[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Diagonal Mar - Viquipèdia

Diagonal Mar

De Viquipèdia

Coordenades: 41° 24′ 34.56″ N 2° 12′ 58.7″ E

Diagonal Mar
Diagonal Mar

Diagonal Mar és un barri situat al nord-est de la ciutat de Barcelona. Aquest barri va neixer a la darreria dels anys 60 i la primera meitat dels anys 70 amb la construcció dels primers habitatges on abans hi havia camps de conreu i masies, arran de l'acte del Fòrum Universal de les Cultures, celebrat a Barcelona l'any 2004, l'ajuntament, conjuntament amb diverses promotores immobiliàries volgué donar un gir al barri tot creant un centre comercial, un gran parc i un munt d'edificis d'alt standing, millorant l'aspecte i la vida del barri alhora que es guanyà una gran zona per la ciutat, ja que la nova zona del barri s'estengué en els antics terrenys de l'anomenada MACOSA o CAN GIRONA. D'aquesta forma podem distingir dues parts a Diagonal Mar, l'antic barri de Diagonal Mar, comprés entre el carrers de Pallars, Puigcerdà i Llull, a més d'antigues cases per la resta de carrers, i el nou Diagonal Mar, centrat sobretot entre el carrer de Llull, el mar i el recinte Fòrum.

El barri, situat prop del Besòs, es troba limitat entre l'avinguda Diagonal, la rambla de Prim i els carrers de Pallars, de Puigcerdà, Bac de Roda, Taulat, Lope de Vega i el mar, amb les platges de la Mar Bella i la Nova Mar Bella.

El parc de Diagonal Mar és un dels més grans de Barcelona, i s'ha convertit en una comunicació verda entre la zona Diagonal - Llull i el mar. El parc, obra d'Enric Miralles, ocupa una extensió de 14ha.

Al barri de Diagonal Mar trobem diferents serveis, com el CCIB, el centre de convencions de Barcelona, amb capacitat per a 3200 persones. Trobem molts hotels, edificis de residències, el centre comercial de Diagonal Mar, una gran superfície comercial. A més, el barri disposa de CAP i de diferents centres educatius.

El barri es troba ben comunicat, ja que es troba al costat de la ronda Litoral i es comunica amb l'interior de la ciutat i de diverses autopistes a través de la Diagonal. A més, disposa de dues estacions de metro de la L4 (Selva de Mar i Maresme - Fòrum) i d'estacions de tranvia (Selva de Mar, Maresme, Fòrum). A més, hi circulen diverses línies d'autobús, que comuniquen el barri amb Barcelona i la resta de l'àrea metropolitana (7, 36, 41...)