[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Llista de personatges de The Legend of Zelda: Twilight Princess - Viquipèdia

Llista de personatges de The Legend of Zelda: Twilight Princess

De Viquipèdia

La il·lustració oficial presentada en la introducció de la historia de Twilight Princess, en que apareixen: Zelda, Zant, Midna (en la seves dues formes), Link (en les seves dues formes), Epona, i els Shadow Beasts.
La il·lustració oficial presentada en la introducció de la historia de Twilight Princess, en que apareixen: Zelda, Zant, Midna (en la seves dues formes), Link (en les seves dues formes), Epona, i els Shadow Beasts.

En aquest article s'enumeren els personatges del videojoc The Legend of Zelda: Twilight Princess de la franquícia The Legend of Zelda de la companyia Nintendo.

Taula de continguts

[edita] Personatges principals

[edita] Link

Article principal: Link
Link en Twilight Princess.
Link en Twilight Princess.

En The Legend of Zelda: Twilight Princess, Link es un jove de disset anys que habità la regió d’Ordon, al sud de la pradera d’Hyrule. Educat per ser un bon pagès i tenir cura dels animals, la seva vida es veurà interrompuda per un dramàtic canvi. La trama de l’historia comença quan el jove protagonista fou elegit per el seu poble per assistir al Castell d’Hyrule per entregar un important obsequi a la Família Reial. No obstant, en iniciar la missió, Link no es conscient del fosc destí que caurà sobre el seu regne...

En el dia en que té que partir, la seva aldea es atacada per uns monstres procedents del Bosc de Farone, més enllà de les fronteres d'Ordon. Aquestes genets segresten als nens de l’aldea. Link, al veure’s compromès, els persegueix endinsant-se al bosc. Però al internar-se en aquest, nota que l’ambient del bosc canvià... I caigué repentinament desmaiat, després de transformant-se- en llop. Quant despertà en unes masmorres misterioses, se l’hi presentà Midna, una jove misteriosa que afirmà ser una ésser del Regne Crepuscular. Aquesta promet ajudar-lo si decideix seguir-la i obeir-la.

Així, units per coincidència i per petició de la Princesa d'Hyrule, Zelda, el jove Link i Midna, viatjaren al Twilight Realm, per restaurar-lo i tornar la seva essència als caiguts Esperits de la Llum, protectors del mal d’Hyrule i derrocar al malvat Zant, el Tirà de les Ombres. No obstant, per derrotar al malvat i tenir èxit en la seva recerca, van tindre que recuperar els fragments d’un antic artefacte malèfic de les antiguitats, la Fused Shadow, custodiats per éssers malignes. Un cop destruït els Dominis de les Ombres, i recuperat tots els fragments de la Fused Shadow, el jove protagonista i Midna foren derrotats per el propi Zant, i aquest els robà l’artefacte, i deixa moribunda a Midna. Després de salvar-li la vida a Midna a mans de Zant, i obtenir l’Espasa Mestre a la Arbocera Sagrada, trencant la seva maledicció per part del malvat, [1] Link i aquestas’internaren al Patíbul de Desert Gerudo, per internar-se en el Regne Crepuscular utilitzant el Mirall del Crepuscle, i derrotà al tirà. Però Zant havia trencat el mirall, i havia espargit els seus fragments per tota Hyrule. Així, Link i Midna varen tenir que recórrer tota Hyrule per trobar els fragments, endinsar-se al Crepuscle e intentar derrocar al malvat.

Després d’icontables lluites, el jove Link i la Princesa del Crepuscle, Midna, quina posició legítima fou usurpada per el malvat Zant, recuperaren els fragments del mirall, entraren al Regne Crepuscular, i s’endinsaren al Palau del Crepuscle, l’habitatge del malvat tirà. Finalment, Link derrotà la màgia de Zant, i Midna acabà definitivament amb aquest, acabant amb la seva tirania i recuperant la màgia dels seus ancestres, la Fused Shadow. Però el malefici que retenia Midna només es podia derrotant el malvat Ganondorf, l’autor de les desgràcies de la trama i mestre del tirà Twili. El protagonista i la Twili, s’internaren al Castell d’Hyrule, trencant la barrera que l’envoltava i derrotant les defenses de Ganon, per salvar Zelda de les seves garres. Finalment, varen arribar-hi on es trobarà aquest i el desafiaran. Midna fou derrotada per Ganondorf, mutilant la Fused Shadow, però aquest fou derrotat per Link, clavant-li l’Espasa Mestra al ventre. Amb la derrotà del Gerudo, Midna recuperà el seu aspecte original, es acomiadà de Link, i tornà al Crepuscle, trencant el Mirall del Crepuscle.

[edita] Zelda

Article principal: Zelda
Zelda en Twilight Princess.
Zelda en Twilight Princess.

La Princesa Zelda (ゼルダ姫 Zeruda-hime) era la regent jove d’Hyrule, fins a la invasió de Zant, aquí rendir-se per evitar les morts dels seus súbdits. Llavora’ns la tanquen en una torre del Castell d’Hyrule, veient impotent com el seu regne cau baix l’influencia del Rei del Crepuscle; encara que aquesta no en converteix en ànim com els seus súbdits, perquè presumiblement conté el fragment de la Triforce de la Saviesa. Es aquí quant aquesta pot comunicar-se amb Midna i Link, demanant-los que destrueixin els Dominis de les Ombres que Zant ha teixit sobre Hyrule. Més endavant, quant aquets són destruïts, la Princesa entrega la seva energia a Midna perquè aquesta no es morís, ja que havia sigut exposa a la llum de Lanayru per el Tirà de les Ombres. Mot més endavant, el seu cos es posseït per Ganondorf, i només poder tornar al seu cos quant Midna expulsà i purga al malvat. Zelda també ajuda en Link en la batalla final contra Ganon amb les Fletxes de Llum concedides per els Light Spirits. L’última vegada que aparegué es en el acomiadament de Midna.

