[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Palau del Baró de Quadras - Viquipèdia

Palau del Baró de Quadras

De Viquipèdia

Coordenades: 41° 23′ 47.92″ N 2° 9′ 41.09″ E

Façana principal a l'avinguda Diagonal
Façana principal a l'avinguda Diagonal
Façana posterior al carrer Roselló
Façana posterior al carrer Roselló

El Palau del Baró de Quadras és un edifici modernista construït per Josep Puig i Cadafalch entre 1904 i 1906. Es troba situat a l'avinguda Diagonal, 373 de Barcelona

El Baró de Quadras va encarregar a Puig i Cadafalch l'any 1900 la construcció de la seva nova casa de Barcelona després d’haver acabat el seu palau a Massanes.

L'edifici està ubicat en un terreny estret amb façana a l'avinguda Diagonal i al carrer de Rosselló, amb dues façanes completament diferents. És fruit de la reforma d'una antiga casa de lloguer amb façana al carrer Rosselló, a on encara són visibles alguns elements de l'estructura preexistent.

La residència del Baró de Quadras s’instal·là a les plantes baixa i primera, destinant-se la resta a habitatges de lloguer. Així, els elements més importants de l’edifici són la façana a la Diagonal i als espais i decoració interior de la residència de baró.

La façana a la Diagonal és un exemple de la característica de Puig de reinterpretar façanes gòtiques del nord d’Europa (tribuna correguda molt depurada, coronament de façana amb mansardes sobre un potent ràfec…). A l’interior, amb un disseny molt heterogeni però molt representatiu de la manera de fer de Puig, es repeteix l’ús d’elements escultòrics goticistes amb profusió de l’ús de ceràmica de colors amb una certa influencia de l’arquitectura islàmica.

La façana posterior es més convencional amb una decoració que recorda l'estil Sezzesion vienès.

Hi col·laboraren amb Puig i Cadafalch els escultors Eusebi Arnau i Alfons Juyol i Bach, Manuel Ballarín amb la forja i Mario Maragliano amb les ceràmiques.

Va ser declarat Bé Cultural d'Interès Nacional el 9 de gener de 1976.

En 1980 es restaurà i es va reformar per tal d'instal·lar el Museu de la Música que romandrà fins el 2001 en que es traslladà a L'Auditori.

Des del 16 de juny de 2003, l'edifici acull la seu social de la Casa Àsia.