[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Maria Leopoldina d'Àustria (reina de Portugal) - Viquipèdia

Maria Leopoldina d'Àustria (reina de Portugal)

De Viquipèdia

Maria Lepoldina d'Àustria el 1825, amb el futur emperador Pere II de Brasil a la seva falda i la futura reina Maria II de Portugal
Maria Lepoldina d'Àustria el 1825, amb el futur emperador Pere II de Brasil a la seva falda i la futura reina Maria II de Portugal

Maria Leopoldina d'Àustria ( Viena 1797 - Rio de Janeiro 1826), arxiduquessa d'Àustria i emperadriu consort de Brasil (1822-1826) i reina consort de Portugal (1826).

[edita] Orígens familiars

Va néixer a la cort austríaca de Viena el 22 de gener de 1797, filla de l'emperador Francesc I d'Àustria i la seva segona esposa, Maria Teresa de Borbó-Dues Sicílies. Fou germana de l'emperador Ferran I d'Àustria i de l'arxiduquessa Maria Lluïsa d'Àustria, esposa de Napoleó Bonaparte.

[edita] Núpcies i descendents

Es casà a Rio de Janeiro el 6 de novembre de 1817 amb el futur rei Pere IV de Portugal. D'aquesta unió nasqueren:

Es casà amb el príncep de Brasil Pere d'Alcàntara, i futur rei, al Brasil per l'exili que les Guerres napoleòniques els havia provocat. El seu interés en ciències naturals va provocar que dugués a la cort brasilera diversos biòlegs i investigadors.

Quan el rei Joan VI de Portugal retornà a Lisboa el 1821, l'infant i príncep Pere d'Alcàntara va romandre a Brasil juntament amb la seva esposa i fills. El 1822 Pere va proclamar la independència i fou coronat emperador de Brasil, com a Pere I de Brasil. A la mort del rei Joan VI, el 10 de març de 1826 Pere va heretar el tron portugués, amb el nom de Pere IV de Portugal, però tant sols ho va ser durant dos mesos ja que abdicà ràpidament en favor de la seva filla gran.

Maria Leopoldina morí de part l'11 de desembre de 1826, al Palau Reial de Boa Vista a Rio de Janeiro.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Maria Leopoldina of Austria