[edita] Ganondorf

Article principal: Ganon
Ganon, en Twilight Princess.
Ganon, en Twilight Princess.

Ganondorf (ガノンドロフ Ganondorofu) es el principal autor dels esdeveniments i de totes les desgracies del videojoc. Fa molt de temps, molt abans del inici del joc, Ganondorf varà sofrir una execució fallida en el Mirror Chamber els Sages del Twilight Mirror, on fou tancat després en el Twilight Realm (en dita execució matà un savi, concretament el de l’aigua). De fet la ferida que llueix en el pit es degut a la fallida execució, on li clavaren una espasa àziga, però sobrevisqué graciés a la Triforce del Poder (de fet l’espasa que utilitzà en el combat final és la mateixa que li varen clavar els Sages). Ganon durant segles varà pervivir com a esperit, dormint. Llavora’ns es despertà quant troba al Twili Zant, que ansiava el poder i esser Rei del Crepuscle.

Presentant-se com un Déu, Ganon enganya Zant; li donaria part del seu poder màgic, a canvi de que ell pogués alliberar-lo del Crepuscle i conquerir el món d’Hyrule. En dit videojoc les ambicions d'en Ganon varien respecte a les anteriors entregues. Ja no està obsessionat a aconseguir novament la llegendària Relíquia Daurada, com havia estat sempre en la franquícia de The Legend of Zelda. En aquesta nova entrega, el màxim anhel del Rei del Mal és fusionar el món lluminós d'Hyrule amb el més enllà, l'anomena't Crepuscle, per crear un món caòtic i d'ombres on poder governar-hi com a Rei. Per aconseguir la seva nova ambició rep l'ajuda directe del seu deixeble, que a canvi de poder màgic il·limitat serveix d'instrument dels seus designes. Així, Ganon posa en marxa els seus malvats propòsits de conquesta.

Ganon utilitzà al Tirà de les Ombres, per poder tornar a Hyrule, el conegut Món de la Llum, doncs en el passat havia estat empresonat en el Crepuscle pels Savis del Mirall del Crepuscle. Així, el malvat tornà a Hyrule i va establir novament la seva maldat juntament amb el tirà Twili i habità el Castell d'Hyrule, on tindria Zelda empresonada fins que el jove Link la salvés. Després de la derrota d'en Zant a mans de la Princesa del Crepuscle, Midna, i del jove que l'acompanyava, Ganon va preveure que voldrien derrocar-lo, ja que ell era l'autor del malefici que tenia retinguda a Midna transformada. Una vegada aquests van arribar al seu castell per combatre'l, Ganondorf va derrotat la Twili, però al seu torn va ser vençut pel jove Link d'Ordon, portador de l'Espasa Mestra i de la marca de la Triforça del Valor. Ell afirma que el resultat no es decisiu i que les ombres i llum sempre estaran en guerra. Després de dites paraules, Ganon mor aparentment amb una visió de Zant.

[edita] Midna

Article principal: Midna
Midna muntada sobre Link llop.
Midna muntada sobre Link llop.

Midna (ミドナ, Midona) la Twilight Princess, legítima descendent de la Família Reial Twili del Twilight Realm, quina posició fou usurpada per el malvat Zant, apart de transformar-la. Midna intenta venjar-se d’aquest utilitzant al Heroi escollit per les Deesses, recuperant els fragments de la Fused Shadow, un artefacte màgic Twili. Però, no obstant, quant Link i aquesta aconseguiren recuperar l’artefacte sencer, Zant, el Tirà de les Ombres, els trobà, i deixà a la Twili malferida de mort, apart de robar-los la Fused Shadow. [2] Després de cercar la Master Sword seguiren al malvat fins al Desert Gerudo, l’únic punt accessible, al Twilight Mirror. Però aquest havia estat trencat per Zant graciés a la màgia de Ganon.

Un cop restaurat el Twilight Mirror trencat per Zant, Midna i Link aconsegueixen infiltrar-se al Regne Crepuscular, derrotant al malvat tirà, i recuperant la Fused Shadow, que Midna utilitzà per matar a l'usurpador. Però el malefici que retenia transformada a Midna només es podia trencar derrotant a Ganondorf, l’autor de totes les desgracies de la trama de l'argument. [3] Midna, va utilitzar el poder de l’Ombra Fosa en la batalla final contra Ganon, però va ser derrotat per aquest i l’artefacte màgic va ser destruït. Durant uns instants Link, va creure que Ganondorf havia matar a Midna, però després de la derrota del Gerudo, es descobreix que no es així. Aquesta va poder recuperar el seu aspecte original, la veritable Reina Twili. Finalment, Midna utilitzà el seu del Mirall del Crepuscle per tornar al seu món, però el decideix destruir-lo, per no causar problemes mai més. Se espera que aquest personatge participi en més jocs de Zelda (o que sigui la protagonista d’un joc propi), ja que el seu carisma i la seva forma de ser es suficient evidencia per a dir que es un personatge molt digne de conservar-se en la saga Zelda.

