[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Viquipèdia Discussió:Articles de qualitat/Propostes de retirada de la distinció - Viquipèdia

Viquipèdia Discussió:Articles de qualitat/Propostes de retirada de la distinció

De Viquipèdia

Un administrador s'ha d'encarregar d'això? Mai no ho hem fet i de fet no té cap lògica, no és una de les tasques que se'ns encomana al votar-nos i a més no necessita de cap «botó especial». --SMP​·d​·+ 21:16, 25 feb 2008 (CET)

Com volgueu. De fet no ho vam discutir, però ho vaig posar per similitud amb les propostes d'esborrar pàgines, on els administradors posen el resultat de les votacions. Si ningú més hi diu alguna cosa, per mi es pot canviar a que ho pugui fer qualsevol usuari. --Meldor (discussió) 21:33, 25 feb 2008 (CET)
Així és la vida; tan sorgeix la informació que no calen més administradors, com que un administrador "rondina" perquè ara ha sorgit una nova tasca i no és la seva feina. Imagino que en els primers temps de la viquipèdia no estaven fixades totes les tasques actuals ni tampoc hi havia tots els botons del món. Estat de la qüestió: el que importa és que en aquests moments hi ha articles que tenen una distinció de qualitat que probablement no està ben concedida i que cal un mecanisme "normatiu" per retirar-la. I que amb aquest procés ajudem a que la viquipèdia progressi. Per tant, caldrà veure com s'estructura aquest procés... i els administradors hauran de contemplar-lo. I com bé diu Meldor, si cal, algun usuari no administrador pot donar-hi un cop de mà o de dit a la tecla. Entre tots ho farem tot.--Peer (discussió) 07:50, 7 març 2008 (CET)

Taula de continguts

[edita] AdQ--->BA

Com ja ha proposat en Meldor, es podria considerar que els articles de qualitat que se'ls retira la distinció de qualitat podrien passar directament a bon article. Són mecanismes que simplifiquen els processos i tenen la seva coherència.--Peer (discussió) 07:33, 7 març 2008 (CET)

Em sembla bé per als articles que siguin distingits segons el nou model, però m'hi oposo quant als articles distingits pel model antic. N'hi ha alguns, com un que ja he proposat per retirar-li la distinció, que per manca de referències i per poca completesa no mereixerien ni tan sols ser bons articles. Per això penso que els aprovats abans del 4 de març no haurien de ser directament BA. -- Leptictidium (pm!) 11:09, 7 març 2008 (CET)

[edita] Revisió del nivell dels AdQ actuals

Afegeixo l'enllaç a la revisió que va fer en Leptictidium sobre l'estat dels AdQ i que en va fer una llista amb un breu comentari amb les possibles manques. Vegeu Articles de qualitat: nota a qui pugui concernir. Un AdQ ha de ser un article excel•lent i, si és així, bastants articles amb aquesta distinció hauran de ser millorats o quedaran com a bons articles, que ja està molt bé. La crítica a la qualitat de les viquipedies s'alimenta d'observar com alguns articles tenen el segell de qualitat amb força deficiències evidents.--Peer (discussió) 08:05, 7 març 2008 (CET)

Si no us fa res, la torno a copiar aquí ja que alguns problemes han estat resolts i també n'han aparegut de nous:
Felicitats per la llista (no se qui l'ha fet) us sembla que podriem començar a treballar a partir d'aquí? Jo per exemple pensava buscar algun enllaç extern per Segona Guerra Mundial i tatxar-lo de la llista. Vaig fent?--Jey (discussió) 18:10, 21 març 2008 (CET)
Sí, sí, ves fent, que la llista està per poder trobar (i solucionar) els problemes fàcilment. Tatxa'l de la llista quan creguis que hi ha prou enllaços externs i prou referències. -- Leptictidium (pm!) 23:04, 26 març 2008 (CET)

