[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Viquipèdia:Articles de qualitat/Propostes de retirada de la distinció - Viquipèdia

Viquipèdia:Articles de qualitat/Propostes de retirada de la distinció

De Viquipèdia

Aquesta és la pàgina per a discutir les propostes de retirada de la distinció d'articles de qualitat (AdQ). Per a incloure una nova proposta, feu servir l'enllaç següent i ompliu la informació que se us demanarà en la plantilla precarregada. El requisit per a iniciar una proposta d'aquestes característiques, i per poder votar en aquesta plana, és un mínim de 30 dies d'antiguitat abans de la data de la proposta i més de 100 contribucions en l'espai principal (articles) durant els darrers tres mesos.

Taula de continguts

[edita] Procediment i recordatoris

  1. Afegiu la plantilla {{RetiradaAdQ}} a dalt de tot de l'article. Visiteu la pàgina de la plantilla per veure'n les instruccions d'ús.
  2. Seguiu l'enllaç que trobareu per crear la pàgina de votació.
  3. Afegiu la plantilla {{AvísretiradaAdQ}} a la plana de discussió dels usuaris que hagin creat l'article o que hi hagin col·laborat significativament. Visiteu la pàgina de la plantilla per veure'n les instruccions d'ús.

Si sou l'iniciador de la proposta, recordeu que sempre és molt millor corregir o discutir els aspectes que cal millorar d'un article abans que demanar la retirada de la distinció d'AdQ; només si en un termini raonablement llarg no s'han pogut resoldre les crítiques que feu a la pàgina de discussió d'un article, o si aquest té un problema de base difícil de solucionar, és recomanable seguir amb aquest procés.

Llegiu la pàgina proposada i els motius per a sol·licitar la retirada de la distinció d'article de qualitat. Mentre el procés estigui obert podeu expressar les vostres opinions i votar.

Per emetre el vostre vot inicieu una nova línia amb un asterisc (*), la vostra {{aprovació}} o {{objecció}}, els motius que us porten a emetre tal vot i la vostra firma (~~~~). Si la vostra opinió simplement coincideix amb la d'un altre votant expliciteu-ho. Digueu, per exemple, «Opino igual que el proponent» o «Comparteixo el punt de vista de l'usuari tal». Si voleu participar en diverses propostes, editeu-les d'una en una perquè quedi a l'historial i al resum d'edició el títol de la pàgina que esteu valorant.

[edita] Normes

  • Una proposta ha d'haver passat un mínim d'un mes a votació i haver rebut deu vots perquè es pugui anunciar un resultat.
  • Perquè es retiri la distinció, cal que un mínim del 80% dels participants hagin votat a favor de la retirada.
  • Un article que perdi la distinció passa a ser un article normal, a menys que entre els votants hi hagi consens per deixar-li la distinció d'article bo.
  • A la presa de decisions no es va assolir consens sobre el termini que ha de passar entre dues propostes de retirada. De moment no es proposa cap termini mínim.

[edita] Arxiu de propostes resoltes

[edita] Ball de diables

Pàgina: Ball de diables (discussió - edita - historial - què hi enllaça - vigila - registre)

  • A favor Aprovació Té seccions sense escriure, gairebé cap referència, hi ha moltes parts a viquificar, i més de la meitat de l'article és una llista de primeres referències. Ja fa mesos que se n'ha demanat la millora ([1][2]) i no s'ha arreglat. --Leptictidium (pm!) 21:08, 16 març 2008 (CET) (proponent)
  • A favor Aprovació És un article encara en construcció, i de fet el vaig fer servir com a exemple per demanar que es posés en marxa aquest procés de retirada. Pel que posa a la discussió, a més a més, la informació que hi ha ara necessita revisar-se. --Meldor (discussió) 21:32, 16 març 2008 (CET)
  • A favor Aprovació Un altre article més que, tot i recollir força informació, té manques importants d'acord amb les orientacions del que ha de ser un article de qualitat (Viquipèdia:L'article perfecte) --Peer (discussió) 23:47, 16 març 2008 (CET)
  • A favor Aprovació --KRLS , 12:33, 17 març 2008 (CET)
  • A favor Aprovació Crec que hi ha poc a afegir, no arriba al nivell de qualitat exigible a un Adq --Beusson (discussió) 11:24, 21 març 2008 (CET)
  • A favor Aprovació --Aljullu {disc. - correu} 13:49, 27 abr 2008 (CEST)
  • En contra En contra un gran article--Vilarrubla (discussió) 20:46, 15 maig 2008 (CEST)

[edita] Metro de Barcelona

Pàgina: Metro de Barcelona (discussió - edita - historial - què hi enllaça - vigila - registre)