[edita] Zant

Article principal: Zant
Zant, el Usurper King.
Zant, el Usurper King.

Zant (ザント Zanto) és el malvat Usurper King; de la raça dels mestres de la màgia negre, els Twili i antagonista principal del joc. Zant era un lleial servidor de la Família Reial del Twilight Realm. [4] Era el següent en la successió de la corona, però a costa de la seva ambició i la seva ànsia de poder [5], no l’hi va ser atorgat el poder verdader com a governador del Crepuscle a qui se l’hi va donar en mans de la membre de reialesa Twili, Midna la legítima hereu. Així Zant deprimit i enfadat amb la Família Reial, va suplicar unes plegaries en aquesta injustícia de la seva miserable vida, i les seves plegaries foren escoltades per el malvat Ganondorf, que a canvi de garantir dels seus serveis ell l’hi donaria extraordinaris poders màgics. [6]

Els màxims anhels d’en Ganondorf, eren unir el món del Crepuscular i d'Hyrule, objectiu que el corrupte Rei Usurpador va complir al peu del canó sense cap mena de contradicció, per crear un món on només ell seria Rei. Per aconseguir-ho, va haver d’arrabassar-los la essència lluminosa als Esperits de la Llum, els causants de la condemna dels Twili. Així, el Tirà de les Ombres, aconseguiria convertir a Hyrule en part del Domini de les Ombres (Dominios de las Sombras, en la versió Pal), del Mirror of Twilight, on el seu Déu acabaria regnant amb ell. Així derrocar la Família Reial i usurpar la corona d’aquesta, expulsant Midna, del Twilight Realm. Després d’invadir Hyrule, perquè el seu déu pogués ressuscitar, Zant trenca el Mirall del Crepuscle perquè no es pogués viatjar en el Crepuscle i per mantenir a ratlla a Midna i Link.

Zant, desemmascarat.
Zant, desemmascarat.

Transforma a la seva gent, els seus súbdits Twili en monstres al seu servei per envair Hyrule. Després, crear uns insectes que absorverien l’essència lluminosa dels Light Spirits. Així, ningú podría derrotar-lo e impedir que el seu déu tornés a resucitar a Hyrule. Però no va contar amb la hereu de la corona del Twilight Realm que s’ha alia amb el Heroi de les Deesses per derrocar-lo. Aquest personalment els derrota després de que aquests aconseguissin els fragments de la Fused Shadow, i deixà moribunda a la Midna apart de maleir en Link. Després quant Link i Midna cercaren la Master Sword i Link recuperarà la seva forma original, es disposaren a recuperar els fragments del Twilight Mirror i entraren al Twilight Realm, Zant fou finalment derrotat en el Palau del Crepuscle, quant l’Heroi el derrotà en combat i Midna destruí el seu cos físic. No obstant, Zant no podia morir m’entres el Ganondorf seguís amb vida, perquè aquest seguiría resucitant-lo sense final graciés al seu poder màgic. [7]

[edita] Personatges secundaris

[edita] Light Spirits

Ordona.
Ordona.

Els Light Spirits (en català: Esperits de la Llum). Són els protectors del mal del Regne d'Hyrule. Aquets esperits juguen un rol molt important per a la trama del joc, desde l’inici del joc ajudant al protagonista Link del domini del Twilight Realm, fins a donar les Fletxes de Llum a la Princesa Zelda, en la batalla final contra el malvat Ganondorf. Caracteritzats per tenir una forma animal, n’existeixen quatre, amb la labor de protegir Hyrule de la foscor, anomenats amb els noms de les províncies que protegeixen. Aquets esperits apareixen com la mà dreta de les Deesses quant varen crear Hyrule, i tancant al Twilight Mirror als Twili, una raça que va intentar dominar la Triforce i governar Hyrule amb la seva poderosa màgia, la Fused Shadow.

Ordenats cronològicament conforme on es troben en Hyrule són:

  • Ordona: (Latoan en la versió Pal). Guardià de la província d’Ordon, es un cérvol. Cal destacar que es l’únic que no va ser dominat per el Crepuscle, ja que Link el va ajudar a temps, salvant el seu poble natal, Ordon, del domini del Regne Crepuscular.
  • Faron: (Confós erròniament com a Farore) Es el mico guardià de la província del sagrat Bosc de Faron, on es troba el Temple del Temps i l’ Espasa Mestra, l’arma suprema. Es l’últim esperit rendit al Crepuscle, i el primer en ser alliberat de la seva amenaça.
  • Eldin: És el guardià de la segona província més gran d’Hyrule; Eldin, queés una àguila. En la regió que hi protegeix s’hi troba la Aldea Kakariko (Kakariko Village) i la Muntanya de la Mort (Death Mountain). La seva gran pradera es l’escenari final de la batalla contra Ganondorf. Es la segona província en caure baix el domini del Crepuscle, i el segon en ser alliberat per Link i Midna.
  • Lanayru: És el esperit més poderós, guardià de la província més gran Hyrule, Lanayru; on s’hi troba el Hyrule Castle amb la seva ciutadella, la Regió Zora, i el Llac Hylia. Te forma adaptada de serp. Com es l’esperit més poderós, es derrotat personalment per el Rei del Crepuscle, Zant. Va ser el primer esperit en ser derrocat per l’amenaça del Twilight Realm, i l’últim en ser alliberat pe en Link i Midna.

[edita] Els Sages

Water Sage.
Water Sage.
Els Sages.
Els Sages.

