[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Maria Amàlia de Saxònia (reina d'Espanya) - Viquipèdia

Maria Amàlia de Saxònia (reina d'Espanya)

De Viquipèdia

La princesa Maria Amàlia de Saxònia
La princesa Maria Amàlia de Saxònia

Maria Amàlia de Saxònia (Dresden 1724 - Madrid 1760 ), princesa de Polònia i Saxònia, reina consort de Nàpols (1724-1759) i d'Espanya (1759-1761).

[edita] Orígens familiars

Nasqué el 24 de novembre de 1724 a Dresden, sent filla del rei-elector August III de Saxònia i de l'arxiduquessa Maria Josepa d'Àustria. Era néta per línia paterna del rei August II de Saxònia i Eberhardine de Brandenburg-Bayreuth, i per línia materna de l'emperador Josep I, emperador romanogermànic i de la princesa Guillermina de Hannover.

[edita] Núpcies i descendents

Es casà el 19 de juny de 1738 amb el rei de les Dues Sicílies, i futur rei d'Espanya, Carles III d'Espanya. D'aquesta unió tingueren:

El casament entre els dos fou realitzat en virtut de pactes, però Maria Amàlia sentí ben aviat un gran amor pel seu marit, que també li correspongué. Així, a la mort d'ella, el rei Carles III no es tornà a casar.

[edita] Reina d'Espanya

El 1759 va morir el rei Ferran VI d'Espanya, germà de Carles, sense descendència i Amàlia va acompanyar al seu espòs a Espanya per a ocupar el tron. A la reina Maria Amalia se li deu la introducció a Espanya del costum nadalenc del pessebre, d'origen napolità.

Al setembre de 1760, tot just un any després de la seva arribada, Maria Amàlia de Saxònia va morir el 27 de setembre a causa d'una tuberculosi. Carles III va assenyalar: "En 22 anys de matrimoni, aquest és el primer disgust seriós que em dóna Amàlia".