[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Barceloneta - Viquipèdia

Barceloneta

De Viquipèdia

Coordenades: 41° 22′ 50″ N 2° 11′ 21″ E

Platja de la Barceloneta
Platja de la Barceloneta

La Barceloneta és un barri mariner de Barcelona, construït el 1753 i projectat per l'enginyer Pròsper de Verboom per tal d'encabir-hi els habitants del barri de la Ribera que havien perdut les seves cases enderrocades per ordre Felip V per tal de construir la Ciutadella.

El barri té forma triangular i limita amb les platges i el mar, amb el Moll d'Espanya del Port Vell i amb el Barri de la Ribera, l'Estació de França i el nou Port Olímpic.

L'estructura urbanística del barri és un bon exemple del tipus d'urbanisme del període de la Il·lustració, amb carrers de traçat rectilini i illes de cases regulars. La tipologia d'habitatge en origen era el d'unifamiliars de planta i pis amb accés a dos carrers per tal de que tinguessin una ventilació òptima. Malauradament amb els anys i l'especulació aquesta estructura ha desaparegut i hi trobem edificis amb alçades molt superiors a les que s'establiren en origen, a més de la partició dels habitatges originals en meitats i quarts de pis.

Durant el segle XIX tingué un important desenvolupament industrial amb grans fàbriques avui desaparegudes (la Maquinista Terrestre y Marítima...).

Al mig del barri hi ha l'església de Sant Miquel del Port (1755) a la plaça de la Barceloneta.

La seva població és de 15.428 habitants (2005).

[edita] Enllaços externs

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Barceloneta