[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Maria Isabel d'Espanya (reina de les Dues Sicílies) - Viquipèdia

Maria Isabel d'Espanya (reina de les Dues Sicílies)

De Viquipèdia

La infanta Maria Isabel d'Espanya, reina de les Dues Sicílies.
La infanta Maria Isabel d'Espanya, reina de les Dues Sicílies.

Maria Isabel d'Espanya, reina de les Dues Sicílies (Madrid 1789 - Portici 1848). Infanta d'Espanya amb el tractament d'altesa reial que es casà l'any 1802 amb el rei Francesc I de les Dues Sicílies.

Nascuda al Palau Reial de Madrid el dia 6 de juliol de 1789, pocs dies abans de l'esclat de la Revolució francesa. Filla del rei Carles IV d'Espanya i de la princesa Maria Lluïsa de Borbó-Parma. Maria Isabel era néta del rei Carles III d'Espanya i de la princesa Maria Amàlia de Saxònia per via paterna i per via materna era néta del duc Felip I de Parma i de la princesa Elisabet de França.

Casada l'any 1802, a l'edat de 13 anys, amb el rei Francesc I de les Dues Sicílies, fill del rei Ferran I de les Dues Sicílies i de l'arxiduquessa Maria Carolina d'Àustria. Es casaren per delegació a Barcelona el dia 6 de juliol i tres mesos justos després ratificaren el matrimoni a la Catedral de Nàpols. La parella rebé el títol de ducs de Calàbria i s'instal·laren a Nàpols. Tingueren onze fills.

  • SAR el príncep Carles de Borbó-Dues Sicílies, nat a Palerm el 1811 i mort el 1862 a Torí. Es casà morganàticament amb Penelope Smith.
  • SAR el príncep Antoni de Borbó-Dues Sicílies, nascut a Palerm el 1816 i mort el 1843 a Pozzuoli.
  • SAR la princesa Maria Carolina de Borbó-Dues Sicílies, nascuda el 1820 a Nàpols i morta el 1861 a Trieste. Es casà amb l'infant Carles d'Espanya, pretendent del carlisme.

L'any 1825 morí el rei Ferran I de les Dues Sicílies, i l'espòs de Maria Isabel ascendí al tron napolità convertint a la seva muller en reina consort de les Dues Sicílies. Malgrat tot, cinc anys després, l'any 1830, moria el rei Francesc I de les Dues Sicílies deixant vidua a Maria Isabel.

Maria Isabel es retirà al Palau Reial de Portici al nord de Nàpols on morí l'any 1848 a l'edat de 59 anys...