[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

La Marina del Prat Vermell - Viquipèdia

La Marina del Prat Vermell

De Viquipèdia

La Marina del Prat Vermell és un dels barris que composen el districte de Sants-Montjuïc de Barcelona, conegut també com La Marina-Zona Franca.

Està composat per una sèrie de barris històrics: Port, Can Tunis, Cases Barates, Can Clos, Polvorí, Foment, Sant Cristòfol (la Seat), Estrelles Altes, La Vinya, Plus Ultra, Santiveri i la Colònia Bausili. Aquesta ha estat tradicionalment una zona agrícola, amb un gran nombre de masies, la majoria d'abans del 1900. Avui dia trobem a les portes de Can Clos la única masia de la ciutat de Barcelona, la Masia de Can Mestres.

Un dels barris amb més història és el de Port. El seu origen va lligat a la construcció del castell de Port a finals del segle X, juntament amb la capella de Mare de Déu de Port. Molt a prop es troba la Zona Franca de Barcelona, zona industrial de la que rep el seu nom el barri. Gràcies al creixement i l'activitat del proper polígon industrial, la població del barri es va multiplicar al llarg del segle XX, en bona mesura degut a l'arribada de molts immigrants de diverses regions espanyoles.

[edita] Enllaços externs