[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Jardins Mossèn Costa i Llobera - Viquipèdia

Jardins Mossèn Costa i Llobera

De Viquipèdia

Els Jardins Mossèn Costa i Llobera són un jardí botànic de 6,15 hectàrees d'extensió, especialitzat en cactus i plantes suculentes, i situat a la falda de la muntanya de Montjuïc, a Barcelona.

Taula de continguts

[edita] Localització

Estan al districte barceloní de Sants-Montjuïc, en el vessant sud-est del Parc de Montjuïc, entre la carretera de Miramar i el passeig de Josep Carner.

El parc es veu afavorit per un microclima especial, a causa d'una situació arrecerada del vent i a la solana. En aquest lloc, la temperatura sempre és dos graus més alta que a qualsevol altra part de la ciutat, cosa que facilita la cria a l'aire lliure de cactus de zones més tropicals.

[edita] Història

Creat el 1970, va ser dedicat al poeta mallorquí Miquel Costa i Llobera, autor del poema El Pi de Formentor.

[edita] Col·leccions

S'hi cultiven 800 espècies de cactus i plantes crases i suculentes procedents d'arreu del món, especialment d'Àfrica, Amèrica i Austràlia. També acull una dotzena d'espècies de palmeres, la col·lecció Pallanca (Bordighera, Itàlia), i la col·lecció del cactòfil Joan Pañella i Bonastre.

Entre els exemplars exhibits hi destaca un Oreocereus neocelsianus vell de 200 anys. Escampades ci i per lla entre les plantes es troben diverses escultures d'artistes catalans.

[edita] Enllaços