[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Frederic III de Sicília - Viquipèdia

Frederic III de Sicília

De Viquipèdia

Reis del Regne de Sicília
Casal de Barcelona
Pere el Gran
Jaume el Just
Frederic II
Pere II
Lluís de Sicília
Frederic el Senzill
Maria de Sicília
Martí el Jove
Martí l'Humà

Frederic III de Sicília anomenat "el Senzill" ( Catània 1341 - Mesina 1377 ), Rei de Sicília i Duc d'Atenes i Neopàtria (1355-1377).

[edita] Orígens familiars

Segon fill de Pere II de Sicília i Elisabet de Caríntia. Succeí al seu germà Lluís de Sicília al tron del Regne de Sicília.

Els inicis del regnat de Frederic el Senzill està omplert de guerres repetitives contra el Regne de Nàpols. Així, gràcies a la resistència i fidelitat a la corona siciliana de la facció catalana, el regne conservà la seva independència, maltrat les ofensives angevines que el 1353 es van apoderar de Milazzo, Palerm, Siracusa i Marsala. El 1372 poguè acordar els termes de pacificació amb Nàpols i la Santa Seu, en què aconseguí ser reconegut com a Rei Tributari de la Trinàcria amb dependència feudal de Nàpols.

[edita] Núpcies i descendents

Ral de 1360, de Frederic IV anomenat el Senzill, 1355-1377.
Ral de 1360, de Frederic IV anomenat el Senzill, 1355-1377.

L'11 d'abril de 1361 es casà amb Constança d'Aragó, filla de Pere III el Cerimoniós, el matrimoni del qual donà una filla:

Frederic va morir a Mesina el 27 de juliol de 1377

[edita] El nom de Frederic III

Sovint es confón a Frederic el Simple o el Senzill amb un monarca anterior, Frederic II de Sicília, qui trià anomenar-se a si mateix com a "Frederic III" perquè era el tercer fill d'un altre rei, Pere el Gran, encara que realment fins aleshores era el segon rei Frederic en ocupar el tron sicilià.

Precedit per:
Lluís de Sicília
Rei de Sicília
13551377
Succeït per:
Maria de Sicília
Precedit per:
Frederic I
Duc d'Atenes
13551377