[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Teresa de Borbó-Dues Sicílies - Viquipèdia

Teresa de Borbó-Dues Sicílies

De Viquipèdia

Teresa de Borbó-Dues Sicílies, emperadriu del Brasil.
Teresa de Borbó-Dues Sicílies, emperadriu del Brasil.

Teresa de Borbó-Dues Sicílies, emperadriu del Brasil (Nàpols 1822 - Porto 1889). Princesa de les Dues Sicílies amb el tractament d'altesa reial que a través del seu matrimoni amb l'emperador Pere II del Brasil esdevingué emperadriu del Brasil.

Nascuda a la ciutat de Nàpols, capital del Regne de les Dues Sicílies, el dia 14 de març de 1822, essent filla del rei Francesc I de les Dues Sicílies i de la infanta Maria Isabel d'Espanya. Néta per via paterna del rei Ferran I de les Dues Sicílies i de l'arxiduquessa Maria Carolina d'Àustria ho era per via materna del rei Carles IV d'Espanya i de la princesa Maria Lluïsa de Borbó-Parma.

Es casà el 30 de maig de 1843 a Nàpols i posteriorment el dia 4 de setembre de 1843 a Rio de Janeiro amb l'emperador Pere II del Brasil, fill del rei Pere IV de Portugal i de l'arxiduquessa Maria Leopoldina d'Àustria. La parella s'establí a la capital brasilenya, Rio de Janeiro, i tingueren quatre fills:

  • SAI la princesa Leopoldina del Brasil, nada a Rio de Janeiro el 1847 i morta a Viena el 1871. Es casà amb el príncep August de Saxònia-Coburg Gotha.

La princesa Teresa es convertí en emperadriu del Brasil des del mateix dia del seu casament i fins l'abdicació del seu marit el dia 15 de novembre de 1889.

Amb la caiguda de l'Imperi al Brasil, la Família imperial s'embarcà a Rio de Janeiro amb destinació Lisboa, la princesa napolitana caigué greument malalta durant la llarga travessia i morí el dia 28 de desembre de 1889 a la ciutat portuguesa de Porto.

La reina Victòria I del Regne Unit comentà de la parella imperial: "Ell és molt alt, comprensiu, un home atractiu però gris per tenir tan sols 44 anys. L'emperadriu... complaent, tan simple i submisa".

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Teresa de Borbó-Dues Sicílies