[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Barri Gòtic - Viquipèdia

Barri Gòtic

De Viquipèdia

El Barri Gòtic o El Gòtic és un dels quatre barris que conformen el districte de Ciutat Vella de Barcelona.

El Barri Gòtic és el nucli més antic de la ciutat i el seu centre històric. El cardus i el decumanus romans són els eixos d'urbanització històrics del barri en la seva part més alta, l'antic mont Tàber (plaça de Sant Jaume).

Està compost, a la seva vegada, per diferents barris històrics que conserven la seva pròpia personalitat: el Call, Sant Just i Pastor, Santa Maria del Pi, la Catedral, Santa Anna, La Mercè i el Palau.

L'estructura del barri va arribar intacta fins al segle XIX, període que portarà grans transformacions en l'estructura i morfologia del Gòtic, com la transformació de cementiris parroquials en places públiques, el buidat de grans edificis amb el seu consegüent canvi d'us i l'enderrocament de les muralles.



Escut de Barcelona Aquest article sobre Barcelona és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.

Coordenades: 41° 22′ 57.00″ N 2° 10′ 38.58″ E