[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Francesc de Borbó-Dues Sicílies - Viquipèdia

Francesc de Borbó-Dues Sicílies

De Viquipèdia

El príncep Francesc de Borbó-Dues Sicílies, comte de Trapani.
El príncep Francesc de Borbó-Dues Sicílies, comte de Trapani.

Francesc de Borbó-Dues Sicílies, príncep de les Dues Sicílies (Nàpols 1827 - París 1892). Príncep de les Dues Sicílies amb el tractament d'altesa reial que ostentà per concessió expressa del seu pare el comtat de Trapani.

Nat el 13 d'agost de 1827 a Nàpols essent fill del rei Francesc I de les Dues Sicílies i de la infanta Maria Isabel d'Espanya. Nét per via paterna del rei Ferran I de les Dues Sicílies i de l'arxiduquessa Maria Carolina d'Àustria i per via materna del rei Carles IV d'Espanya i de la princesa Maria Lluïsa de Borbó-Parma.

L'any 1845, el comte de Trapani esdevingué un dels candidats amb més possibilitat d'esdevenir el marit de la reina Isabel II d'Espanya. Desestimats membres de famílies reials estrangeres arran del Compromís d'Eu, el comte de Trapani, al pertànyer a la branca napolitana de la casa de Borbó, sonà amb molta força en el si de la cort espanyola. Trapani tenia com a principal puntal la reina Maria Cristina de Borbó-Dues Sicílies però es trobà amb l'oposició frontal dels progressistes que el veien en mals ulls per la política absolutista del seu germà, el rei Ferran II de les Dues Sicílies.

El 10 d'abril de l'any 1850 es casà a Florència amb l'arxiduquessa Maria Isabel d'Àustria-Toscana, filla del gran duc Leopold II de Toscana i de la princesa Antonieta de Borbó-Dues Sicílies. La parella s'establí a Nàpols i tingué sis fills:

  • SAR el príncep Leopold de Borbó-Dues Sicílies, nat a Nàpols el 1853 i mort a Roma el 1870.
  • SAR la princesa Maria Teresa de Borbó-Dues Sicílies, nada a Nàpols el 1855 i morta el 1856 a la mateixa localitat.
  • SAR la princesa Maria de l'Anunciació de Borbó-Dues Sicílies, nada a Nàpols el 1858 i morta a París el 1873.

Francesc de Borbó-Dues Sicílies partí a l'exili l'any 1861 amb tota la Família Reial de les Dues Sicílies instal·lant-se a Roma sota la protecció del Papa Pius IX. L'any 1870, quan els Estats Pontificis foren ocupats per les tropes del rei Víctor Manuel II d'Itàlia, els prínceps de la Casa de les Dues Sicílies hagueren de partí a un nou exili molt més incert. En aquest cas, el comte de Trapani s'instal·là a França.

El comte de Trapani morí el dia 24 de setembre de 1892 a la capital francesa a l'edat de 65 anys.