[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Sants-Montjuïc - Viquipèdia

Sants-Montjuïc

De Viquipèdia

Museu Nacional d'Art de Catalunya
Museu Nacional d'Art de Catalunya
L'enderrocament de les Quatre Columnes, símbol del catalanisme, per Miguel Primo de Rivera al 1928
L'enderrocament de les Quatre Columnes, símbol del catalanisme, per Miguel Primo de Rivera al 1928

El districte de Sants-Montjuïc és el Districte III, un dels deu en els que es divideix la ciutat. És el més extens de Barcelona amb una superfície de 2.090 hectàrees.

Trobem els següents barris: Hostafrancs, La Bordeta, Poble-sec, Font de la Guatlla - Magòria, Sants, Sants-Badal, La Marina de Port i La Marina del Prat Vermell. El seu territori inclou també el polígon industrial de la Zona Franca, una part del port de la ciutat i la muntanya de Montjuïc, .

L'1 de gener de 2005 hi vivien 177.636 habitants.

[edita] Situació

El districte de Sants-Montjuïc està situat al sud de la ciutat de Barcelona. És fruit de la divisió territorial de la ciutat feta l'any 1984, la Barcelona dels 10 districtes. S'agruparen bàsicament els antics districtes II (Montjuïc, i el Poble-sec) i VII (Sants - Hostafrancs - La Bordeta).

Els límits actuals de Sants-Montjuïc són els termes municipals de l'Hospitalet de Llobregat i el Prat de Llobregat; l'avinguda de Madrid i el carrer de Berlín que limiten amb el Districte de Les Corts; els carrers de Numància, de Tarragona, l'avinguda d'en Josep Tarradellas i el Paral·lel, que marquen la separació amb els districtes de l'Eixample i Ciutat Vella, i el mar.

[edita] Història

Després de la nova divisió territorial, una part del vell districte VII, el barri de Sol de baix, més vinculat al barri de Les Corts, fou segregada en benefici d'aquest antic municipi. Això va canviar l'actual límit de Sants amb Les Corts, passant a ser l'avinguda de Madrid en lloc de la Travessera de Les Corts com era anteriorment.

[edita] Enllaços externs