[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Martí el Jove - Viquipèdia

Martí el Jove

De Viquipèdia

Reis del Regne de Sicília
Casal de Barcelona
Pere el Gran
Jaume el Just
Frederic II
Pere II
Lluís de Sicília
Frederic el Senzill
Maria de Sicília
Martí el Jove
Martí l'Humà

Martí I de Sicília Martí el Jove ( v 1374 - Càller, Sardenya 1409 ), infant d'Aragó, rei de Sicília (1390-1409).

Taula de continguts

[edita] Orígens familiars

Fou el primer dels quatre fills del rei d'Aragó Martí l'Humà amb la seua primera esposa, Maria de Luna, filla i hereva del comte de Luna, i l'únic que superà la infantesa. Fou nét per línia paterna de Pere el Cerimoniós i Elionor de Sicília així com nebot del també rei Joan el Caçador.

[edita] Núpcies

En febrer de 1392 es casà amb la reina Maria de Sicília, a qui li retornà el regne de Sicília recuperant-lo mitjançant la força militar contra un grup de barons rebels. Hi regnà conjuntament amb la seua muller fins la seua mort en 1402. Morta Maria, rebutjà el Tractat de 1372 signat per l'anterior rei, Frederic el Senzill, i governà ell a soles. D'aquest matrimoni en tingueren un fill:

Martí el Jove es casà en segones núpcies amb Blanca I de Navarra, hereva de la família Evreux i futura reina de Navarra. El casament es realitzà per poders el 21 de maig de 1402 i en persona a la catedral de Càller el 26 de desembre del mateix any. D'aquest casament nasqué un fill:

[edita] Descendència

Cap dels fills d'aquestos dos matrimonis sobrevisquè la infantesa, i l'únic fill que deixà fou un fill il·legítim, Frederic de Luna. Martí l'Humà intentà nomenar al seu nét il·legítim com a successor de la Corona d'Aragó, però va morir el dia abans de l'estipulat pel nomenament. Quan Frederic presentà la seua proposta el 1412, fou rebutjat pels compromissaris de Casp.

[edita] Mort

Martí el Jove dirigí les tropes de conquesta de Sardenya, i en 1409 vencè definitivament a les autoritats d'Arborea en la batalla de Sanluri, tot just abans de la seua mort per malaltia en la ciutat sarda de Càller, en la catedral de la qual es troba la seua tomba.


Precedit per:
Maria de Sicília
Rei de Sicília
13901409
Succeït per:
Martí II