquest joc en Dark Link és totalment fosc, coma Super Smash Bros. Melee.

[edita] Ocarina of Time

En Ocarina of Time, Dark Link tornà aparèixer com a Mini-Boss del Water Temple. El malvat esperar Link en una cambra misteriosa per combatre’l. Dita cambra conté un arbre en el centre en una petita illa voltat d’aigua. Si Link s’acosta al arbre, Dark Link aparegué. Aquest té la facultat de copiar les tècniques de l’Hero of Time, i reproduir-les a voluntat. A més que cada vegada atacà en Link amb més força i agressivitat fins al punt de canviar de tàctica defensiva a totalment ofensiva. En aquest joc, l’enemic és totalment fosc, amb ulls vermells a diferencia del seu avantpassat. Possiblement fou creat per el malvat Ganondorf amb els seus terribles poders màgics per probar en Link.

[edita] Oracle of Ages

Article principal: The Legend of Zelda: Oracle of Ages

En Oracle of Ages, el antagonista principal del joc i el Final Boss, Veran, Sorceress of Shadows, convoca còpies múltiples de Dark Link durant la batalla. Aquestes còpies són significativament més dèbils que el Link genuí, i són principalment utilitzades per Veran com a distracció en la batalla. No poden atacar, però, no obstant, en cas de xocar contra Link, el poden treure-li un cor de la seva respectiva salut.

[edita] Four Swords Adventures

Article principal: The Legend of Zelda: Four Swords Adventures

En Four Swords Adventures, Dark Link és un dels antagonistes principals de la trama del argument. En dit videojoc aquests costats foscos d’en Link foren creats gràcies al poder fosc del Dark Mirror per voluntat del malvat Link Fosc, on alguns apareixen com a Bosses. De fet el primer Dark Link que combatí Link en aquest joc es el màxim responsable de l’escapatòria de Vaati, el Wind Mage, per aquest a la vegada ser utilitzat per els foscos objectius del malvat Ganon.

[edita] Twilight Princess

En Twilight Princess, l’Spirit Lanayru li explicar l’història de la creació d’Hyrule a en Link i dels terribles fetillers que valen voler apoderar-se de la totpoderosa Triforce, la reliquia de les Deesses en el Sacred Realm. Li donar la advertència de el poder corrupte de la Fused Shadow, així com li explica els seus orígens. Com a escena visual en el joc Link i Ilia representen dos humans corromputs per el poder, m’entres que en la mateixa escena, tres Dark Link representen els fetillers Twili de l’antiguitat, que varen ser tancats per les Deesses al Twilight Realm. No obstant, això només es una representació, no es poden lluitar contra aquests Dark Link.

[edita] Altres aparicions

Dark Link vs. Blue Link en Super Smash Bros. Brawl.
Dark Link vs. Blue Link en Super Smash Bros. Brawl.

Dark Link apareix a Super Smash Bros. Melee i Super Smash Bros. Brawl com a un dels enemics i Boss en un dels Event Mach dels jocs, així com un vestit alternatiu per a Link i Toon Link a Super Smash Bros. Brawl; el primer amb l'aparença de Twilight Princess i el segon amb l'aparença de Four Swords Adeventures. [1] En la foto de la dreta, es caracteritza per ser igual que el de Twilight Princess – encara que només aparegués breument en una escena representant un Twili – amb ells ull vermells color sang i la seva roba fosca com el carbó.

[edita] Vegeu també

[edita] Referències


v  d  e
Personatges de The Legend of Zelda

Link · Zelda · Midna

Ganondorf · Vaati · Twinrova · Zant


Pel joc
A Link to the Past · Link's Awakening · Ocarina of Time · Majora's Mask
Oracle of Ages i Seasons · The Wind Waker · Twilight Princess
Caràcters en els jocs múltiples