Els Sages (賢者 Kenja) (en català: els Savis) són els Savis guardians encarregats per els designes de les Deesses, de guardar i protegir el artefacte Mirror of Twilight, en el Mirror Chamber (Circ del Mirall) el en el Arbiter's Grounds (Patíbul del Desert). De fet, varen ser ells qui varen dur a terme l’execució fallida del fetiller Ganondorf, i el varen tancar al Twilight Realm perquè no el varen poder matar graciés a la Triforce del Poder. També són els màxims culpables dels terribles esdeveniments orquestrats per Ganon i Zant, ja que si no agüessin tancat Ganondorf al Regne Crepuscular, mai haguessin ocorri’t dit catastròfics fets.

Inicialment l’ordre dels Savis eren sis, però degudament a la execució fallida de Ganon, [8] i a la mort del Water Sage, en els esdeveniments del joc són cinc savis, terroritzats per el poder malèfic de Ganon, i el a qui li a donat i transmés la seva màgia, Zant. Cal destacar-hi també que coneixien la veritable identitat de Midna, la Twilight Princess. No juguen un rol més important en el joc que el de guardians protectors. Tampoc se sap les seves identitats, i aquestes són un misteri. Semblan ser els descendents dels Sages d’Ocarina of Time.

Els Sages també apareix com a trofeu a Super Smash Bros. Brawl. Les seves lectures de descripció de trofeu són:

Anglès:
  • Beings that help maintain order in the world. The Sages are wise ancients that protect the Mirror of Twilight, which connects the light and twilight worlds. They are the ones that imprisoned Ganondorf in the Twilight Realm and are also those responsible for crafting the Master Sword. They feature strange floating masks but vary in appearance from title to title.
Català:
  • Els éssers que ajuden a mantindre l’ordre al món. Els Savis són antics assenyats que protegeixen el Mirall del Crepuscle, que connecta els mons de la Llum i el Crepuscle. Són aquells que empresonaven Ganondorf al Regne Crepuscular i són també els responsables de crear l'Espasa Mestra. Presenten màscares flotants estranyes però varien en apariència des de títol fins a títol.

[edita] King Bulblin

King Bulblin.
King Bulblin.

King Bulblin (en català: Rei Bulblin) s’introdueix al joc The Legend of Zelda: Twilight Princess com un dels principals antagonistes de l’argument de l’història del videojoc. És també, el màxim responsable del segrest de Ilia i dels nens al principi de l’argument de l'història del joc. En els esdeveniments, King Bulblin, és el líder d’una horda d’orcs, que varà atacar insaciablement l’aldea d’Ordon, a les fronteres d’Hyrule i del Bosc de Farone, i va segrestar als seus nens (no se sap ben bé amb quina finalitat). Segons la pàgina oficial del videojoc The Legend of Zelda: Twilight Princess, l’orc és un dels servidors més lleials del Rei del Crepuscle, Zant, que aquest l’hi varà ordenar atreure l’Heroi Escollit per les Deesses per atreure’l al Twilight Realm, tancar-lo al Castell d’Hyrule de per vida. Així es podria creure que Bulblin va segrestar als nens per neutralitzar a Link, l'Heroi escollit per les Deesses.

Incomprensiblement, el líder Bulblin no va matar als jovenets, i els va deixar anar en el seu camí, probablement perquè es morissin a la seva sort. Link va poder trobar als nens (menys Ilia, aquesta la trobaria després a la capital), a la Villa Kakariko, a la província Eldin, on aquest i King Bulblin disputarien el seu primer duel a cavall, ja que aquest varà segrestar de nou a Colin, un dels nens segrestats en anterioritat per l’orc. Bulblin va ser perseguit per Link, que ajudaria al seu amic fins a la mort. Varà derrotar les seves hordes i retà Bulblin a un duel, amb una sorprenent victòria de Link. Bulblin varà caure, amb la perduda d'un corn.

Després de la derrota de King Bulblin a mans de Link aquest el va voler localitzar-lo per venjar-se’n de la seva humiliació en el seu anterior duel. L’hi va arribar la seva oportunitat. Link va escoltar Telma i Ilia per salvar el fill de Rutela, difunta Reina Zora, i l’orc i el jove varen topar de nou. Per sorpresa de Bulblin, Link el varà derrotat novament en el Gran Pont de Hylia, amb la perduda d’un altre corn (havia perdut un de primer en la Batalla del Pont d’Eldin). Aquest és retirà al seu campament al Desert Gerudo, esperant ordres directes de Zant.

Per protegir l’entrada de Patíbul del Desert, i matà definitivament l’Heroi que havia desafiat el tirà del Crepuscle (i per venjar les seves derrotes), King Bulblin i Link lluitaren a un duel singular al seu campament als peus del Patíbul, i fou derrrotat novament. Aquest es refugià al Castell d’Hyrule, habitat per el malvat Ganondorf, el Rei del Mal, i autor de les desgràcies ocasionades per el tirà Zant, esperant el seu moment de venjança definitiva sobre el jove que l’havia derrotat tres vegades consecutives. Finalment varà arribar el moment.

