[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Fòrum Universal de les Cultures - Viquipèdia

Fòrum Universal de les Cultures

De Viquipèdia

Edifici Fòrum
Edifici Fòrum
Placa Fotovoltàica
Placa Fotovoltàica

El Fòrum Universal de les Cultures és un esdeveniment internacional de caràcter periòdic on a través d'exposicions, espectacles i conferències, es tracten temes d'actualitat, especialment allò relacionat amb la diversitat cultural.

Taula de continguts

[edita] Fòrum Barcelona 2004

El primer Fòrum va ésser celebrat a Barcelona l'any 2004, i va girar sobre els eixos temàtics del desenvolupament sostenible, les condicions per a la pau i la diversitat cultural. Va ésser inaugurat el 9 de maig i es va prolongar durant 141 dies, fins el 26 de setembre. Durant aquest període el recinte del Fòrum va rebre la visita de 3.323.123 persones. Les activitats, però, no es vàren limitar al propi recinte, sinó que es vàren estendre per tota la ciutat, destacant especialment la Carnavalona de Carlinhos Brown i el Festival del Mar que vàren congregar 500.000 i 400.000 persones respectivament.

Entrades pel Fòrum 2004
Entrades pel Fòrum 2004

El recinte del Fòrum es va ubicar en un espai proper a la desembocadura del riu Besòs, construït especialment per a la celebració de l'esdeveniment. Aquest espai consta de dos grans edificis (l'Edifici Fòrum i el Centre de Convencions Internacional de Barcelona) on es vàren celebrar les conferències (anomenades diàlegs) i diverses exposicions de gran format. Sobre aquests edificis s'extèn una inmensa plaça (la segona més gran del món, on es desenvolupaven les activitats principals de l'esdeveniment) que amaga al seu subsòl una estació depuradora i que s'aixeca parcialment sobre terreny guanyat al mar, destacant en un extrem una gran placa fotovoltaica. El recinte del Fòrum ocupava tambè un port esportiu que acollia diverses exposicions (destacant "Els Guerrers de Xi'an") i l'espectacle inaugural (Moure el món). Finalment el constituien dos parcs i una zona de banys. Un dels parcs aprofita el desnivell que hi ha entre la plaça i el mar per generar un sistema de dunes artificials on s'integren dos auditoris a l'aire lliure. Tant els edificis com els diversos espais destaquen per la seva arquitectura d'avantguarda.

[edita] Fòrum Monterrey 2007

La segona edició del Fòrum Universal de les Cultures es va celebrar a la ciutat mexicana de Monterrey durant la tardor de l'any 2007, Fou recolzat per l'UNESCO i la Fundació Fòrum. El recinte principal va ser l'antic Parque Fundidora, representació de la indústria de l'acer de la ciutat; annex a aquest recinte, en el Centre de Negocis Cintermex, es van realitzar durant 9 setmanes els Diàlegs a favor del benestar de la Societat Mundial per establir bases fermes en la resolució de problemes internacionals.

El Parc va ser dividit en 4 eixos temàtics: Coneixement, Diversitat Cultural, Sostenibilitat i Pau. Amb recintes com el Teatre de Titelles, Batecs del Món i Cabaret, va ser la seu d'esdeveniments de talla internacional.

Va comptar torn amb la col·laboració de 600 voluntaris que, vestits de color vermell, van ajudar la realització dels més de 1.000 esdeveniments durant els 80 dies que va durar aquesta segona edició de Fòrum.

[edita] Futurs Fòrums

La tercera edició es realitzarà a la ciutat de Valparaíso [1], l'any 2010. També està previst el Fòrum 2013 que es realitzarà a Nàpols [2] Altres candidatures per als futurs fòrums son les de les ciutats d'Amsterdam, Budapest, Alexandria i Fukuoka.

[edita] Notes

  1. [1]
  2. [2]

[edita] Enllaços externs