[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Maria Teresa d'Àustria (reina de les Dues Sicílies) - Viquipèdia

Maria Teresa d'Àustria (reina de les Dues Sicílies)

De Viquipèdia

L'arxiduquessa Maria Teresa d'Àustria, reina de les Dues Sicílies.
L'arxiduquessa Maria Teresa d'Àustria, reina de les Dues Sicílies.

Maria Teresa d'Àustria, reina de les Dues Sicílies (Viena 1816 - Albano 1867). Arxiduquessa d'Àustria, princesa reial de Bohèmia i Hongria amb el doble tractament d'altesa reial i imperial.

Nascuda a la ciutat de Viena, capital de l'Imperi austríac, el dia 31 de juliol de 1816, sent filla primogènita de l'arxiduc Carles Lluís d'Àustria, duc de Teschen, i de la princesa Enriqueta de Nassau-Weilburg. L'arxiduquessa era néta per via paterna de l'emperador Leopold II, emperador romanogermànic i de la infanta Maria Lluïsa d'Espanya i per via materna pertanyia a la família gran ducal dels Nassau.

Casada el dia 27 de gener de 1837 amb el rei Ferran II de les Dues Sicílies es convertí amb reina de les Dues Sicílies i es produïa el tercer casament entre un rei de les Dues Sicílies i una arxiduquessa austriaca. La parella tingué els següents fills:

  • SAR el príncep Albert de Borbó-Dues Sicílies, nat el 1839 a Capodimonte i mort el 1844 a Nàpols. Fou nomenat comte de Castrogiovanni.
  • SAR la princesa Immaculada d'Àustria, nascuda el 1844 a Nàpols i morta el 1899 a Viena. Es casà amb l'arxiduc Carles Salvador d'Àustria-Toscana.
  • SAR el príncep Josep de Borbó-Dues Sicílies, nascut a Nàpols el 1848 i mort el 1851 al Palau de Portici.
  • SAR el príncep Pasqual de Borbó-Dues Sicílies, nascut a Caserta el 1852 i mort el 1904 a La Malmaison. Es casà morganàticament amb Blanche Marconnay el 1878.
  • SAR el príncep Genaro de Borbó-Dues Sicílies, nascut a Caserta el 1857 i mort a Albano el 1867.

L'any 1859 Maria Teresa quedà viuda. El tron de les Dues Sicílies fou ocupat per un dèbil rei Francesc II de les Dues Sicílies, únic fill del primer matrimoni de Ferran. Francesc no aconseguí fer front a l'ocupació del Regne per part de les tropes piemonteses dirigides per Garibaldi. L'any 1861 la família reial de les Dues Sicílies anava a l'exili, instal·lant-se a Roma i a la veïna Albano.

De caràcter molt fort, Maria Teresa maldà per recuperar el tron napolità i finança nombroses petites insurreccions de caràcter local a Nàpols. Malgrat tot, cap reeixí i l'any 1867 l'arxiduquessa moria a l'exili romà d'Albano junt amb el seu fill, el príncep Genaro.