[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Bellesguard - Viquipèdia

Bellesguard

De Viquipèdia

Bellesguard
Bellesguard

La torre Bellesguard, projectada per Antoni Gaudí i Cornet i construïda entre 1900 i 1909, es troba al peu de la serra de Collserola (Carrer Bellesguard, 16–20, Barcelona).

Al mateix lloc, hi havia un antic castell erigit per l'últim rei de la dinastia catalana, Martí l'Humà, que l'havia adoptat com a residència estival l'any 1410. Això va servir a Gaudí d'element d'inspiració a més d'aprofitar-ne algunes de les poques restes (parets, pati, etc.) per construir el nou Bellesguard. Per això, la casa te l'aparença externa d'un castell, incloent-hi els seus merlets.

L'edifici, construït amb pedra i maó, te molta més projecció vertical que horitzontal, ajudada per una torre troncocònica coronada amb la creu de quatre braços tant típica de Gaudí. Les golfes amb els seus arcs de maó son una demostració de mestratge en l'utilització d'aquest material, tal com també es pot veure a la Pedrera i al Col·legi de les Teresianes de Ganduxer. Els mosaics dibuixats per Domènech Sugranyes juntament amb el ferro forjat afegeixen fantasia a l'edifici.

Va ser declarat Bé Cultural d'Interès Nacional el 24 de juliol de 1969. El mes de maig del 2008 es van observar fissures a la creu que es va comprovar que estaven per tot l'edifici. Per aquest motiu els tècnics van ordenar la disposició de bastides, que es van co·locar el 15 de maig del 2008. Posteriorment, el 22 de maig del 2008 es va desmuntar la creu i el pinacle amb una grua. La intenció és corregir el desplaçament del pinacle un cop reforçada l'estructura.

La casa és de propietat privada i no es pot visitar.

v  d  e
Llocs d'interès turístic de Barcelona MTR Logo


Coordenades: 41° 24′ 34″ N 2° 07′ 36″ E