[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

La Bonanova (Barcelona) - Viquipèdia

La Bonanova (Barcelona)

De Viquipèdia

La Bonanova és un barri de Barcelona.

Està dividit en dos sectors diferenciats: el sector de Sant Gervasi, on s'hi troben cases que formaren part de l'antic casc antic de Sant Gervasi de Cassoles, i un altre sector de «la Bonanova», nascut quan es construí la via que comunicà Sant Gervasi amb Sarrià cap a la dècada de 1890. Aquest últim sector, el de la Bonanova, es va configurar amb el pretext que al voltant d'aquest «passeig» es començaren a edificar cases senyorials de senyors que havien tornat d'Amèrica amb grans fortunes. S'edificaren torres i «xalets». És així que arquitectònicament la Bonanova no està tan lligada amb el barri de Sant Gervasi.

Als anys 70 i 80 es van derruir prop del 40% de les torres de llavors, però actualment encara queden algunes. Igual passa amb el barri de Sant Gervasi ja que hi ha cases que al llindar de les portes hi ha indicat l'any de construcció o més probablement el de remodelació, com són la casa del carrer de Sant Gervasi de Cassoles núm. 119 on al llindar de la porta hi duu l'any 1845. Això fa pensar que com a mínim a la dècada del 1840 es van remodelar moltes cases.

El nom de «la Bonanova» és d'origen bíblic i significa la bona notícia, de la mateixa manera que ho és el barri veí del «Tibidabo» —que en llatí significa jo et donaré.

El barri de la Bonanova s'ha convertit en uns dels barris mes benestants de tot Europa.



Coordenades: 41° 24′ 23″ N 2° 8′ 1″ E