L’últim duel entre Bulblin i Link fou en el castell, on lluitaren en un altre duel singular, on Link el derrotà definitivament. King Bulblin accepta la seva derrota, i marxà a lloms de la seva muntura, entregant a Link, la llau que obria les portes del Castell de Ganon, parlant-li a Link per primera vegada. Inclòs Midna, que havia acompanyat Link durant tot el viatge i que havia assistit a les lluites entre el Bulblin i Link, és sorprengué del fet que Bulblin parlés: "Link... ell... sabia parlar" digué Midna sorpresa. King Bulblin no ocasionà més problemes i marxà sense remordiments (en l'Ending de joc aparegué de nou amb els seus seguidors Bulblin i per ultima vegada).

[edita] Ilia

Ilia.
Ilia.

Ilia (イリア, Iria) és una dels amics més propers a en Link, i és la filla de Bo, l'alcalde d'Ordon Village. És també extremadament propera amb la natura i a la cura el cavall d’en Link, Epona, quan se li fa mal al saltar tanques al començament del joc. Encara que Ilia és la filla de l'alcalde, prefereix passar el seu temps en el bosc, endinsant-se en aquest per estar en contacte amb la natura.

En el principi del joc, se la colpeix amb una fletxa i és segrestada junt amb Colin per en King Bulblin i els seus genets Bulbin, la qual cosa porta a Link que intenti rescatar-la. Link finalment la localitza a Hyrule Castle Town, però quan el veu, és bastant aparent que ella no reconegui aquest. Per lo tant, perdut la memoria. No se sap ben bé a que es degut això. Les especulacions diuen que va ser l’impacta de la fletxa. El que es segur es que varà ser algún aspecte relacionat amb el seu rapte. O potser en seu camí alguna cosa o va ocasionar.

Quant en King Bulblin la abandonà en el Hidden Village vigilat per un grup dels seus seguidors, Impaz fou qui la collir i aconseguir ajudar-la a escapar d’aquell lloc macabre vigili tat pels Bulblin. Després es dirigí a Hyrule Castle Town, on el camí fou acollida pel Telma, que li donar casa la seva llar, concretament la seva tasca. Telma intentà ajudar a la jove Ilia per recuperar els seus records, encarar que Ilia no sabia que poguera per fer-ho. Fou llavors quant Telma i Ilia es trobaren el Prince Ralis dels Zora, i demanarien ajuda a Link per dur-lo a Kakariko Village, ja que el metges de la ciutat de no podien curar-lo i Renado (clamà del poble) podia fer-ho.

Junts emprendrien el viatge (en el qual Link derrotà al segrestador de Ilia de nou, en King Bulblin) i arribaren a Kakariko Village. Allí després de curar-lo Ilia es queda en el poble baix la protecció de Renado, qui es proposà de fer-la recuperà la memòria. Finalment després de les múltiples aventures de Link en recuperar els fragments del Mirror of Twilight i abans de partir a City in the Sky per aconseguir restaura el artefacte, Link pogué (gràcies a contactes i objectes que trobà en el seu camí) per recupera la memòria de Ilia, qui obsequia a Link del seu penjoll, el Horse Call, per cridar a Epona desde qualsevol rincó d’Hyrule (excepte alguns llocs). Ilia recupera la seva memoria en una visió (que es mostra com a escena) en que Link i ella junt amb Epona estaven a casa, a Ordon.

[edita] El Group/Rejisutansu

El Group (レジスタンス Rejisutansu) o el grup o la resistència en català, es un gremi d’aventures experimentats, agrupats en la tasca de Telma, en la Ciutat del Castell d’Hyrule, treballant secretament per restaurar la pau i la justícia en el Regne d’Hyrule. En un principi, abans de que Link viatgés al Lakebed Temple, aquests desconfiaven totalment de les qualitats d’en Link. Després de que el protagonista fos maleït per Zant, Link té l’oportunitat d’escoltar com a llop una conversació dels aventures, repenedits de la seva anterior actitud desconfiaria. Rusl, el mestre espadatxí, tutor del protagonista i ferrer d’Ordon també forma part del grup, molt abans dels esdeveniments del videojoc, i és reunir novament amb el gremi d'aventures un cop recuperat de les lesions sofries amb els monstres Bulblin.

[edita] Rusl

Rusl.
Rusl.

Rusl (モイ? Moi) es un competent espadatxí, ferrer d’Ordon i tutor d’en Link en el principi del joc. També es el pare d’en Colin, amic del jove protagonista i marit de la Uli. Ell sol·licita en Link viatjar a la capital d’Hyrule per entregar un important obsequi a la Royal Family of Hyrule; un espasa i un escut, concretament. Quant la aldea es atacada per King Bulblin, Rusl la defensa, però malauradament es ferit greument per els Bulblin. La mestria de l’espasa de Rusl poc pot fer contra les innumerables tropes Bulblin, així es derrotat, i incapacitat des de el principi del joc fins quant Link arriba a Hyrule Castle Town per primera vegada, després de recuperar dos fragments de la Fused Shadow.

Molt més tard del videojoc, Link es reuneix amb el espadatxí Rusl en la ciutadella del Hyrule Castle per tractar sobre la pau i l’estat del regne; concretament las dels Boscos d’Hyrule, Farone, on es trobava un dels fragments del Mirror of Twilight, en el Temple of Time (Temple del Temps). Retorna als boscos per buscar el Mal que l’envoltava i destruir-lo. Rusl sospitava que hi havia un bosc arca amagat en Farone, però confia a Link la missió de assistir i de explorar aquell bosc per buscar el Mal. Li confia un Cucco Daurat per anar-hi.

