[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Sant Miquel de les Salines - Viquipèdia

Sant Miquel de les Salines

De Viquipèdia

Sant Miquel de les Salines
San Miguel de Salinas
Escut de Sant Miquel de les Salines
(En detall)
Localització

Localització de Sant Miquel de Salines respecte del País Valencià Localització de Sant Miquel de Salines respecte Baix Segura


Municipi del Baix Segura
Estat
• CCAA
• Província
• Comarca
• Mancomunitat
• Partit judicial
Espanya
Comunitat Valenciana
Província d'Alacant
Baix Segura
Manc. de municipis Baix Segura
Torrevella
Gentilici Santmiqueler, santmiquelera
Predom. ling. Castellà
pressupost 4353171.91
Superfície 1,90 km²
Altitud 30 m
Població (2007)
  • Densitat
7.625 hab.
4.013,16 hab/km²
Coordenades 37° 58′ 38″ N 0° 47′ 23″ OCoordenades: 37° 58′ 38″ N 0° 47′ 23″ O
Sistema polític
Nuclis

1

Sant Miquel de les Salines és un municipi del País Valencià que es troba a la comarca del Baix Segura.

Conserva restes romanes, i ha sigut identificada suposadament amb l'antiga Nisdomia; va pertànyer a Oriola, de la que es va segregar en 1836 després de diversos períodes de segregació i nova annexió; el terratrèmol de 1829 va destruir-la quasi per complet; a les primeries d'aquest segle el seu terme, que actualment té 54 km2, estava constituït a poques penes per les cases i carrers del poblat, però en 1955 s'amplià a les actuals fites.

Amb una visita a les planes de Joaquín Martínez i de Nicanor Aniote i de David Hardy - The Official Guide - hom pot trobar detallada història basada en el Compendio Histórico Oriolano, any 1755, de Montesinos i en el Diccionario Geográfico, any 1848, de Pascual Madoz.

Sant Miquel és el poble més elevat del Baix Segura i, com a la resta de la comarca, parlen castellà; el gentilici dels seus 5.781 habitants (cens de 2004) és santmiquelers i l'ajuntament està composat, des de les votades municipals de 2003, per 4 regidors del PP (un d'ells alcalde), 3 del PSPV, 2 de l'Entesa, 1 del PSM i 1 de l'SMI.

L'economia ha romàn tradicionalment en una agricultura de secà: llegums i cereals, però des del 1955 té 296 Ha de regadiu amb aigües subministrades per la Canal de Riegos de Levante mercès al transvasament Tajo-Segura. Actualment la proximitat del mar ha propiciat un auge del sector turístic que ha transformat l'economia local.

Els 54 km2 de terme municipal baixen des de la muntanya en un seguit de rambles, barrancs i pujols fins a la planura, coneguda com El Llano on es troba el camp de les salines que és la zona de conreu. L'església de Sant Miquel Arcàngel i la torre de Zahurdas, torre defensiva d'una antiga alqueria musulmana que avui es troba totalment derruïda, constitueixen els trets més característics del patrimoni local.

Gaspatxos, arròs amb conill, arròs pijú i putxero amb pilotes juntament amb els ametlats, mantegades, tonyes, pastes flores i relentes són els plats més estimats de la gastronomia santmiquelera.

[edita] Enllaços relacionats