  • A favor Aprovació Principalment, zero referències i informació obsoleta. Altres problemes menors. Es va avisar d'aquests problemes a la plana de discussió de l'article però no s'ha fet ni una sola edició per millorar-lo. --Leptictidium (pm!) 23:37, 26 març 2008 (CET) (proponent)
  • A favor Aprovació Al que pensava quan es va aprovar la distinció (Abans de valorar l'article, suggereixo que us mireu alguns articles que NO estan distingits coma a articles de qualitat a les respectives wikipèdies, com ara it:Metropolitana di Roma, fr:Métro de Paris, o fins i tot de:Métro Paris. Són articles amb àmplia cobertura de la història del metro corresponent i molts articles germans que desenvolupen part del tema incloent-ne com a mínim un per cada línia i sovint un per cada estació.) hi afegeixo ara que els articles germans hi són però encara són buits, i que segueix sense haver-hi secció d'història.--Pere prlpz (discussió) 00:08, 27 març 2008 (CET)
  • A favor Aprovació D'acord amb els comentaris anteriors i amb l'anàlisi que fa en Leptictidium a la pàgina de discussió de l'article. A més, afegiria que el redactat també necessita millorar en alguns paràgrafs.--Peer (discussió) 18:57, 27 març 2008 (CET)
  • A favor Aprovació El més preocupant és que hauriem d'esborrar com 100 articles de l'estil Línia 9 del Metro de Barcelona, però no l'article aquest en si, sinó cada parada que està creada amb un únic quadre que no dona cap informació. A part l'article del metro de París super impressionant, allò si que és un bon article. --KRLS , 19:05, 27 març 2008 (CET)
Els articles de les línies i les estacions tenen possibilitats d'ampliació; de fet, a la viqui anglesa i a la castellana els articles d'estacions del metro de Barcelona estan més ampliats, tot i que són molt millorables. En Carreter em va dir (a la seva pàgina de discussió) que els pensava ampliar, però fa un mes que no edita, i si segueixen gaire temps així tens raó que haurem d'acabar esborrant-los.--Pere prlpz (discussió) 23:25, 27 març 2008 (CET)
  • A favor Aprovació Pels diversos problemes que té. No obstant, seria bo que aquesta retirada servís per impulsar-lo a fer-lo realment de qualitat... --Meldor (discussió) 13:40, 10 abr 2008 (CEST)
  • En contra En contra Crec que altes articles mereixen la retirada de la distinció abants que aquest, i no crec que estigui malament ni desfasat, perque el metro no ha canviat gens --83.55.99.92 (discussió) 22:03, 14 abr 2008 (CEST)

Vot nul: usuari que no complia les condicions per a poder votar abans de l'inici de la votació.

  • *A favor Aprovació --Beusson (discussió) 23:05, 23 abr 2008 (CEST)
  • A favor Aprovació--Aljullu {disc. - correu} 11:57, 27 abr 2008 (CEST)
  • En contra En contra Jo crec que és un bon article. I si no us agrada perquè no us dediqueu a que sigui millor? o és que no ho sabeu fer?--Vilarrubla (discussió) 20:45, 15 maig 2008 (CEST)

[edita] Bucarest

Pàgina: Bucarest (discussió - edita - historial - què hi enllaça - vigila - registre)

  • A favor Aprovació Gran part de l'article es compon únicament de llistes, cosa que no és comprensible en un tema que pot ser tan extens. No hi ha referències dins el text, i la bibliografia que es dóna a la secció Bucarest#Referències és poca i antiquada. Les llistes, a més de passar-se a text redactat, s'haurien d'ampliar. Malgrat l'avís penjat a la plana de discussió, no s'ha fet cap edició per millorar l'article. Vegeu Discussió:Bucarest per una llista detallada. --Leptictidium (pm!) 23:54, 26 març 2008 (CET) (proponent)
  • A favor Aprovació És un article amb força informació però lluny de ser de qualitat. HI ha una bona base, però caldria que fos avaluat, revisat, que es fessin millores en l'estructura (per ex., la llista de fets històrics), en el contingut, que es posessin referències. Clarament no és de qualitat.--Peer (discussió) 20:59, 27 març 2008 (CET)
  • Bo --SMP​·d​·+ 16:00, 22 abr 2008 (CEST)
  • Bo --Meldor (discussió) 16:08, 22 abr 2008 (CEST)
  • Bo --Beusson (discussió) 23:04, 23 abr 2008 (CEST)
  • Bo --KRLS , 14:50, 1 juny 2008 (CEST)

[edita] Formiga

Pàgina: Formiga (discussió - edita - historial - què hi enllaça - vigila - registre)

  • A favor Aprovació La versió en alemany (de:Ameisen) té més del doble d'extensió i de completesa, i ni així és article de qualitat. De fet, ni tan sols no va aconseguir la distinció d'article bo quan es va proposar. Ens hauríem de replantejar si la nostra versió mereix realment la distinció. – Leptictidium (pm!) 00:17, 23 abr 2008 (CEST) --– Leptictidium (pm!) 00:17, 23 abr 2008 (CEST) (proponent)
  • Comentari: Et sonen les paraules: "Crec que la qualitat dels articles s'ha de mesurar en termes absoluts, no en termes relatius a les altres viquipèdies". Doncs, com a mínim exposa uns altres arguments. De moment, em reservo el vot. --Beusson (discussió) 23:02, 23 abr 2008 (CEST)
  • Comentari: I en termes absoluts, l'article no arriba al nivell de completesa requerit per un article de qualitat. Que l'article en alemany sigui més llarg no és el motiu pel qual demano la retirada, sinó només una mostra que hi ha moltes coses a dir que no es diuen. – Leptictidium (pm!) 00:36, 27 abr 2008 (CEST)