Més tard, en el assalt al Hyrule Castle atacà als seguidors de Ganondorf amb el seu fidel Azor. En el Ending del joc, Rusl s’encarrega de recollir a Ilia i als nens segrestats anteriorment per King Bulblin i els porta a casa seva, a Ordon. Més tard, i per última vegada del joc, en el Ending de nou, aparegué en les ruïnes del Temple of Time juntament amb els seus companys, explorant-les.

[edita] Auru

Auru (Rafrei en la versió japonesa) és un savi edurit, que antigament era tutor de la mateixa Princesa Zelda en la seva educació. Un expert armer amb el Bazuca. Auru forma part del gremi, quant investiga la llegenda dels Twili, en el Patíbul del Desert, en el Desert Gerudo. Segons les seves importants investigacions, el actual Mal d’Hyrule prové del Desert, i del seu patíbul. Graciés al edurit, Link varà poder infiltrar-se al desert graciés al canyó de Fyer, que tenia un compte pendent amb Auru. En el assalt del Castell d’Hyrule, Auru demostra les seves habilitats amb el Bazuca. Possiblement Auru ha sigut inspirat en Rauru, Savi de la Llum de The Legend of Zelda: Ocarina of Time.

[edita] Ashei

Ashei (アッシュ Asshu) una dona jove realment valent i orgullosa. El seu pare era un soldat veritablement important a les ordres de la Família Reial d’Hyrule. Varà aprendre les arts de la guerra de son pare, i entrena durament en la seva infància en les muntanyes nevades de Snowpeak, i fou criada com un home, així es degut la seva naturalesa masculina. Quant s’ha assabenta que els soldats del Regne d’Hyrule eren dèbils, visita el Regne. Forma part del gremi, i investiga el monstre que habitava Swonpeak, on es trobaven Yeto i Yeta i un fragment del Twilight Mirror. Vesteix sembla ser, amb pells d’un Yeti. En l’assalt final al Castell ajuda en Link utilitzant les seves habilitats amb el arc.

[edita] Shad

Shad (シャッド Shaddo) es un investigador de llegendes i mites; de fet li fascina la llegenda dels Oocca una raça que habita els cels en el mites, amb una tecnologia molt més avançada que els Hylian. Seguí els passos del seu pare, per investigar el parader dels Oocca, però no obstant, sense gaire èxit. S’uní al gremi en pes de la pau i la justícia, però no es realment un guerrer com els seus compatriotes i en el assalt al Castell d’Hyrule no va ser de gaire ajuda. També sent una gran fascinació per les robes verdes que du Link, les de l'Heroi de les antiguitats.

[edita] Darbus i els Goron Elders

Darbus.
Darbus.
Fyrus.
Fyrus.

Darbus (ダルボス Darubosu, Dalboss en la versió japonesa) és el Líder dels Goron en Twilight Princess. És aproximadament dues vegades l'alçada d’en Link, i té un més cap tocós que qualsevol altre Goron. Es comporta de manera distant cap a humans, i afirma que és més fort que ells. Aquesta és la raó principal que els ancians Goron no li diuen que un humà el salvà anteriorment. Malgrat les seves opinions, desitja tenir una relació estable amb Kakariko Village. Com a Ocarina of Time Darunia i en Majora’s Mask Darmani, els dos eren els més durs de la seva raça, començan el seu nom amb "Dar".

El Boss de Goron Mines, Fyrus (覚醒火炎獣 マグドフレイモス, Kakusei Kaenjū Magudofureimosu), el Twilit Igniter, era originalment Darbus, però transformat en el monstre de lava enorme quan tingué a contacte amb un fragment de la Fused Shadow. Segons els Goron Elders, després que Darbus convingués a Fyrus i comencés a fer malbé les mines, empresonaven Fyrus dins de les mines, i decideixen lligar-lo amb cadenes. Tres d'ells llavors entraven a les mines per quedar-se de guàrdia per vigilar Fyrus, i espera d'algú que podria resoldre el problema. Després que Link tregui l'Ombra Fosa de Darbus, aquest retorna a la normalitat, no tenint cap record de la seva transformació.

El quatre Goron Elders al costat de Darbus són al costat del seu cap per dirigir la tribu. En la versió japonesa, els ancians Goron utilitzen el prefix "Don" en comptes de "Gor".

  • Gor Coron, és el primer Ancià que es trova Link i el més experimentat i savi, i després que Link el derrota en un partit de lluita de sumo, és aquell qui explica la situació de la seva tribu. Gor Coron és al voltant de la meitat de la mida de un Goron normal, i sempre està somrient.
  • Gor Amoto, és el segon Ancià que es trova Link (però aquest dintre de les mines). Utilitza un bastó per caminar, i li surt fum de les obertures volcaniques del seu darrere.
  • Gor Ebizo, és el tercer Ancià que Link es trova en les mines. S'assembla a l' Ancià Goron es de Majora Mask. Després de que Link salva Darbus, ell i Gor Liggs treballen a Malo Mart. Link té que demana-li a ell perquè les donacions reconstrueixin el pont del Castell d’Hyrule.
  • Gor Liggs, és l'últim Anciàque Link es trova en les mines. És més alt que els altres, però és més prim que un Goron normal. També completament se'l cobreix de tatuatges rituals, i diu que li agrada meditar. Després de que Link salva Darbus, treballa amb Gor Liggs a fora de Malo Mart, on demana a Link que transporti Aigua de la Font Termal per al seu fill, el propietari de la botiga d'Aigua de Font Termal a Hyrule Castle Town.

