[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Avinguda Diagonal - Viquipèdia

Avinguda Diagonal

De Viquipèdia

Coordenades: 41° 23′ 47″ N 02° 09′ 29″ E

La Diagonal a l'Eixample
La Diagonal a l'Eixample

L'avinguda Diagonal és un dels carrers principals de la ciutat de Barcelona, que creua en diagonal (d'aquí el seu nom). Va des d'Esplugues de Llobregat fins al mar, travessant la plaça de les Glòries. És una de les artèries principals de la ciutat, seu de molts bancs i centres comercials. Com a edifici singular més destacat té la Casa de les Punxes, un exemple del modernisme barceloní.

Aquest carrer no sempre s'ha anomenat Diagonal, tot i que Ildefons Cerdà ja l'anomenà Gran Via Diagonal al seu pla.[1] Els que consten a l'ajuntament són: Argüelles (1874, tot i que anteriorment l'ajuntament de Gràcia ja li havia donat aquest nom), Nacionalidad Catalana (1922), Alfonso XIII (1925), Catorce de Abril (1931, en referència a la data de proclamació de la república) i Generalísimo Franco (1939, nom abandonat el 1979 de manera oficial).[1] Reflecteixen els canvis polítics espanyols, que donen el nom d'esdeveniments o figures afins als governants en cada període com passa amb altres vies principals de molts municipis.

[edita] Referències

  1. 1,0 1,1 PORTAVELLA, J. Carrers de Barcelona: Sant Gervasi. Barcelona, 2002. Ed. Ajuntament de Barcelona. ISBN 84-7609-800-6
v  d  e
Llocs d'interès turístic de Barcelona MTR Logo