[edita] Articles que convindria revisar

article Llenguatge Completesa Referències Imatges Enllaços en vermell Format Observacions
Rococó
Castell de Bellver
Catedral de Palma
Palau de la G. de Catalunya Caldria més enllaços externs
Maurice Ravel Errors de wikisintaxi
F. A. von Hayek
Joana d'Arc Llenguatge no enciclopèdic
Indústria farmacèutica Cap enllaç extern
Càncer de pròstata Molts enllaços externs al text
Formiga Enllaços vermells
Cap enllaç extern
Trilobit
FC Barcelona Introducció massa curta
RCD Espanyol Valverde té nacionalitat extremenya?
Tarradellas Cup 2007 Gairebé només hi ha resultats
Làser
Bucarest #Això s'hauria de reformular
País Valencià
Exàmens imperials xinesos
Núbia Ni un enllaç extern
Imperi Romà Introducció curta
Imperi Bizantí Introducció massa curta
Civilització asteca Cap enllaç extern
Tenochtitlán Cap enllaç extern
En català duu accent?
Reconquesta Cap enllaç extern
Lluís XIV de França Enllaça a imatge inexistent
"Delfí"...
Setge de Barcelona (1713-1714) Articles principals en vermell
Segona Guerra Mundial Un sol enllaç extern
Nòrdic antic
Segona Guerra Mundial Un sol enllaç extern
Forma de govern No és més que una llista
de països per forma de govern
Església Ortodoxa Romanesa
Forma de govern No és més que una llista
de països per forma de govern
Metro de Barcelona Separar línies en articls propis
fr:Métro de Paris és un bon model
Ball de diables Introducció massa curta
Seccions incompletes

[edita] Terminis

Quins són els terminis que s'han de seguir perquè s'acabi una votació? Són els mateixos que per les votacions d'articles de qualitat, o són els mateixos que per esborrar articles? Hi ha algunes propostes que porten un temps glaçades. – Leptictidium (pm!) 16:23, 1 abr 2008 (CEST)

Si la normes específiques sobre retirada de la distinció no diuen res, jo agafaria el termini més llarg entre les altres votacions: un mes, que és la durada mínima de les votacions d'articles de qualitat.--Pere prlpz (discussió) 16:47, 1 abr 2008 (CEST)
El Pere té raó segons el meu parer--KRLS , 18:34, 1 abr 2008 (CEST)
També estic d'acord quant al temps. Ara bé, cal un nombre mínim de participants? Perquè sembla que ben poca gent vota aquí. – Leptictidium (pm!) 20:23, 1 abr 2008 (CEST)
Per cert, Muixeranga ja ha passat de sobres el termini d'un mes i tots els vots eren en contra. Finalment, es necessita un administrador per treure la distinció, o ho pot fer qualsevol? – Leptictidium (pm!) 20:53, 1 abr 2008 (CEST)
Crec que cal normativitzar més tot el procés, revisar-lo i si hi ha qüestions conflictives proposem una presa de decisions concretes. Detallem els passos i acordem-los. Ara es segueix la normativa d'esborrat de pàgines, però el que es va acordar era que fos possible la retirada de la distinció però no els detalls.
  • Queda clar com proposar-lo i qui pot participar a les votacions.
  • Cal determinar el termini mínim (un mes em sembla adequat) i el mínim de vots i les proporcions. El criteri d'esborrat de pàgines em sembla també adequat (mínim cinc, i 75%).
  • Finalment, crec que qui ho aplica, com en el cas dels AdQ pot ser qualsevol usuari, tot i que el més normal és el que participen en la votació. No cal carregar amb més responsabilitats als administradors.--Peer (discussió) 12:51, 5 abr 2008 (CEST)
He obert una presa de decisions per acabar de polir els detalls. Us convido a prendre-hi part. – Leptictidium (pm!) 02:02, 7 abr 2008 (CEST)
Em sembla molt bé. Com queden uns dies fins a l'inici de la votació tenim temps d'acabar de polir la iniciativa a la plana de discussió.--Peer (discussió) 13:44, 7 abr 2008 (CEST)
No sé si el lloc és en aquesta nova presa de decisions, però es podria aprofitar l'ocasió: seria raonable que es poguessin retirar també les distincions de bon article, seguint una votació similar a la retirada d'adq's. Ho dic perquè això afecta directament al fet de si un adq baixat de categoria podria passar a ser directament bo. --Meldor (discussió) 17:47, 9 abr 2008 (CEST)

[edita] Nom de categoria

Crec que seria convenient crear una categoria sobre els articles de qualitat de han perdut la distinció, tal com tenen a l'anglesa (former featured articles), per tal de tenir a mà els articles que teòricament polint l'article i revisant la discussió que es va generar a l'hora de retirar-li la distinció serien candidats naturals a tornar a ser adq.

Quin nom proposeu per la categoria? Us sembla bé crear-la? --Meldor (discussió) 02:13, 9 abr 2008 (CEST)

Antics articles de qualitat? – Leptictidium (pm!) 13:50, 9 abr 2008 (CEST)
Antics articles de qualitat està bé.--Jey (discussió) 17:30, 9 abr 2008 (CEST)