[edita] Yeto i Yeta

[edita] Yeto

Yeto (ドサンコフ Dosankofu) és un yeti que viu a les Snowpeak Ruins. Escortarà Link a casa seva després que el protagonista el trobés seguint el seu rastre en la muntanya nevada. Quan Link prova trobar la clau del dormitori de la mansió, recull els ingredients necessitats per fer la sopa de Reekfish, que Yeto es troba coent-lo dins de la mansió. Còmicament, l'única part del Reekfish visible a la sopa és el cap; el cos decapitat del peix es pot veure en una junta pròxima. La seva sopa cura a la seva muller, un cop aquesta la prova.

[edita] Yeta

Yeta.
Yeta.
Blizzeta.
Blizzeta.

Yeta (ドサンコフ Dosankofu) és la muller de Yeto. Yeta està malalt però ajuda Link a trobar la clau gran necessitada per ingressar al seu dormitori, intentant recordar-se on la va posà. S'equivoca d'on està situat abans de recordar-se'n correctament - dues vegades envia Link als elements que acaben sent ingredients de la sopa de Yeto. La seva malaltia es cura després que begui la sopa de Yeto. Després Link finalment descobrís la clau, l'escorta al seu dormitori. Tanmateix, mentre mirava el fragment del Mirror of Twilight, la posseeix, convertint-la en el cinquè Boss del joc, Blizzeta.

Twilit Massa Ice: Blizzeta (覚醒大氷塊 フリザーニャ, Kakusei Dai Hyoukai Furizānya) és el Boss de Snowpeak Ruins en Twilight Princess. És de fet la yeti Yeta, posseït per un fragment del Mirror of Twilight. Com Blizzeta, apareix mentre la seva forma de Yeta revestia en un gegant bloc de gel cristal•lí. Després de la batalla, el seu marit Yeto apareix, dóna un cop a Link, deixant-lo fora del camí, i romànticament abraça Yeta; humorísticament creant un xàfec de molts Cors de Recuperació petits i un Contenidor de Cor (Heart’s Container).

[edita] Epona

Epona en Twilight Princess.
Epona en Twilight Princess.

Epona en Twilight Princess, juga un paper més important. Link munta un cavall que sembla molt similar a Epona d’Ocarina of Time; tanmateix, els intèrprets poden anomenar el cavall d'en Link en aquesta aventura nova. Epona juga un paper molt més gran en aquest joc, fins i tot sent utilitzat per Link en batalles a cavall en múltiples vegades. Epona en la trama del joc varà ser segrestada per King Bulblin i els seus seguidors juntament amb Ilia i els nens d’Ordon. Possiblement l’animal fou maltractat per els Bulblin en el temps en que varà estar amb aquests. Tanmateix no se sap res i el perquè els orcs varen segrestar la egua. Epona tornà a reunir-se amb Link en Kakariko Village mentre un parell de Bulblin la muntaven.

Més tard aquesta lliura la batalla juntament amb Link contra en King Bulblin i els seus seguidors. Link i Epona lluitaren contra el líder dels orcs en el Gran Pont d’Eldin, i junts s’alçaren victoriosament. Després Epona permeti en Linkl desplaçar-se per casi tota Hyrule un cop Link i Midna destruïren els dominis del Crepuscle sobre el regne. Lluitaren de nou amb King Bulblin i el tornaren a guanyar de nou en el Gran Pont de Hylia. Després Epona esdevenir a un paper menys important, però imprescindible perquè Link pògués moure’s per tot el regne i perquè Link pogués cumplir la seva missió. Tantmateix Epona no pot accedir en certes zones.

[edita] Bosses de Twilight Princess

[edita] Diababa

Diababa.
Diababa.

Diababa (覚醒寄生種 ババラント, Kakusei Kiseishu Babaranto), sobrenomenat com la Twilit Parasite (Paràsit Crepuscular en català), es el primer Boss de Twilight Princess amb correspondencia al Dungeon Forest Temple (Temple del Bosc en català). Aquesta planta es un Deku Baba gegantina amb tres caps, dos d’ells similars a dits Deku Babas. La central es Diababa, una planta que guarda en el seu interior un dels fragments de la Fused Shadow, un poderós artefacte màgic màlefic. Link derrotà al Boss graciés Bomb insects que es trobaren a la cambra del paràsit, transportant-los amb el Gale Boomerang en dites boques del tres caps dels monstres. Després, Ook el babuí, ajuda Link a derrotà al monstre portant-li en Link més Bomb insects, sobrelant per la cambra amb una liana perquè Link pogués enfocar la bomba, i pogúes destuir les defensas de Diababa, atacant amb la Ordon Sword. Diababa atacava amb el seu cap central Link amb un líquid verinós i enviant als seus caps menors per intentar destripar al protagonista Link sense compassió.

[edita] Morpheel

Morpheel.
Morpheel.

Morpheel (覚醒多触類 オクタイール, Kakusei Oosawarui Okutaiiru), anomenat com la Twilit Aquatic (Aquàtic Crepuscular en català), es el tercer Boss de Twilight Princess, del tercer Dungeon del joc, Lakebed Temple, (Santuari del Llac). Aquest monstre conté en el seu interior un dels fragments de la Fused Shadow, l’artefacte Twili custodiat per el Light Spirits. Aquest monstre es una serpent aquàtica. Link té en primer llocen la primera fase del combata agafar amb el seu Clawshot l’ull del monstre que voltà per les arteries que ressortien per la boca del Boss. Després de donar-li certs cops d’espasa en l’ull, Morpheel sortí del forat on es trova mostrant el seu veritable aspecte, voltant per l’arena de batalla. Link té llavora’ns que enganxar-se en l’ull del monstre i donar-li cops amb la Ordon Sword fins derrotar al malvat ésser. El monstre atacava en Link en primera fase agafant-lo amb una de les seves arteries i triturat-lo amb les seves dents. Després en la segona fase, el succionava amb la seva boca i el triturava.

