[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

La Vila Olímpica del Poblenou - Viquipèdia

La Vila Olímpica del Poblenou

De Viquipèdia

L'escultura Peix de Frank O. Gehry, davant de l'hotel Arts (esquerra) i la torre Mapfre (dreta).
L'escultura Peix de Frank O. Gehry, davant de l'hotel Arts (esquerra) i la torre Mapfre (dreta).

La Vila Olímpica del Poblenou és un dels barris que conformen el districte de Sant Martí de Barcelona.

El barri es desenvolupà arrel de la intervenció urbanística pels Jocs Olímpics de 1992. En una vella zona industrial del Poblenou, anomenada Icària en record dels antics socialistes utòpics, es va construir la Vila Olímpica com a residència dels esportistes participants en els Jocs Olímpics de 1992.

El disseny del conjunt, i la seva posterior transformació en barri residencial, es va fer de la mà d'un equip d'arquitectes composat principalment per Oriol Bohigas, Josep Martorell, David Mackay i Albert Puigdomènech. L'operació urbanística suposava, alhora, la recuperació d'aquest front litoral per la ciutat i la creació d'espais de lleure com el Port Olímpic, els parcs del Port i de la Nova Icària i la platja d'aquest mateix nom.

En aquest barri s'emplaça la Universitat Pompeu Fabra, ubicada a les renovades instal·lacions d'uns antics quarters militars. La biblioteca de la Universitat ocupa el singular edifici del Dipòsit de les Aigües, que antigament alimentava la font del veí Parc de la Ciutadella.

Es tracta d'un barri molt popular entre visitants estrangers, per la seva proximitat a les platges de Barcelona i la zona d'oci nocturn del Port Olímpic, així com per uns cinemes que projecten versions originals amb subtítols al centre comercial del barri.

Coordenades: 41° 23′ 27″ N 2° 11′ 57″ E