[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Torre Mapfre - Viquipèdia

Torre Mapfre

De Viquipèdia

Coordenades: 41° 23′ 16″ N 02° 11′ 51″ E La torre Mapfre és un gratacel, propietat de l'asseguradora Mapfre. És el més alt de Catalunya i es troba situat a Barcelona.

[edita] Situació

Ubicat a la platja de Barcelona, en primera línia de mar, al districte de Sant Martí, és el gratacel més alt de la ciutat empatat amb l'Hotel Arts, just davant, essent també el més alt de tot Catalunya.

[edita] Historia

Ambdós edificis van ser construïts en 1992, amb motiu dels Jocs Olímpics. Les dues torres es van convertir així en un dels emblemes de la remodelació urbanística de la ciutat motivada per la celebració de les Olimpíades.

El conjunt format per les dues torres es completa amb la monumental escultura el Peix d'or de Frank Gehry, arquitecte de l'Hotel Arts. Darrere es troben els jardins d'Atlànta, en els que destaca la xemeneia de Can Folch, que queda com a record del passat industrial de la zona, i un grup d'edificis en forma d'el·lipse, obra de l'equip d'arquitectes Martorell, Bohigas, Mackay i Puigdomènech, el complex urbà del qual formen parteixen les torres. Els arquitectes que van dissenyar la Torre Mapfre són Iñigo Ortiz i Enrique de León.

[edita] Característiques

L'edifici té 40 plantes, mesura 154 metres i és visible des de tota la ciutat. Les finestres del gratacel reflecteixen el terra, amb la qual cosa adquireix l'aspecte d'un mirall gegantí. En la planta baixa es troba un centre comercial. Com el seu propi nom indica, la torre està en gran part ocupada per les oficines de MAPFRE, una de les majors companyies d'assegurances d'Espanya, encara que també allotja oficines d'altres empreses. Algunes són:

URSSA Mondragon Corporación Cooperativa, Oriol Bohigues, Necso, Uniland Cementera, S.A. [Ciments Portland Valderrivas], Condal Grues, Otis España / Zardoya Otis, Texsa S.A., DORLET, Europerfil, DiamondCluster International, S.L., SAP Espanya.