[edita] Stallord

Stallord.
Stallord.

Stallord (蘇生古代竜 ハーラ・ジガント, Sosei Kodai Ryū Hāra-Jiganto), sobreanomenat com el Twilit Fossil (Fòsil Crepuscular en català) és el quart Boss del videojoc Twilight Princess en el quart Dungeon, Arbiter's Grounds (Patíbul del Desert en català). Era originalment un esquelet gegantí d’un monstre, ressuscitat per l’espasa màgica que Zant crea i incrusta en el crani de la antiga criatura morta. Encara que la criatura estigués en descomposició i fos només ossos, els seus poders destructius no desmilloren per a res, i es a més millorat per la malvada màgia de Zant. El Twilight King crear aquesta bèstia en un intent per matar a en Link. En la primera fase per destruir al monstre, Link té que destruir la columna vertebral del esquelet amb el seu Spinner (Aerodisc), atacant amb el seus atacs. Després, el protagonista té que enganxar-se amb el aerodisc en la torre central de l'habitació, esquivant els temibles atacs del esquelet, i contraatacant amb el ítem per fer caure Stallord, i atacant a l’espasa malèfica de Zant (el seu únic punt feble) amb la Master Sword. Així contínuament fins destruir-lo i acabar definitivament amb el Boss. Dit enemic atacava Link en la primera fase amb les seves mans i amb una ràfega de sorra. Després en la segona fase atacava amb poderoses i potents ràfegues de foc.

[edita] Armogohma

Armogohma.
Armogohma.

Armogohma (覚醒甲殻眼 シェルドゴーマ Kakusei Koukaku Me Sherudo Gōma) la Twilit Arachnid (Aranya Crepuscular), és el sisè Boss (Enemic final) de Twilight Princess, del sisè Dungeon (Masmorra) del joc Temple of Time (Temple dels Temps). Es tracta d’un aràcnid gegant malvat, on en el seu interior, guarda un dels fragments del Mirror of Twilight, un poderós artefacte màgic. En la seva recerca del artefacte, Link s’enfronta amb l’aranya malvada. Per derrotar-la tenia que utilitzar el Dominion Rod (Ceptre del Domini), guiar-la fins a les estàtues en els extrems de les habitacions, disparant-la al ull central vermell per fer-la caure al costat de l’estàtua de pedra, i utilitzant el Dominion Rod per cobrar vida a la estàtua de pedra per colpejar a la malvada criatura. Així contínuament per derrotar-la en la primera fase. En la segona fase, on demostra que el seu ull vermell era en realitat en seu cos verdader, Link tenia que derrotar-lo amb tres cops d’espasa o de fletxes, vigilant amb les larves d’aranya. Armogohma atacava en la primera fase amb un raig que sortia del seu cos autèntic i enviant a els seus fills a tacar al protagonista. En la segona fase no atacava mai a menys que t’acostessis i toquessis les seves larves.

[edita] Vegeu també

[edita] Referències

  1. Midna: This thing is the embodiment of the evil magic that Zant cast on you. It's definitely different from our tribe's shadow magic... The Legend of Zelda: Twilight Princess. Nintendo. Wii. 19-11-2006.
  2. Zant: My Midna... Did you forget? That beast is one of the light dwellers who oppressed our people. No matter how much you may desire otherwise, you will never be more than a shadow in their world. You cannot consort with their kind! But if we can make their world ours, Midna...light and darkness will meet at last. Our tribe will take back their realm...and sweet darkness will blot out this harsh light! The Legend of Zelda: Twilight Princess. Nintendo. Wii. 19-11-2006.
  3. Zant: Midna... Foolish Twilight Princess... The curse on you cannot be broken... The Legend of Zelda: Twilight Princess. Nintendo. Wii. 19-11-2006.
  4. Zant: I had served and endured in that depraved household for far too long, my impudent princess. The Legend of Zelda: Twilight Princess. Nintendo. Wii. 19-11-2006.
  5. Midna: It was your eyes, Zant. All saw it, a lust for power burning in your pupils... Did you think we'd forget our ancestors lost their king to such greed? The Legend of Zelda: Twilight Princess. Nintendo. Wii. 19-11-2006.
  6. Ganon: I shall house my power in you... If there is anything you desire, then I shall desire it, too... The Legend of Zelda: Twilight Princess. Nintendo. Wii. 19-11-2006
  7. Zant: As long as my master, Ganon, survives, he will resurrect me without cease! The Legend of Zelda: Twilight Princess. Nintendo. Wii. 19-11-2006.
  8. Sages: I hope you can find it in yourself to forgive our carelessness... O Twilight Princess. The Legend of Zelda: Twilight Princess. Nintendo. Wii. 19-11-2006.


v  d  e
Personatges de The Legend of Zelda

Link · Zelda · Midna

Ganondorf · Vaati · Twinrova · Zant


Pel joc
A Link to the Past · Link's Awakening · Ocarina of Time · Majora's Mask
Oracle of Ages i Seasons · The Wind Waker · Twilight Princess
Caràcters en els jocs múltiples